Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2013, 17:30:18
Annyta
Guest

Implicit

Recunosc că eu nu prea înțeleg gândirea asta exclusiv la iad și la moarte. Nu sunt pentru a trăi viața în sensul de a ne lăsa pradă tentațiilor lumii, dar sunt pentru bucurie. Bucuria este una din roadele Duhului Sfânt, este deci un dar de la Dumnezeu. Dacă reușim să iubim, suntem de asemenea bucuroși. Putem să ne gândim la Dumnezeu, neuitând că este și bun, dar și drept, deci ferindu-ne de păcate. Dar a ține mintea în iad, nu prea înțeleg.
Nu contest, doar încerc să pricep. Poate că trebuie să facem distincția între minte și inimă. Să ne bucurăm măcar cu inima.

Am avut o perioadă, vreun an și jumătate, când mă gândeam într-adevăr des, prea des, la iad și la moarte. Eram depresivă, pasivă, ca și paralizată de frică. Mi-a fost foarte greu. Eu cred că Dumnezeu a lucrat atunci cum numai El știe, și de asemenea cred că perioada respectivă mi-a fost de folos. Dar tot mai bine mă simt când mă bucur, decât atunci când mă tem de moarte și de iad.

Ce credeți, se pot îmbina aceste stări? Nu cred că Dumnezeu ne vrea niște depresivi. Desigur, căci ne-a lăsat nădejdea. Sf Siluan pomenește și de nădejde, dar în mesajul de la Moșul Gheorghe Lazăr se amintește doar de moarte și iad...
Reply With Quote