Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2013, 21:47:37
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Antonia,

Daca ar fi asa cum spui tu, ca a avea un act cu cip e lepadare, chiar fara sa puna nimeni problema lapadarii, atunci inseamna ca toata ortodoxia in afara de cei de la Petru Voda sunt lepadati.
Citeste comunicatele sinoadelor ortodoxe: cel al Rusiei, al Ucrainei, chiar al Greciei.
Nici unul NU a spus ca avea act cu cip e lepadare sau pierderea harului.
Vechi 26.01.2013, 21:55:28
Senior Member

Implicit

Decebal,

Povestea cu cipurile nu are legatura deocamdata cu experimentul Pitesti.
In acesti ani, in Romania, s-au intamplat lucruri mult mai grave sub aspectul libertatilor personale decat povestea cu cipurile. Nimeni NU a luat atitudine.
Parintele Iustin nu numai ca nu a luat atitudine, dar indemna oamenii satui de abuzurile guvernarii basiste sa stea in case si sa nu iasa in Piata Universitatii.
Unde era parintele Iustin atunci? Unde erau cipofobii?
Eu am fost acolo, in piata, de cateva ori, fiindca mi-am simtit libertatea amenintata la modul concret de abuzurile care se petreceau.
In timpul asta altii filozofau despre cipuri si alte lucruri care deocamdata , repet deocamdata, sunt pure fabulatii (cel putin faza cu implantarea).
Asa ca, recomand celor care se considera dizidenti impotriva sistemului sa se gandeasca daca sunt cu adevarat oameni liberi sau pur si simplu oameni fara discernamant.
Vechi 26.01.2013, 21:59:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Prin cipuri îți monitorizează tranzacțiile, vânzările și cumpărările, plățile și încasările, creditele și debitele. În mijloace de transport, în alte instituții publice, la bănci și alte instituții financiare. Despre acest tip de monitorizare este vorba; oricum monitorizarea se va face prin toate mijloacele posibile. Iar mai la urmă vor veni lucrurile mai grele; nu uita de experimentul Pitești, până la urmă khazaro-bolșevicii atei aveau ca scop lepădarea de Hristos, de Biserică și mutilarea duhovnicească și fizică a omului.

Deci, daca ni se spune sa respingem din start pecetluirea cu un numar al carui semne este 666, inseamna ca e bine sa ne conformam. Daca in temnitele comuniste tortionarii ar fi avut cipuri, n-am mai putea vorbi astazi de SFINTII INCHISORILOR. Tortionarii ar fi putut implanta anumite tipuri de ,,dispozitive'' care mai de care mai ,,medicale'' cu ajutorul carora sa-i monitorizeze si sa le induca un anumit tip de comportament. N-ar mai fi avut vointa libera si puterea de a se ruga.
Vechi 26.01.2013, 22:14:10
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Antonia,

Daca ar fi asa cum spui tu, ca a avea un act cu cip e lepadare, chiar fara sa puna nimeni problema lapadarii, atunci inseamna ca toata ortodoxia in afara de cei de la Petru Voda sunt lepadati.
Citeste comunicatele sinoadelor ortodoxe: cel al Rusiei, al Ucrainei, chiar al Greciei.
Nici unul NU a spus ca avea act cu cip e lepadare sau pierderea harului.
Lumea se indreapta spre un dezastru. Se incearca, la varf, coruperea ierarhilor pentru a fi corecti politic si marginalizarea duhovnicilor marturisitori. Pe asta se merge. Nu ajunge oricine ierarh. Asa ceva a mai fost in istorie. O parte dintre ierarhii ortodocsi au alta treaba acum: se pupa cu catolicii si cu alte culte pentru a instaura ecumenismul! Cum ai vrea sa vorbeasca ei despre cip? Altii tac pur si simplu sau vorbesc in soapta. Fara ajutorul explicit sau tacit al ierarhilor, aceasta lucrare vicleana nu poate inainta.
Vechi 26.01.2013, 22:15:49
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Crezi ca fotografia parintelui Arsenie Boca prin care vrei sa ne impresionezi iti confera si autoritatea morala a parintelui?
În lipsă de argumente te legi de avatarul meu? Ce lăgătură avatarul cu discuția noastră? Nu încerc să impresionez pe nimeni cu această poză. Poate totuși revii și încerci să porți o discuție la subiect și nu să bați câmpii.

ps: dacă am ajuns să fim impresionați de un avatar și de a ne impune printr-o poză, e foarte grav. Din nou penibil aș putea spune!

