![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu mai continui cu "adevarurile" ortodoxe legate de Neprihanita Zamislire, sau, impartasirea numai cu Trupul Domnului, sau azima nedospita, sau... Nu stiu cum de nu faceti o minima cercetare, mai ales ca finalizati cu celebra "anatema ereziei acesteia". |
|
|||
|
|||
![]()
Peste tot, ca si ortodocsii: pe pereti, in portmonee, in birouri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, niciunul dintre Sacramentele mai sus arătate nu se administrează decât celor ajunși la vârsta înțelegerii, care în principiu și în practică este de 7 ani. Citat:
Oricum o luăm, dacă respectăm o minimă logică și înțelesul termenilor, dintre catolici și ortodocși singurii care admit împărtășania fără niciun fel de spovedanie rămân ortodocșii, în cazul copiilor mici. |
|
||||
|
||||
![]()
Impartasire zilnica fara spovada zilnica?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eh, dacă făcea o minimă cercetare, ar fi descoperit o hotărâre sinodală ortodoxă care combate, în esență, erezia utraquistă și afirmă că în specia pâinii este prezent Domnul întreg, Trup și Sânge.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Domană Ioanna, problema care se ridică aici este legată de efectul sfințitor, de acțiunea sacramentală a Tainei Spovedaniei.
Iar această acțiune sacramentală nu este condiționată de un simplu factor temporal (să te spovedești cu o zi înainte e bine, cu două înainte e rău) ci trebuie raportată la cauza care o impune, adică prezența sau absența păcatului care l-ar putea face pe comunicant nevrednic de împărtășanie. Atunci, ce spun catolicii ? Trebuie să nu ai păcate mari. Dacă bănuiești numai că s-ar putea să fi săvârșit păcat de moarte, ești dator să te spovedești. Ce spun ortodocșii ? Trebuie să te spovedești cu o zi înainte sau în aceeași zi. Acuma, în esență, e aceleși lucru. Pentru că, la ortodocși, între momentul spovezii și momentul cuminecării, dacă trec câteva ore, credinciosul va săvârși oricum păcate, însă, probabil, păcate mici, din cele numite lesne-iertătoare. În mod similar, catolicul știe că dacă are pe suflet doar păcate mici se poate împărtăși, dar dacă bănuiește numai că a săvârșit păcat de moarte, este obligat să se spovedească. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce neadevăr flagrant am spus eu ? Și câte anateme și blesteme am aruncat împotriva credinței D-vs. ? Am spus eu despre ortodoxie că este "puroi", așa cum a făcut Daniel, vorbind despre catolicism ? L-am numit eu pe Daniel sau pe D-vs "schismatic", așa cum el nu ne scoate din "apostați" ? Am numit eu pe Dumnezeul ortodocșilor "diavol", așa cum a vorbit Daniel despre Dumnezeul catolicilor ?!
Sau, poate, vă deranjează că îndrăznesc să-mi apăr Biserica ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la subiect, Domnul S'a definit mai des ca "Painea din Cer", sau altfel spus "Noua Mana" daca vreti, decit ca Paine si Vin. Ceea ce sustine hotaririle si practicile liturgice ale BC. Colegii ortodocsi nu au decit sa citeasca, numere si compare versetele. Last edited by celestial_pottery; 05.02.2013 at 13:52:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma deranjeaza doar cand atacati Biserica.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|