![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
În mod evident, de la trei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios acum, o intrebare de bun-simt: un istoric roman, ortodox practicant, nu poate sa il critice pe Stefan cel Mare (in cazul in care aceasta e, profesional vorbind, parerea sa intemeiata documentar) doar pentru ca BOR l-a sanctificat intre timp?! |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu zic eu bine ca exista, ideosebi in Rasarit, ce numesc eu "sfinti politici"? Si turma se duce la biserica si ii cinsteste, ca de... Homo confesionalis e mai tare decit Homo sapiens, si e doar o alta fateta a lui Homo stultus.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum spuneam si in mesajul precedent (neo)protestantii se considera sfinti si incearca sa se comporte ca atare, cel putin in aparenta. De aceea pun pret pe aceste lucruri. Aceasta influenta a patruns in ortodoxie (si probabil si catolicism) prin intermediul ecumenismului.
In ortodoxie toti sunt pacatosi, facem pacate in fiecare minut. Un pacatos care in ultimele clipe este omorat pentru marturisirea credintei este martir, de obicei are sfinte moaste si este la scurt timp canonizat. Un sfant cuvios care toata viata a trait in sfintenie, daca nu are sfinte moaste abia dupa vreo 200 de ani se pune problema canonizarii. La fel e si diferenta intre crucile purtate. Era o povestire despre un calugar care fusese inainte de neam imparatesc si bogat. Acesta avea o viata mai luxoasa in manastire, dormea pe ceva mai bun, manca mai bine, dar spunea un parinte induhovnicit ca nevointa lui e mai mare decat a cuiva care inainte fusese tot sarac si avea o nevointa mult mai aspra. Intr-o alta povestire se spunea ca o mama care avusese o cruce grea, ramasese singura si isi crescuse copiii, care mai rabufnea si se supara, dupa ce a murit au venit ingerii sa o conduca. In timp ce altcineva care avusese o viata linistita, alaturi de sot, era blanda si credincioasa, tot timpul se ruga si multumea nu a avut parte de venirea ingerilor, desi tot in Rai a ajuns. Last edited by catalin2; 08.01.2013 at 13:09:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Și Maica Domnului a fost păcătoasă ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre restul am scris un mesaj intre timp. |
|
|||
|
|||
![]()
Lucrari despre Sfantul Stefan cel Mare: http://www.centrulstefancelmare.ro/ro/publicatii/
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu folosește nimănui să tot arate paiul din ochiul celuilalt. Nici nouă, nici vouă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Această ultimă "escaladare a conflictului" i se datorează în întregime numitului Daniel, care s-a apucat să deschidă, deși nu i-a cerut nimeni, a țâșpelea thread despre "ereziile romano catolice", și care, în furia lui, a culminat cu idei de genul "anatema Theresei de Calcutta", "biserica romano-catolică a luat-o dracu", "mai bine musulman decât romano-catolic" și așa mai departe. Vă spun sincer că pe forumurile catolice pe care mai scriu, asemenea atitudini, dacă se întâmplă să fie din partea catolicilor la adresa ortodocșilor, protestanților sau musulmanilor, sunt sancționate scurt și rapid. Eu înțeleg faptul că adminul are puțin timp la dispoziție, dar poate am putea avea parte de unul sau doi moderatori. E o sugestie. În Biserica Catolică, din câte știu, nu este canonizat. Deci, nu-l pot considera sfânt. Tot ce-i posibil să fie mântuit, dar asta nu e totuna cu sfânt. Last edited by MihaiG; 08.01.2013 at 13:37:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Adevărat. Nici mie nu-mi plac atacurile lui Daniel, și i-am spus și lui că mai de folos ne-ar fi să ne vedem de paiul nostru.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 18:38:55 |
|