![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ce a spus si a gresit. Daca cineva vorbeste si invata diferit de ce invata Sfintii Parinti ai Bisericii Orodoxe greseste, oricine ar fi el: preot, patriarh, teolog.
|
|
|||
|
|||
![]()
Na, Klhamistade, bine că știi tu mai bine decât părintele Arsenie Boca.
Sau, cu alte cuvinte: Sfinții Părinți sunt sfinți și sunt părinți și au dreptate numai atâta vreme cât ni se pare că ne susțin și ne alimentează ura anticatolică. E un fel de infailibilitate sui-generis: infailibili și negreșelnici, sunt sfinții părinți atâta timp cât îi critică pe catolici. Când încetează a-i mai critica, HOPA ! devin greșelnici, iar nouă ne este dat să le vădim greșelile. Apropo, n-ai (n-ați) lămurit problema: tu și Klamath sunteți clonele lui Cornel Urs sau clonele lui Decebal ? |
|
|||
|
|||
![]()
Doarece ati recunoscut diferentele clare, si faptul ca invatatura catolica si cea orodoxa sunt opuse, ma abtin de la a face comentarii vizavi de poze. Sper sa nu fie acesta "The begining of a beautifull friendship". In materie de teologie trebuie sa ne contrazicem. Fiecare trebuie sa isi apere credinta. Asta e treaba. "No retreat, no surender".
|
|
|||
|
|||
![]()
Dacă tot își place să folosești citate din alte limbi, asigură-te că le folosești corect. Corect se scrie "beautiful", cu un singur l la sfârșit.
Și se scrie "surrender", cu doi de r. Iar cât privește opoziția dintre învățătura catolică și cea "orodoxă", nu-mi aduc aminte să fi scris domnul Dragomir ceva. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Nu exista vreo certitudine ca ar fi spus parintele asa ceva. E doar o carte unde sunt culese unele marturii ale oamenilor despre ce ar fi zis parintele. Unele sunt adevarate. La altele veridicitatea celor spuse poate fi pusa la indoiala. 2. Chiar si sfintii pot gresi. Parintele nu e canonizat, dar si daca ar fi, asta nu implica infailibilitate. Cineva poate invata multe lucruri bune, dar poate si gresi. Noi trebuie sa avem discernamant si sa le alegem pe cele in concordanta cu invataturile Bisericii. 3. Invatatura Bisericii spune ca exista o singura Cale: Hristos. Cei care cred in invataturi gresite si le "promoveaza" (in catolic nu poate invata decat dogmele credintei lui) nu pot fi cinstiti ca sfinti. Am sa fac si o completare ca nu cumva sa spuna cineva ca o parte din punctul doi, ce cu sfintii care pot gresi se contazice cu punctul 3. Chiar daca cineva a gresit din nestiinta (unii sfinti ai primelor vecuri cand unele invataturi nu erau statornicite) dar s-a impartasit cu Tainele Bisericii (in BC acestea au fost denaturate) face parte din Biserica lui Hristos si poate fi cinstit ca sfant.
|
|||
|
|||
![]()
Da, am gresit un pic cu engleza, m-am grabit, dar trebuie sa gresesc si eu undeva, nu?
