Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 20:12:35
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Miha-Anca,

Nu e vorba de parinti induhovniciti sau nu. E vorba ca parintele Iustin Parvu (sa-i spunem pe nume, ca de la el a plecat toata povestea asta cu cipurile ), a afirmat ca daca cineva are un act cu cip, prin simpla posesie a acelui act s-a lepadat de credinta.
Or aici parintele Iustin a gresit. S-o spunem pe sleau. Nu e vorba de nici o inainte vedere.
E vorba de o eroare a parintelui Iustin. In acelasi fel a gresit parintele si atunci cand a vorbit impotriva vaccinurilor, lasandu-se probabil influentat tot de binevoitori care i-au prezentat niscaiva teorii conspirationiste.
Impotriva vaccinurilor nu este doar parintele Iustin ci o gramada de duhovnici, de medici, de oameni simpli care s-au documentat. Unii nici nu sunt crestini si sunt impotriva vaccinurilor. Avand in vedere ca vaccinurile nu sunt obligatorii, ci recomandate si orice om poate sa le refuze prin cerere, nu vad de ce am arata cu degetul pe cei care nu le accepta. Oricum, vaccinurile nu sunt tema subiectului. Sa nu amestecam subiectele.
Vechi 26.01.2013, 20:17:00
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Si inca ceva: nu orice parinte mai vestit si care vorbeste cu oarecare autoritate si la care se inghesuie lumea din varii motive reprezinta cu adevarat un mare mistic, un traitor samd.
De cand un duhovnic isi da cu parerea despre tot ce misca ? De la cipuri la vaccinuri, de la unguri la Rosia Montana, de la protestele de strada anti-Basescu la cetatenia celor din republica Moldova etc?
Considerati ca o asemenea atitudine reflecta cu adevarat o statura duhovniceasca ?
Dupa parerea ta, probabil, Sfantul Daniil Sihastrul ar trebui caterisit pe motiv ca s-a amestecat in politica! Iar Sfantul Stefan cel Mare, ar trebui sa fie dat uitarii, deoarece n-a avut minte sa ia toate hotararile dupa capul lui si s-a injosit pe sine apeland la acel batran pentru sfaturi!

Exista taine pe care nu le intelegi acum. Ia-ti opinci de fier si cauta si tu un parinte precum Daniil Sihastrul si convinge-te singur la cate se pricepe! Sau macar citeste despre astfel de sfinti.
Vechi 26.01.2013, 20:17:58
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Antonia,

Si cu ce iti pune in pericol mantuirea faptul ca niste date personale ale tale sunt stocate pe un cip? Daca cineva iti cerea sa te lepezi de credinta in schimbul acestui act intelegeam.
Dar pentru asta nu era neaparata nevoie de prezenta cipului.
Reaua intrebuintare de care vorbesti, la momentul actual, NU este prezenta.
Ar fi rea intrebuintare daca cineva ne-ar cere sa ne lepadam credinta.
Dar deocamdata nu se pune problema asta.
Daca cineva iti cere sa te lepezi in schimbul unei portii de mancare, atunci acea portie devine pecetea satanica. Dupa cum pecetea poate fi orice altceva, chiar si un buletin simplu, fara cip.
Dar la momentul acesta, nu s-a pus problema lepadarii de credinta.
Deci NU poate fi vorba de rea intrebuintare.
Vechi 26.01.2013, 20:20:21
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Cipofilii sunt tributari mentalității bolșevico-polițienești; peste tot sunt numai potențiali infractori, bandiți și sabotori. Se pregătește instaurarea dictaturii lui Big Brother și tare mi-e teamă că Rumânia a căzut din nou la sorți să fie ȚARĂ COBAI pentru noile experimente totalitare. Să nu uităm că Rumânia a fost țară cobai și pentru experimentul khazaro-bolșevic. Este țară cobai pentru experimentele FMI. Și posibil să fie țară cobai și pentru mega-experimentul ecumenismului (cu consiliul mondial al "bisericilor").
Vechi 26.01.2013, 20:21:36
Senior Member

Implicit

Am dat exemplul cu vaccinurile fiindca e o alta tema pe care s-a iscat o adevarata paranoia.
Scuzati-ma , dar daca unii isi inchipuie ca asta e crestinism, imi pare rau pentru ei.
Vechi 26.01.2013, 20:24:17
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Miha-Anca,

Nu e vorba de parinti induhovniciti sau nu. E vorba ca parintele Iustin Parvu (sa-i spunem pe nume, ca de la el a plecat toata povestea asta cu cipurile ), a afirmat ca daca cineva are un act cu cip, prin simpla posesie a acelui act s-a lepadat de credinta.
Or aici parintele Iustin a gresit. S-o spunem pe sleau. Nu e vorba de nici o inainte vedere.
E vorba de o eroare a parintelui Iustin. In acelasi fel a gresit parintele si atunci cand a vorbit impotriva vaccinurilor, lasandu-se probabil influentat tot de binevoitori care i-au prezentat niscaiva teorii conspirationiste.
Ti se pare. La noi, s-a luat atitudine impotriva cipurilor extrem de tarziu, nu ca la greci si la sarbi. De unde stii tu ca este eroare? Pentru ca asa ti se pare tie? Pentru ca vrei sa fii corect politic?
Vechi 26.01.2013, 20:32:24
Senior Member

