![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
...psihologia si psihologii sunt mai necesari decit oricind. E suficient sa facem exercitiul de onestitate de a ne uita deopotriva in jur si in noi insine, ca sa intelegem de ce. Foarte serios: acesti oameni ar trebui sa aiba un venit mai mare decit salariile nesimtite ale unor gunaoie de directori de ministere sau veniturile unor bogatani. Necesitatea si raspunderea lor, deopotriva, sunt uriase.
|
|
|
|||
|
|||
|
Exemplul pe care l-ai dat Ioane,referitor la sfantul Luca al Crimeii,mi-se pare cel mai apropiat de o posibilitate realista,din punctul meu de vedere.Era credincios dar isi facea si meseria lui asa cum trebuia,dpdv al standardelor ei.Mi-se pare un echilibru ideal care nu balanseaze spre extreme.L-as adauga si pe doctorul Alexandru Pesamosca,Dumnezeu sa-l odihneasca,care a facut incredibil de mult bine pt altii si aproape nimic pt el.Era un om credincios.La fel si domnul doctor Emil Capraru si lista este lunga.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 03.09.2013 at 13:59:08. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu se poate pune problema "daca sunt sectare sau nu". Se știe. Se știe sigur: sunt cărți sectare. Iar dacă pe tine sectarii și cărțile lor te ajută în urcușul ... duhovnicesc, înseamnă că n-ai nimic din ortodoxie. Ci doar faci reclamă mascată. Citat:
Noi negăm cu toată hotărârea. Preoții ortodocși nu sunt singuri, de capul lor. Ei au asupra lor Harul și puterea Sfântului Duh. Și oricum ar fi, nu au nevoie deloc de "ajutorul" sectarilor. |
|
|