Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2013, 14:08:06
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
stiu f bine care sunt sentimentele care te incearca atunci cand aperi cu atata patima (caci din pacate este o patima) consumul de carne, oua si lacatate.
Draga Maria, esti sigura ca stii? Cum de stii? De unde stii? Care patima? Unde o vezi in textul meu? Ai cumva referinte, date personale, ceva stiri despre ce, cum, cat maninc eu? Ti-am spus eu ca sunt impatimit dupa carne, lapte si oua? Unde asta? Cand? De unde stii?
Postesti tu cu mine si cu nevasta-mea ca sa imi atribui astfel de vorbe pe care nu le-am spus?

Ca sa nu mai fie loc de interpretari, textul meu este un protest impotriva snobilor si snobinetelor care scriu porcarii pe teme culinare, impotriva falsilor postitori si a falsilor crestini care isi inchipuie ca ne aflam in Biserica, noi, romanii, ca sa tinem discursuri despre caju, migdale si alte curvesti indulciri.

Fii te rog mai atenta cand imi atribui insusiri care nu am aratat ca imi apartin. Asta daca vrei, mai intai, sa fii un om cu bun simt.
Cat despre vietuirea crestina, se pare ca nu esti dispusa sa discutam deocamdata. Nu de alta, dar ai treaba cu aparatul ala nou care iti scoate lapte din caju si migdale.
Vezi sa nu ramai cu laptele si aparatu, ca singura avutie pe care a dobandit-o sufletul tau pe lumea asta!
Valabil pentru toti amatorii de exhibitii culinare care au uitat carui popor apartin, caror obiceiuri, carei Biserici.

Last edited by cezar_ioan; 04.02.2013 at 14:10:56.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:20:52
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Draga Maria, esti sigura ca stii? Cum de stii? De unde stii? Care patima? Unde o vezi in textul meu? Ai cumva referinte, date personale, ceva stiri despre ce, cum, cat maninc eu? Ti-am spus eu ca sunt impatimit dupa carne, lapte si oua? Unde asta? Cand? De unde stii?
Postesti tu cu mine si cu nevasta-mea ca sa imi atribui astfel de vorbe pe care nu le-am spus?

Ca sa nu mai fie loc de interpretari, textul meu este un protest impotriva snobilor si snobinetelor care scriu porcarii pe teme culinare, impotriva falsilor postitori si a falsilor crestini care isi inchipuie ca ne aflam in Biserica, noi, romanii, ca sa tinem discursuri despre caju, migdale si alte curvesti indulciri.

Fii te rog mai atenta cand imi atribui insusiri care nu am aratat ca imi apartin. Asta daca vrei, mai intai, sa fii un om cu bun simt.
Cat despre vietuirea crestina, se pare ca nu esti dispusa sa discutam deocamdata. Nu de alta, dar ai treaba cu aparatul ala nou care iti scoate lapte din caju si migdale.
Vezi sa nu ramai cu laptele si aparatu, ca singura avutie pe care a dobandit-o sufletul tau pe lumea asta!
Valabil pentru toti amatorii de exhibitii culinare care au uitat carui popor apartin, caror obiceiuri, carei Biserici.
din ironia si acum din rautatea vorbelor pe care le scrii. Chiar nu vad care e logica de a numi caju si migdale indulciri curvesti cand ele nu sunt decat niste seminte la fel ca toate celelalte de pe fata pamantului lasate de Dumnezeu.
Cat despre aparatul de facut lapte este o inventie la fel precum este oaricare alt aparat pe care oamenii il folosesc zilnic in gospodariile lor in ziua de astazi si care nu ne indeparteaza cu nimic de la vietuirea crestina.
Nu mi-a zis inca pana acum duhovnicul ca daca folosesc mixerul in loc de tel sau pisez usturoiul in robot in loc de piua sunt o pacatoasa asa ca...
Dimpotriva, sfatul lui cand i-am cerut binecuvantarea de a nu mai manca produse animale si carne a fost sa nu mai mananc, nici dansul nu mai mananca.

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:24:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu vă mai certați fraților.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:26:12
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
DragosP, eu nu ma cert cu nimeni. Se pare ca fratele cezar_ioan are o problema cu mancatorii de caju si migdale.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:26:51
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Și eu am. Că-s scumpe.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:33:39
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Și eu am. Că-s scumpe.
depinde de unde le cumperi. Daca le comanzi de pe Internet la vrac chiar nu sunt.

Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:42:47
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Mă poți uimi cu un link?
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:48:57
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
DragosP, eu nu ma cert cu nimeni. Se pare ca fratele cezar_ioan are o problema cu mancatorii de caju si migdale.
Am gustat si eu de vreo doua ori migdale si caju. Sunt foarte bune.
Dar despre caju si migdale vorbesc oare? Nu, mai degraba, despre patima (ascunsa sub nevinovatele indeletniciri culinare), despre snobism (preluarea neatenta, necritica, fara discernamant, mult prea sloboda a unor apucaturi, gusturi, tendinte si idei straine de poporul nostru si de Biserica romaneasca)?
Ce nu e clar, oare...
Ce te tot lafai, sora, cu rautatea ta? Crezi oare, ca daca eu si altii ca mine nu am zis nimic pana azi, nu vede nimeni tendinta aberanta a ciudateniilor voastre culinare? Oare nu vede nimeni implicatiile si tendintele frumos ascunse sub presul fatarnic al nazuintei catre cumintenie?

Printre altele, pretentiosii ca voi, tot mai multi cum sunteti, ati participat la surparea comertului si agriculturii mioritice, la saracirea taranilor, a acestor tarani carora poporul nostru le-a datorat sute de ani painea noastra cea de toate zilele.
Voi care suciti gusturile alimentare ale copiilor nostri.
Voi care incurajati comertul ilicit cu tot felul de escrocherii.
Voi care nu mai stiti carui pamant apartineti.
Voi care faceti apologia distrugerii unui neam prin insusi modul cum va jucati cu cele traditionale, in confortul vostru caldut.

Voi, mancatorii de caju, de migdale, de stafide negre, de fructe de mare si de alte porcarii "din afara". Voi adoratorii altor lumi, care traiti intr-o tara pentru care nu faceti decat sa o tradati inclusiv prin hrana pe care i-o refuzati. Voi coconeii si cuconetul...
Voi care cheltuiti uneori o groaza de bani pe extravagante din astea, prin restaurante curvesti, in vreme ce mii de copii romani, din sate si de la oras, mor pur si simplu de foame sau se chinuie de malnutritie.
Voi care v-ati castigat un sentiment de turma cu totul aparte, mandri foc ca aveti in sfarsit o identitate, ca tot snobul, nu prin aceea ca sunteti crestini romani, ci prin aceea ca adorati la nesfarsit, ridicati in ceruri, dati ochii peste cap cu toate inovatiile voastre vegane si mai stiu eu cum... Cetateni, in sfarsit, al unui nou imperiu al limbii, stomacului si anusului!
Nu va ajungea identitatea de roman si de crestin. Va e rusine cu ea! Trebuia sa formati colonia dezgustatoare a mancatorilor de bizarerii aduse din mari si tari!

Voi care nu mai stiti gustul apei si al painii romanesti, gustul cepei si al cartofului, al patrunjelului si al fripturii de porc, al tuturor celor revarsate din belsug, cum nu e alt belsug mai sanatos si mai frumos pe lume, aici in jurul Carpatilor.

Tot topicul e strabatut de un fir rosu al dementei culinare. Mandri si stupizi totodata, lafaindu-va la nesfarsit cu bizarele voastre gusturi. Dandu-va aere de speciali, de mai cu pana la palarie...

Bravo romani! Bravo crestini romani! Tara se bucura de sprijinul vostru. Dati-i bataie, mereu, tot mai vartos, calare pe munti de caju si migdale. Spre bunastarea urmasilor urmasilor nostri, pe care ii aud deja cum sparg, peste milenii, munti de caju si migdale cu pikamerul lasat de voi mostenire. Aici, in a mai bogata si frumoasa patrie a lumii...

Last edited by cezar_ioan; 04.02.2013 at 15:02:08.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 16:13:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Voi care nu mai stiti gustul apei si al painii romanesti, gustul cepei si al cartofului, al patrunjelului si al fripturii de porc, al tuturor celor revarsate din belsug, cum nu e alt belsug mai sanatos si mai frumos pe lume, aici in jurul Carpatilor.
Frate Ioane,

Apropo de friptura de porc și sănătate, îți recomand o mega-carte care e rezultatul a 40 de ani de cercetare cum nu s-a mai făcut și nici nu se va mai face vreodată. Aproape 1 miliard de oameni au contribuit indirect la concluziile științifice care au fost sintetizate pe parcursul a încă 3 ani de muncă în această monumentală și unică lucrare:

http://www.remediu.net/documents/T%2...ul%20China.pdf

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2013, 14:26:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Asta aș spune și eu.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
post, vegan, vegetarian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) Bilibox Generalitati 118 05.12.2011 08:03:26
OMUL NOU - OMUL VECHI iosif Pocainta 32 12.04.2011 16:29:42
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20