![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
mai dar aveti-va,smeriti ca fratii.
Last edited by mihaila_alin; 25.01.2013 at 11:56:35. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu demult m-am intalnit cu un prieten la biblioteca Universitatii Andrews. Dupa ce ne-am salutat, el m-a intrebat daca poate sa-mi faca un compliment. M-am inrosit si am spus:
-Bine. Atunci el a zis: -Staci, vroiam sa iti multumesc pentru felul in care te imbraci. Este asa de placut sa vezi o tanara imbracata modest. Dupa-amiaza asta in cantina a trebuit sa evit sa ma uit la cateva tinere care stateau la masa mea, caci imbracamintea lor era prea sumara. Cand sunt langa tine nu trebuie sa fac asta si apreciez mult acest lucru la tine. Cuvintele lui m-au surprins putin, dar in acelasi timp m-au bucurat. Ele au intarit in mintea mea un principiu pe care Domnul mi-l aratase cu cativa ani in urma – ca eu sunt pazitorul inimii fratelui meu. Traim intr-o societate in care se accepta mai multe grade de nuditate. Majoritatea hainelor, mai ales cele de vara, nu lasa decat putin loc imaginatiei. Eu nu sunt barbat, dar am avut destule discutii cu baietii pentru a-mi da seama ca asupra unui barbat imaginea trupului unei persoane de sex opus are un impact cu totul diferit decat asupra unei femei. in timp ce Dumnezeu le-a creat pe femei sa fie excitate de atingere si tandrete, barbatii au adesea nevoie de un stimul vizual. Tinerelor, noi suntem responsabile sa ii ajutam pe fratii nostrii sa aiba inima curata. Nu ar trebui sa purtam vreodata ceva care ar fi incitant pentru ei, caci daca prin hainele noastre impingem pe cineva sa pacatuiasca, chiar si cu gandul, suntem responsabile, cel putin in parte. (Vezi Matei 5:27, 28). „Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.“ (1 Corinteni 6:19, 20). Expunandu-ne privirii altora trupul sau anumite parti ale acestuia, noi nu il proslavim pe Dumnezeu. Modestia in imbracaminte reflecta modestia inimii. Femeia care incearca sa castige atentia unui barbat isi etaleaza sexualitatea prin imbracamintea sa sau prin lipsa ei. Totusi, o femeie morala isi va expune trupul unui singur barbat – cel pe care Dumnezeu i-l ofera ca sot. Puritatea din inima ei se va vedea in puritatea felului in care se imbraca si actioneaza. Ma rog mereu ca Dumnezeu sa ma ajute sa ma imbrac in asa fel incat sa il onorez pe viitorul meu sot si sa ii protejeze pe barbatii pe care Dumnezeu ii aduce intre timp in viata mea. Este privilegiul meu sa ii ajut sa aiba inima curata. Cred ca asta se include in porunca lui Hristos: „sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.“ (Matei 22.39) Dezamagirea. Din nefericire, moda din zilele noastre nu se bazeaza pe dragostea pentru altii, ci pe dragostea de sine. http://articolecrestine.com/tineret/...inima-mea.html |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt articole frumoase despre imbracaminte si pe site-uri ortodoxe. Pe Ortodoxia Tinerilor se gasesc de exemplu. Si pe Crestin Ortodox sunt. De ce sa apelam la surse adventiste? (e un sfat, un indemn)
Ispite feminine(sunt mai multe articole despre moda, machiaj, aspect exterior, epilare etc.) Ispite bărbătești |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca oricine are acces la articolele de pe acest site. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cineva mai slab de inger s-ar putea lasa inselat de caracterul aparent pozitiv si moral dintr-un articol ca cel prezentat de tine si sa citeasca si altele care ii pot fi paguboase si atunci tu esti vinovata ca nu mai esti paznicul fratelui tau ci ispititorul fratelui tau.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altceva nu ai de spus in legatura cu topicul sau ai intrat doar ca sa manipulezi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa intelegem ca tu esti mai presus decat ele, la tine valorile morale pe care le predici altora, nu se aplica? Sau alea le scoti din maneca cand te simti incoltita, ca in fabula cu "Vrem egalitate, dar nu pentru catei"? Ai grija sa nu dai in aceeasi boala si in viata de credinta, sa crezi ca Dumnezeu e papusa ta care o scoti cand iti convine si o dai la spate cand iar iti convine.. Ai mare grija, necredinta mai are vindecare, fatarnicia, fariseismul, nu prea. E chiar asa greu sa primesti o indreptatita mustrare incat sa sari de fiecare data cu clona obsesiva si alte bazaconii asemenea? Tii musai sa-ti dai cu firma in cap? Fa-o mai discret macar.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.01.2013 at 02:22:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cineva mai slab de inger" care se asteapta la cuvant bun, bland, intelept si smerit, la iubire de aproape si chiar si de vrajmas, ca doar e vorba de un forum crestin ortodox, s-ar putea sa fuga de Ortodoxie, daca o tineti tot asa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii sunt pusi sa strice topicuri, sa creeze adevarate tornade. De ce? Poate ca numarul de postari sa creasca, ceea ce nu are a face cu ortodoxia, ci cu mercantilismul. |
|