Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Cred cu tarie ca cel care este botezat canonic in Sfanta si apostoleasca biserica ortodoxa este umplut de har dumnezeiesc. Dupa cum frumos spune si Sfantul Serafim de Sarov , la Botez ne umplem de har dumnezeiesc dar pe masura ce crestem in statura descrestem in har.
|
Mihaela, cred și eu ca și tine.
Dar spune-mi te rog: ai văzut mulți bebeluși bucălați strălucind de har cum strălucește femeia în fotografie?
Și că tot te-ai aruncat imediat cu gândul la hulire, oare îți șade frumos să faci asta mai ales că acolo de față sunt și sfințiții slujitori ai lui Hristos? Nu era cazul ca ei, mai întâi, să sesizeze ori să comenteze miraculosul eveniment? Sau poate crezi că ei nu au credință, nu au har, ci avem noi care vedem lumini pe care nu le mai vede nimeni...
Zvâcul miraculosului din noi nu-i a bună. Credința nu-i așa, nu-i așa... Mai citește pe Sfântul Serafim, inclusiv dialogul acela când ambii erau învăluiți în Lumină. Compară apoi și vei sesiza diferențele între un fapt minunat și un fals grosolan pe care doar idolatrii exaltați îl aduc mereu în discuție.