Uite aici a recunoscut dl. Mihnea. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...d=1#post518821 <<Citat: (Amistad:) Si o data ce invatatura catolica este opusa celei ortodoxe atunci nu se poate ca amandoua sa fie bune si sa fie aceleasi "invataturi sanatoase". (Dl. Mihnea:) Aici aveti dreptate.>> -------------------------- 1. Dv. nu credeti ca sunt opuse cele 2 invataturi? 2. Ce credeti despre adventisti? E buna invatatura lor? Se mantuiesc sau merg cu Biblia in iad? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Învățătura adventiștilor este bună până la un punct. Pe de altă parte, folosiți din nou în mod nelegitim termenii. Nu "adventiștii" (sau ortodocșii, sau catolicii), luați la modul general, se mântuiesc sau merg în iad (doar unul dintre motivele pentru care sintagma "Catedrala mântuirii neamului" este o aberație), ci persoanele, oamenii în individualitatea lor. Deci, se poate ca un adventist să fie mântuit, la fel cum se poate ca un ortodox să nu se mântuiască. Și, aș spune, șansele la mântuire ale ortodoxului scad proporțional cu nivelul de intensitate e care îl atinge în psihicul său ideeea obsesivă cum că "numai ortodocșii se mântuiesc, adventiștii merg cu Biblia în iad" sau a altora de asemenea factură. Last edited by MihaiG; 14.05.2013 at 23:30:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu stiu a cui clona sunt de aia am intrebat poate ma lamuriti voi. Eu zic ca nu-s clona nimanui, dar lumea crede ce vrea. "I am one of a kind" - aici am fost atent sa scriu bine in engleza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ex. catolic: Duhul Sfant purcede de la Fiul - opus - ortodox: Duhul Sfant NU purcede de la Fiul. catolic: Maica Domnului nu a murit ci a fost ridicat cu trupul la cer- opus - ortodox: Maica Domnului a murit. catolic: exista purgator (foc curatitor)- opus - ortodox: NU exista purgator (foc curatitor). catolic: NU se pot scoate pacatosii din Iad- opus - ortodox: se pot scoate pacatosii din iad. catolic: se poate impartasi cu azime- opus - ortodox: NU se poate impartasi cu azime. catolic: exista indulgente- opus - ortodox: NU exista indulgente. etc. etc., mai pot continua daca mai vrei. catolic: exista mai multe biserici surori - opus - ortodox: NU exista mai multe biserici surori. Exista o singura Biserica si o singura invatatura (adevar) mantuitoare. etc. etc., mai pot continua daca mai vrei. 2. Si eu cred ca sintagma "Catedrala mântuirii neamului" este o aberație. <<Ideeea obsesivă cum că "numai ortodocșii se mântuiesc, adventiștii merg cu Biblia în iad">> - deci aici nu mai sunteti de acord cu parintele Arsenie Boca? Iar despre adventisti, doar asa in mare va spun: ei nu au preoti (rad de "prostia"-spun ei celor care se spovedesc la preoti), nu se spovedesc (cum li se iarta pacatele?), nu au taine (sacramente) - prin acestea hulesc Biserica si preotia si tainele. Hulesc pe Maica Domnului (spun niste lucruri oribile despre ea, aici se vede clar lucrarea diavolului). Hulesc crucea. Nu cred ca Iisus Hristos este Dumnezeu ci doar un prooroc, un om sfant. Credeti ca Dumnezeu le primeste rugaciunile? Si aici da spun la general despre toti adventistii: orice adventist care face si marturiseste toate astea merge in iad. |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii Parinti spun ca "numai ortodocsii se mantuiesc". V-ati format impresia ca eu sau altul (clona sau nu) suntem niste habotnici si niste uratori de semeni. Si nu vreti sa credeti ca Sfintii Parinti spun aceste lucruri, dar nici nu vreti sa cercetati. Aici este greseala voastra. "Daca nu ai stiut de ce nu ai intrebat"; si trebuie cautate si argumentele ortodoxe din cartile ortodoxe ca doar asa o sa va puteti face o parere reala. Daca cititi numai argumentele catolice si doar ce spun ei despre ortodoxie nu o sa va puteti face o idee reala asupra situatiei. Nu sunt lucruri inventate de mine sau de altul. Eu nu ii urasc pe catolici, pe oameni, (dar invatatura catolica ma deranjeaza).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Episcopii catolici | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 145 | 16.11.2016 08:14:07 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
"sfinti catolici" | umilinta | Biserica Romano-Catolica | 7 | 04.04.2008 10:31:14 |
Ortodoxi-Catolici | daniel7 | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 03.12.2007 18:39:42 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|