![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
(cam off-topic)@tot-Laurentiu
Din cate am citit eu, in Transilvania au fost distruse mai multe Biserici,Manastiri si Schituri, alte sute date uniatilor. Unele manastiri au fost recuperate, Slava Domnului, dar cred ca in prezent sunt Biserici Ortodoxe in mana uniatilor. (din pacate,si catedrala lui Mihai Viteazu,Alba,a fost distrusa) Citat: Citat:
**** Legat de Bisericile Ortodoxe. Parerea mea este ca Biserica, ca si cladire, nu ar trebui privita prin ochi rationali, ochi de arhitect, ci din prin Ortodoxie. Restul vine de la sine. Asa cum si icoana este pictata si privita prin Ortodoxie si nu prin arta. Biserica este lacasul Domnului, noi suntem oaspeti acolo, si asa cum Dumnezeu ne-a spus,prin Sfinti, cum sa pictam icoanele, cum sa slujim, cum sa cantam, tot asa ne-a spus cum sa contruim si Biserica. Fiecare nationalitate si-a imprimat identitatea nationala in Biserici si Manastiri, cum este si normal, dar baza nu au schimbat-o.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 20:57:32 |
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 27.06.2011 23:03:13 |
Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 19:27:45 |
Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 11:33:25 |
|