Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2013, 17:45:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad_7 Vezi mesajul
Când o să-mi arăți tu un singur om care întreprinde o acțiune despre care consideră că nu îi va aduce niciun folos (material, spiritual de absolut orice fel, în viața aceasta sau în viața de apoi), atunci va zbura porcul. Și atunci când vezi un creștin ortodox sacrificându-se pe sine pentru aproape, el o va face în speranța obținerii unei situații viitoare mai bune (mântuirea, pacea sufletească etc). Cuvântul de ordine în acțiunea umană este profitul, de orice natură ar fi el.
am dat un link mai sus, cíteste-l.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 17:45:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ceva ce nu este rău, nu este automat bun.
iar ora de religie, predată catehetic, nu este benefică copilului de 6-7 ani.
în schimb este benefică bisericii și părinților credincioși.
vorbești despre ce e bun.
citește acest articol, în care se demontreaza că ateii au mai multă compasiune decât religiosii.
în plus ei o fac gratuit, nu pentru recompense sau de frică.
http://www.scienceworld.ro/religio-i...eii-11918.html
Alta smecherie. Hai sa facem noi ateii un studiu in care sa aratam cat de buni suntem si daca se poate ca astia care cred in Dumnezeu au ceva dereglat in cap.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 17:57:48
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2012
Locație: Romania
Implicit

Citat:
depinde despre ce este vorba.
dacă alegem Președintele, câștiga cei 60%.
dacă este vorba de parlament, trebuie asigurată paritatea 60-40.
unde nu există altă cale se impune.
Ce să se impună? Dictatura majorității?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:00:13
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Implicit

Citat:
am spus că trebuie consultată societatea civilă.
Ca să ce? Să se impună ceea ce vor cei mai mulți? Pentru ca statul să își aplice mecanismele de coerciție împotriva celor care nu doresc să facă voia majorității? Și aici nu mă refer, desigur, la anumite legi care garantează proprietatea privată (inclusiv viața umană, integritata corporală etc) și care trebuie respectate de toată lumea în mod obligatoriu.

Last edited by Vlad_7; 20.02.2013 at 18:02:53.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:03:18
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Implicit

Citat:
nu îmi place Remus Cernea.
Atunci am greșit eu. Îmi cer scuze.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:09:17
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce să se impună? Dictatura majorității?
nu! de asta am dat exemple punctuale.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:10:56
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca să ce? Să se impună ceea ce vor cei mai mulți? Pentru ca statul să își aplice mecanismele de coerciție împotriva celor care nu doresc să facă voia majorității? Și aici nu mă refer, desigur, la anumite legi care garantează proprietatea privată (inclusiv viața umană, integritata corporală etc) și care trebuie respectate de toată lumea în mod obligatoriu.
și cum aflăm care este opinia tuturor?
facem referendum pentru fiecare lege?!
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:12:36
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Implicit

Citat:
am dat un link mai sus, cíteste-l.
Da, dar tot pentru „profit” o fac și ateii sau cei mai puțin religioși. În acest caz, profitul ar fi reprezentat de binefacerea sufletească resimțită sau de lipsa mustrărilor de conștiință.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:17:59
Vlad_7 Vlad_7 is offline
Member

Implicit

Citat:
și cum aflăm care este opinia tuturor?
facem referendum pentru fiecare lege?!
Reducem intervenția statală la câteva domenii esențiale: apărare, poliție, justiție (bazată exclusiv pe proprietatea privată; toți pot să facă ce vor atât timp cât nu aduc atingere proprietății celorlalți). Așa ai fi și tu fericit, sunt sigur. Nu ar mai fi un stat care să impună obligativitatea religiei în școli. Instituțiile de învățământ ar fi private și fiecare și-ar putea stabili propriul program. Cei care ar dori predarea religiei s-ar putea duce foarte frumos la acele instituții care includ religia în programă (ca materie facultativă sau obligatorie). În urma concurenței puternice dintre școli, taxele de școlarizare ar scădea semnificativ (concurența a dus la scăderea costurilor în toate domeniile în care nu a fost inhibată de intervenția nocivă pe plan economic a statului).
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 18:22:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Reducem intervenția statală la câteva domenii esențiale: apărare, poliție, justiție (bazată exclusiv pe proprietatea privată; toți pot să facă ce vor atât timp cât nu aduc atingere proprietății celorlalți). Așa ai fi și tu fericit, sunt sigur. Nu ar mai fi un stat care să impună obligativitatea religiei în școli. Instituțiile de învățământ ar fi private și fiecare și-ar putea stabili propriul program. Cei care ar dori predarea religiei s-ar putea duce foarte frumos la acele instituții care includ religia în programă (ca materie facultativă sau obligatorie). În urma concurenței puternice dintre școli, taxele de școlarizare ar scădea semnificativ (concurența a dus la scăderea costurilor în toate domeniile în care nu a fost inhibată de intervenția nocivă pe plan economic a statului).
Corect, ar fi cea mai buna idee, ar trebui sa scoatem statul cat mai mult din vietile noastre si sa uitam ca statul educa roboti.
Reply With Quote
Răspunde