![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
libertatea mea unde este? eu nu mi-am câștigat-o? spațiul public este grădina noastră a tuturor. AL TUTUROR! de ce nu acceptați predarea istoriei religiilor? |
|
||||
|
||||
![]()
exact asta fac instituțiile religioase.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si tu si cate voici ateiste izolate v-ati autopropulsat in rolul mesianic pentru a ne salva pe astia multi de robia bisericii, fara a ne intreba macar daca va dorim ca si apostoli ai laicismului agresiv sau daca dorim sa nu mai fim "sclavi"? Celelalte culte n-au protestat impotriva icoanelor din scoli, nu ii deranjeaza, deci ar trebui sa ascultam de vocile infierbantate ale unor oameni, ce lovesc nemilos in noi, doar pentru ca resimt o frustrare fata de institutia bisericii noastre? Nu e normal sa faci front comun in fata unora ca ei, care n-au niciun motiv legitim sa se opuna, ci doar capriciul personal si dorinta de hipersecularizare? Eu zic ca da. Last edited by ioanna; 27.01.2013 at 12:08:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
nu urăsc pe nimeni. m-ai făcut curios și am numărat câte obiecte religioase, icoane mari și mici sau crucifixuri am în casa: 42 (patru zeci și două). le-am pus la socoteală doar pe cele expuse, într-un fel sau altul. este adevărat că jumătate sunt moștenite de la bunica mea. puteam să le dau jos. nu am făcut-o. o adevărată dovadă de ură, nu? iar jumătate din biblioteca mea cuprinde câteva zeci de cărți religioase (citite aproape în întregime, au fost unele cărți de pozie pe care nu le-am terminat). câteva zeci ... cărți ateiste? una singură. altă dovadă de ură nestăvilită, nu? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu-ti dai jos icoanele? 42? Tu ti-ai facut altar in casa? :) Last edited by ioanna; 27.01.2013 at 12:23:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pentru un copil pot fi reprezentarea unor eroi, așa cum vă doriți și așa cum eu nu consider că este normal. antipatie am față de unii conducători ai bisericii, recunosc. poate candva o să le dau jos. după ce voi zugravi casa. un mic altar, ce a aparținut bunicii mele, moștenit o dată cu apartamentul. |
|
||||
|
||||
![]()
Adică mai precis, cine?
Și de ce ar fi mai bun de pus pe perete tabelul lui Mendeleev decât o icoană?
|
||||
|
||||
![]()
Istoria umanitatii a fost marcata de multe personalitati, nu poti nega impactul pe care l-au avut acestia. Atata timp cat pe peretii scolii nu sunt afisate modele negative, nu vad de unde inversunarea asta. Scuza-ma, dar aluneci spre ridicol. Credeam ca un ateu ignora religia, ii este indiferenta, dar vad ca la noi nu exista atei, ci exista anti-crestini.
Last edited by ioanna; 27.01.2013 at 13:13:13. |
|
|||
|
|||
![]()
...cred ca incep sa inteleg atitudinea unora fata de atei. De fapt, ateul fanatic si schismaticul/ereticul fanatic sunt una si aceeasi tipologie: individul care "crede" in tampenii, si inca la modul (cripto)-patologic. NU ma refer la persoana lui Dumitru73; il admir mult, dar chiar nu il inteleg acum; ma refer la arhetipul militantului ateist aflat la adapostul cald si sigur al sustinerii tacite de catre blestematele autoritati ale UE. Regret foarte mult ca o spun, dar ateismul imbecil de militant si sincretismul hiperecumenic, precum si totalitarismul mascat al institutiilor suprastatale, chiar merita o combatere prin niste cruciade.
Last edited by celestial_pottery; 27.01.2013 at 13:43:49. |
|