Implicit

Antonia,

Stiu ca este eroare dupa un fapt simplu. Sf. Maxim Marturisitorul spunea ca nimic nu este mai impovarator decat o constiinta care te acuza si nimic nu este mai eliberator decat o constiinta care te apara. Orice crestin stie cand se leapada de Hristos, asa cum a stiut si Sf. Petru cand, dupa ce s-a lepadat de 3 ori a plans cu amar.
Nu se poate sa te lepezi fara sa stii. Nu e nevoie sa vina neaparat parintele Iustin sa zica: bai fraierilor, sunteti lepadati si voi nu stiti.
Eu personal NU am act cu cip, decat un card bancar pe care imi primesc salariul de medic rezident.
Dar de aici stiu ca parintele Iustin a gresit. Vorba parintelui Arsenie Muscalu: ce fel de crestini am fi noi daca ne-am lepada fara sa ne dam seama?
Vechi 26.01.2013, 20:48:39
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Cipofilii sunt tributari mentalității bolșevico-polițienești; peste tot sunt numai potențiali infractori, bandiți și sabotori. Se pregătește instaurarea dictaturii lui Big Brother și tare mi-e teamă că Rumânia a căzut din nou la sorți să fie ȚARĂ COBAI pentru noile experimente totalitare. Să nu uităm că Rumânia a fost țară cobai și pentru experimentul khazaro-bolșevic. Este țară cobai pentru experimentele FMI. Și posibil să fie țară cobai și pentru mega-experimentul ecumenismului (cu consiliul mondial al "bisericilor").
Asta cred si eu. Exista oameni care au o placere sadica de a sti mai multe despre altii, caci, iata, cine stapaneste informatia stapaneste situatia. Experimentul Pitesti a dat roade in Romania. Cu cat exista mai multi astfel de oameni, cu atat exista mai multi cipofili care vor sa ne vada cipuiti ca sa nu se mai deranjeze sa ne urmareasca, ci sa aiba acces mai usor la datele si la informatiile despre noi. Fara tradarea din interior, tradarea din exterior n-ar fi posibila. Asta ne poate duce la pieire ca neam, daca nu ne trezim.

Si, cum raul nu vine niciodata singur, cipuirea impreuna cu ecumenismul sunt mai nocive decat comunismul. Urmariti din toate partile, oamenii cu grija sa fie corecti politic, pot fi usor manipulati in directia dorita.
Vechi 26.01.2013, 21:03:06
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Antonia,

Stiu ca este eroare dupa un fapt simplu. Sf. Maxim Marturisitorul spunea ca nimic nu este mai impovarator decat o constiinta care te acuza si nimic nu este mai eliberator decat o constiinta care te apara. Orice crestin stie cand se leapada de Hristos, asa cum a stiut si Sf. Petru cand, dupa ce s-a lepadat de 3 ori a plans cu amar.
Nu se poate sa te lepezi fara sa stii. Nu e nevoie sa vina neaparat parintele Iustin sa zica: bai fraierilor, sunteti lepadati si voi nu stiti.
Eu personal NU am act cu cip, decat un card bancar pe care imi primesc salariul de medic rezident.
Dar de aici stiu ca parintele Iustin a gresit. Vorba parintelui Arsenie Muscalu: ce fel de crestini am fi noi daca ne-am lepada fara sa ne dam seama?
In aceste vremuri, ar fi prea spectaculos sa se mai procedeze ca pe vremea lui Nero, de exemplu. De aceea, se recurge la viclenie.

Daca vei citi mai mult, vei vedea ca minciuna are picioare scurte si nu se afla in chilia parintelui Iustin, ci in alta parte... Sa o luam logic. In Apocalipsa ni se spune:

,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase" (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17)

,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.’’ Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

Cine greseste? Cine ii spune bolnavului ce diagnostic are sau cine il declara sanatos, desi nu este?

Aceste citate biblice nu au fost scrise de parintele Iustin, nici de vreun alt sfant contemporan.

Fiecare are datoria de a se informa, nu doar de a se situa de partea cipofililor sau de partea cipofobilor.

Daca in Apocalipsa ni s-a spus ca insemnarea presupune lepadare, inseamna ca exista mijloace tehnice pentru ca aceasta sa se realizeze si pe care Dumnezeu, in prestiinta Sa, ni le-a proorocit cu mult timp in urma.

Last edited by antoniap; 26.01.2013 at 21:05:16.
Vechi 26.01.2013, 21:09:13
Senior Member

Implicit

Antonia,

Toti sfintii parinti care au talcuit apocalipsa, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Efrem Sirul, Sf. Ioan Damaschin, Sf. Ipolit si altii au afirmat clar ca pecetluirea vine care urmare a lepadarii.
Nu invers. Pecetea fiarei "pecetluieste" lepadarea de credinta, si nu invers.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34