Citat:
Crezi cumva ca parintele Arsenie Boca, daca ar mai fi trait, ar fi fost cipofil, ca tine?
Faptul că nu sunt de acord cu ”penibilul” pe care l-ai adus de atâtea ori ca argument, asta înseamnă că sunt cipofil? Nu e prima dată când apelezi la o asemenea atitudine (de ex când nu am fost de acord cu protestele de stradă).

Poate studiezi cu multă atenție viața părintelui și vezi cam ce atitudine a avut față de regim și față de ierarhie, cum s-a supus și cu câtă smerenie. Poate îmi dai exemplu de vreun protest făcut de părintele! Îl aștept, poate așa mă vei convinge și pe mine.

Citat:
Atunci de unde atata inversunare impotriva celor care iau atitudine impotriva implantarii?
Poate încerci să faci diferența între a fi împotriva implantării și ”deraierile” tale, rătăcirea ta de la învățătura Bisericii. Uite aici ți s-a explicat destul de clar cam pe unde te situezi.

Citat:
Cand vrei sa-i dai cuiva un sfat fratesc nu-l amesteci cu otrava.
Otrava o vezi tu, umbrită de ”duhul dreptății” și al luptei cu frica și frustrările din tine.

Citat:
La capitolul ,,greseli"', nu ma bat cu pumnul in piept ca nu as avea, ca altii.
Bingo! Cum o fi să greșești și în același timp să propovăduiești adevărul? Care adevăr? Adevărul tău, personal, interpretat de tine? Ceea am vrut să semnalez este faptul că în ciuda greșelilor făcute tu susții că propovăduiești dreapta credință.

Citat:
Ma bucur cand imi spune cineva ca gresesc, dar il consider rau intentionat cand vad ca vrea sa-si hraneasca orgoliul scotandu-mi paiul din ochi...
După cum am anticipat, nu vei înțelege, numai probabil când îți vei sparge capul. Probabil mai e nevoie de ceva timp să te convingi tu singură.

Citat:
Am cunoscut duhovnici cu viata sfanta si nu spun nimic din capul meu.
Dacă nu ai spune din capul tău i-ai lăsa pe ei să vorbească. Hai spune-mi, câți dintre duhovnicii care ți-au vorbit ți-au dat binecuvântare să vorbești? Dar atenție: să vorbești cu argumentele aduse de tine! Și ce te-au sfătuit? Concret: ți-au spus să ieși în stradă? Ți-au spus să induci confuzia și teama pe forumuri? Așa ca să te fac să înțelegi...uită-te câte pagini au fost scrise...și câte sunt de folos?

ps: ceea ce am vrut să semnalez este faptul că umbriți ceea ce au vrut să spună și să transmită duhovnicii. Eu din câte rețin au vorbit de pace și de întărirea credinței și nicidecum de cipofobia asta pe care îcercați să o înduceți și altora.

Citat:
M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu.
Da am observat cât de bine ești informată: d'ale apologeticum, siteu-ri sectare, judecătoare sărite de pe fix, protestele de stradă pe care eu nu le pot numi decât paranghelii. Observi cât de ușor ridici mingea la fileu? Sper să înveți ceva din toată bălăcăreala asta, nici mie nu place.

Citat:
M-am informat indelung pe aceasta tema cu mult inainte de a lua atitudine parintele Iustin Parvu.
Bietul părinte Iustin, oare asta își dorește el? Oare asta cere el zilnic în rugăciuni? Dezbinare, tulburare, frică? Oare nu pentru pacea, bunăstarea noastră se roagă? Și noi ce facem: proteste și alte minunății?

Citat:
Am citit mult pe aceasta tema si am urmarit evolutia fenomenului si incercarea disperata de a atrage Biserica intr-o directie gresita.
Până acum dovedești contrariul.

ps: aștept niște răspunsuri concrete și la subiect. Dacă nu ești în stare te rog nu mai bate câmpii.
Vechi 26.01.2013, 22:23:21
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
În lipsă de argumente te legi de avatarul meu? Ce lăgătură avatarul cu discuția noastră? Nu încerc să impresionez pe nimeni cu această poză. Poate totuși revii și încerci să porți o discuție la subiect și nu să bați câmpii.

ps: dacă am ajuns să fim impresionați de un avatar și de a ne impune printr-o poză, e foarte grav. Din nou penibil aș putea spune!

