![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eh, dacă făcea o minimă cercetare, ar fi descoperit o hotărâre sinodală ortodoxă care combate, în esență, erezia utraquistă și afirmă că în specia pâinii este prezent Domnul întreg, Trup și Sânge.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce neadevăr flagrant am spus eu ? Și câte anateme și blesteme am aruncat împotriva credinței D-vs. ? Am spus eu despre ortodoxie că este "puroi", așa cum a făcut Daniel, vorbind despre catolicism ? L-am numit eu pe Daniel sau pe D-vs "schismatic", așa cum el nu ne scoate din "apostați" ? Am numit eu pe Dumnezeul ortodocșilor "diavol", așa cum a vorbit Daniel despre Dumnezeul catolicilor ?!
Sau, poate, vă deranjează că îndrăznesc să-mi apăr Biserica ? |
|
||||
|
||||
![]()
Ma deranjeaza doar cand atacati Biserica.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si ce parere aveti de postul initial? Este de natura de a cladi si intari credinta credinciosilor ortodocsi sau de a le alimenta egoul si mandria ca ei ar fi mai buni ca ceilalti? Nu vi se pare ca este cladit exact pe acelasi calapod al sectantilor/neoprotestantilor care isi demonstreaza "valoarea" proprie minimizand valorile presupusilor adversari prin toate mijloacele, inclusiv prin minciuna?
PS. Ati putea sa ne spuneti unde am atacat Biserica Ortodoxa? Last edited by nutucutu; 05.02.2013 at 14:23:58. |
|
|||
|
|||
![]()
eu tot n-am inteles: catolicii nu impartasesc copiii la botez
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu doar ca nu ii impartasesc, dar nu fac nici Mirungerea pana la 7 ani (nu stiu exact varsta). Iar Sfanta Taina a Mirungerii e de fapt primirea harului Duhului Sfant, Botezul fiind pentru stergerea pacatului stramosesc si a pacatelor de pana atunci (in cazul adultilor). In Biserica Ortodoxa Taina Botezului se face impreuna cu cea a Mirungerii, nu se poate face separat. Exista chiar un pasaj in Sfanta Scriptura in care se spune ca niste credinciosi fusesera doar botezati in Hristos (deci nu botezul Sf. Ioan), dar se spune ca nu primisera harul, nu li se pusese mainile pe cap (aceasta echivala cu Mirungerea atunci).
Dupa Sfanta Taina a Botezului si a Mirungerii se face in Sfanta Biserica prima Sfanta Impartasanie. Pentru ca Iisus a spus ca cel ce nu mananca Trupul si Sangele Lui nu ajunge in Imparatie. |
|
||||
|
||||
![]()
Postul inital este incercarea unui user de a prezenta deteriorarile ecleziologice ale Bisericii Apusene asa cum el le-a inteles. Ce nu mi-a placut la postarea sa, am spus intr-un post anterior,nu ma mai repet.
Nu. La romano-catolici, mirungerea se face dupa 7 ani si impartasania. La noi mirungerea se face imediat dupa botez,in cadrul aceleiasi slujbe. „Prima impartasanie” (7-8ani) e in spiritul traditiei bisericilor de rit latin, nu a celor rasaritene. Last edited by ioanna; 05.02.2013 at 14:52:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la subiect, Domnul S'a definit mai des ca "Painea din Cer", sau altfel spus "Noua Mana" daca vreti, decit ca Paine si Vin. Ceea ce sustine hotaririle si practicile liturgice ale BC. Colegii ortodocsi nu au decit sa citeasca, numere si compare versetele. Last edited by celestial_pottery; 05.02.2013 at 13:52:43. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|