Faptul că nu sunt de acord cu ”penibilul” pe care l-ai adus de atâtea ori ca argument, asta înseamnă că sunt cipofil? Nu e prima dată când apelezi la o asemenea atitudine (de ex când nu am fost de acord cu protestele de stradă).

Poate studiezi cu multă atenție viața părintelui și vezi cam ce atitudine a avut față de regim și față de ierarhie, cum s-a supus și cu câtă smerenie. Poate îmi dai exemplu de vreun protest făcut de părintele! Îl aștept, poate așa mă vei convinge și pe mine.

Poate încerci să faci diferența între a fi împotriva implantării și ”deraierile” tale, rătăcirea ta de la învățătura Bisericii. Uite aici ți s-a explicat destul de clar cam pe unde te situezi.

Otrava o vezi tu, umbrită de ”duhul dreptății” și al luptei cu frica și frustrările din tine.

Bingo! Cum o fi să greșești și în același timp să propovăduiești adevărul? Care adevăr? Adevărul tău, personal, interpretat de tine? Ceea am vrut să semnalez este faptul că în ciuda greșelilor făcute tu susții că propovăduiești dreapta credință.

După cum am anticipat, nu vei înțelege, numai probabil când îți vei sparge capul. Probabil mai e nevoie de ceva timp să te convingi tu singură.

Dacă nu ai spune din capul tău i-ai lăsa pe ei să vorbească. Hai spune-mi, câți dintre duhovnicii care ți-au vorbit ți-au dat binecuvântare să vorbești? Dar atenție: să vorbești cu argumentele aduse de tine! Și ce te-au sfătuit? Concret: ți-au spus să ieși în stradă? Ți-au spus să induci confuzia și teama pe forumuri? Așa ca să te fac să înțelegi...uită-te câte pagini au fost scrise...și câte sunt de folos?

ps: ceea ce am vrut să semnalez este faptul că umbriți ceea ce au vrut să spună și să transmită duhovnicii. Eu din câte rețin au vorbit de pace și de întărirea credinței și nicidecum de cipofobia asta pe care îcercați să o înduceți și altora.

Da am observat cât de bine ești informată: d'ale apologeticum, siteu-ri sectare, judecătoare sărite de pe fix, protestele de stradă pe care eu nu le pot numi decât paranghelii. Observi cât de ușor ridici mingea la fileu? Sper să înveți ceva din toată bălăcăreala asta, nici mie nu place.

Bietul părinte Iustin, oare asta își dorește el? Oare asta cere el zilnic în rugăciuni? Dezbinare, tulburare, frică? Oare nu pentru pacea, bunăstarea noastră se roagă? Și noi ce facem: proteste și alte minunății?

Până acum dovedești contrariul.

ps: aștept niște răspunsuri concrete și la subiect. Dacă nu ești în stare te rog nu mai bate câmpii.
Poate revii la subiect. Cred ca ai avut o zi proasta azi. Nici nu citesc tot ce-ai scris.
Vechi 26.01.2013, 22:24:35
Senior Member

Implicit

Antonia,

Marii duhovnici nu au spus ca cipul in acte e lepadare, cu exceptia parintelui Iustin si a inca vreo 2-3 care s-au luat dupa parintele Iustin.
A mai fost la greci parintele Paisie cu o pozitie putin exagerata.
In rest, sunt o suma de mari duhovnici ortodocsi care NU au sustinut niciodata ca a avea un act cu cip e lepadare.
Vechi 26.01.2013, 22:29:17
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Tortionarii ar fi putut implanta anumite tipuri de ,,dispozitive'' care mai de care mai ,,medicale'' cu ajutorul carora sa-i monitorizeze si sa le induca un anumit tip de comportament. N-ar mai fi avut vointa libera si puterea de a se ruga.
Nu știu dacă așa stau lucrurile. Am văzut că așa ceva încerca să transmită și "Îngerul digital", cum că cipurile ălea ar fi pentru manipularea omului ca un robot, însă opinia mea este că lucrurile ar fi mai complicate, pentru că Diavolul vrea voința ta, vrea alegerea ta, vrea adeziunea omului, el vrea închinarea, nu cred că s-ar mulțumi cu robotizarea. Antihristul caută să Îi ia locul lui Hristos, pentru că vrea închinarea care i se aduce lui Hristos.
Vechi 26.01.2013, 22:30:07
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Antonia,

Marii duhovnici nu au spus ca cipul in acte e lepadare, cu exceptia parintelui Iustin si a inca vreo 2-3 care s-au luat dupa parintele Iustin.
A mai fost la greci parintele Paisie cu o pozitie putin exagerata.
In rest, sunt o suma de mari duhovnici ortodocsi care NU au sustinut niciodata ca a avea un act cu cip e lepadare.
Cipul in acte este premergator cipului implantat, de aceea recomandarea este sa nu-l luam. Cipul in acte constiuie o cadere, iar cipul implantat constituie lepadarea. Eu asa am inteles.
Vechi 26.01.2013, 22:33:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Eu nu contest ca s-ar putea ca sfarsitul sa fie aproape.
Ceea ce contest eu este ca ar trebui neaparat sa ne luam dupa faptul ca multi duhovnici considera ca acum e sfarsitul. Si atunci, la anul 1000 de exemplu, au existat sfinti care au spus ca sfarsitul e aproape. Si nu a fost asa.
La un moment dat o sa fie si sfarsitul, de fapt Invierea mortilor, ca nu e un sfarsit, ci o inviere generala.
Dar nu stim exact timpul. Semnele sunt echivoce. Parintele Staniloae a scris despre asta.
Dar nici Pr. Iustin Pârvu nu a spus ca sfarsitul vine acum. Nici actele cu cip nu sunt egale cu cipurile implantate. Ori ceea ce face Pr. Iustin este, sa ne atentioneze ca actele cu cip sunt premergatoare celor implantate. Asta a afirmat, nu altceva.
Parintele Arsenie Papacioc a spus ca este prea devreme sa se faca atata valva pentru aceste carti de credit cu cip, caci vremea in care traim este cea de la primul 6 din 666. Se intelege prin acesta, ca fiecare 6 din 666 semnifica ceva.
Explicatia acestor semnificatii am gasit-o la ieromonahul Petroniu Tanase, Staretul Schitului romanesc Prodromu din Sfantul Munte, apeland la aritmetica duhovniceasca:

Numarul 6 este numarul omului, sau mai precis al activitatii omului, caci asa cum numarul 6 provine din numarul 2 inmultit cu 3, tot asa si omul este o fiinta alcatuita din doua elemente: trup si suflet, cu trei puteri sufletesti: cugetare, vointa si simtire.

Potrivit aritmeticii duhovnicesti, un numar simplu inmultit cu zece sau o suta, care sunt numere perfecte, arata o intensificare a lucrarii exprimata prin acel numar, o obisnuinta si o deprindere a ei.

Inmultind numarul 6, cu 10 si cu 100, numerele rezultate: 60 si 600 arata o activitate intensa, durabila; buna sau rea, dupa indicatia locului respectiv. Fiind in Apocalipsa, numarul 666 are inteles rau, ca numar al omului care savarseste raul continuu, cu staruinta, din obisnuinta, care "bea pacatul ca apa", cum zice proverbul.

Deci noi ne aflam acum la primul de 6 din 666. Dar atunci ce face Pr. Iustin? Ne pregateste pentru acele vremuri. Si Dumnezeu a procedat la fel, atunci cand au fost lucruri importante de rezolvat; de ex. cunoscand viclenia satanei, nu a lasat nimic la voia intamplarii: a curatit de pacate cu 14 generatii in urma familia Sf. Fecioare Maria, ca ea sa poata deveni Maica Domnului.
Daca privim in jur, vedem cat de accelerat apar semnele timpului; poate ca nici nu mai este chiar atat de mult pana la venirea antihristului.

"- Parinte Paisie, peste cat timp se vor petrece aceste evenimente?
- Intârzie din pricina ta si a mea, ca sa dobandim o stare duhovniceasca buna. Dumnezeu inca ne rabda, pentru ca de se vor intampla acum, ne vom pierde amandoi..."

Iata deci, ratiunea pentru care Pr. Iustin ne pregateste si ne intareste: vremea aceea se apropie; nu stim cand va fi, dar e pe aproape.
In final si Pr. Arsenie Papacioc i-a dat dreptate Pr. Iustin si a completat: ca nu isi va lua acte cu date biometrice.

Cuv. Seraphim Rose repeta inca de acum 30 ani: E deja prea tarziu!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34