Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2013, 22:06:53
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Da, bine spus. Vezi, Florine, cine spunea că Alinache nu e băiat de gașcă, tocmai el care se chinuie să întrețină aparența de creștinism a acestui forum, împreună cu ceilalți câțiva, ca și el, spammeri de profesie ai acestui forum? Deși este drept totuși că, sătui de minciunile și prefăcătoria ortodoxiștilor, receptorii de spam devin din ce în ce mai puțini tinzând treptat spre zero, arătând încă într-un loc care este roada falsificatorilor de creștinism, anume deșertul. De altfel, în definitiv, cum ar putea să fie alta roada stearpă a impostorilor?
Reply With Quote
Vechi 03.11.2013, 22:25:38
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
:)
Florin, poate iti iei inima in dinti sa o cunosti pe initiatoarea acestui topic. Cine stie...
Multumesc de sfat, dar din pacate cam mare distanta.........
Reply With Quote
Vechi 03.11.2013, 22:52:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Cum era aia?
"Dragostea nu tine cont de distanta"?

sau

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
-insa in momentul in care am simtit ca intradevar am iubit o femeie, atunci am actionat foarte hotarat, nu numai prin vorbe, cat mai ales prin fapte, in sensul de a ma zbate si a face tot ce e omeneste fizic posibil pentru a fi impreuna cu ea- inclusiv de a ma muta in alt oras si de a-i fi alaturi in orice situatie, fie de veselie, fie de necaz;
Vechi 04.11.2013, 07:42:29
Senior Member

Implicit

Da, dar ca sa poti cunoaste un om ar trebui sa locuiesti cat de cat mai aproape, sa te poti vedea mai des! Altfel nu prea ai cum sa-ti formezi o parere, sa vezi ce fel de om e, cum se comporta in diverse situatii.......
Reply With Quote
Vechi 04.11.2013, 08:09:16
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Implicit

Doamne ajuta!

Nu va contrazic ca nu asa este dragostea, dar cum sa nu suferi cand iubesti un anume om si el se arata indiferent la iubirea ta - ma refer la dragostea de "cuplu"? Suferi o perioada bineinteles, dar nu poti iubi in acelasi fel tot timpul un om care speri sa iti fie sot/sotie, fara sa te simti iubit - in casnicie trebuie reciprocitate, altfel o zbarcesti rau de tot. Bineinteles, daca dragostea nu ti-e impartasita, ii lasi libertatea sa aleaga, nu il sufoci, incerci si iti schimbi sentimentele ca mai apoi sa il iubesti doar ca pe un frate/sora. Dar ai dreptul sa suferi si poti suferi fara sa fii egoist cand iesi dintr-o relatie de iubit-iubita.

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Dupa parerea mea iubirea nu poate fi la timpul trecut, ci doar la timpul prezent! In momentul in care spunem ''iubesc pe cineva'' acest lucru poate fi adevarat sau nu, ne putem da seama de acest lucru doar in timp. O iubire care s-a terminat (in sufletul omului, nu ma refer la relatia in sine), aceea n-a fost iubire. N-are cum. Asta am inteles eu ca inseamna iubirea, va rog sa ma contraziceti daca gresesc. E ca si cum ai spune: mi-am iubit copilul, dar acum nu-l mai iubesc, a plecat departe sau stiu eu ce lucruri rele a facut si gata, s-a terminta iubira). Sau am iubit-o pe mama...

Eu cred ca atunci cand iubesti cu adevarat pe cineva n-ai cum sa suferi. Cand poti sa iubesti e suficient ca sa fi fericit. Nefericirea e atunci cand nu poti iubi. Poti iubi o persoana toata viata ta fara ca acea persoana sa te iubeasca sau sa fiti impreuna. Daca o iubesti, o iubesti si gata! Esti fericit ca exista, esti fericit ca acea persoana e fericita, chiar daca cu altcineva....

Cand ''suferi'' pentru ca nu e cu tine, atunci se cheama egoism, vanitate, atasament, impatimire sau oricum altcumva, dar nu iubire!
Nu poti sa fi nefericit pentru ca persoana pe care o iubesti tu a ales sa aiba alta viata, a ales sa fie cu altcineva, iubeste pe altcineva...

Asta am inteles eu ca este iubirea. Dar poate ca n-am inteles bine...
Reply With Quote
Vechi 04.11.2013, 08:33:35
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Doamne ajuta!

Nu va contrazic ca nu asa este dragostea, dar cum sa nu suferi cand iubesti un anume om si el se arata indiferent la iubirea ta - ma refer la dragostea de "cuplu"? Suferi o perioada bineinteles, dar nu poti iubi in acelasi fel tot timpul un om care speri sa iti fie sot/sotie, fara sa te simti iubit - in casnicie trebuie reciprocitate, altfel o zbarcesti rau de tot. Bineinteles, daca dragostea nu ti-e impartasita, ii lasi libertatea sa aleaga, nu il sufoci, incerci si iti schimbi sentimentele ca mai apoi sa il iubesti doar ca pe un frate/sora. Dar ai dreptul sa suferi si poti suferi fara sa fii egoist cand iesi dintr-o relatie de iubit-iubita.
Da- asa e! Ce pot sa fac-decat sa incerc sa merg inainte , cu speranta ca poate vreodata voi gasi o femeie care sa o iubesc si sa ma iubeasca!
Reply With Quote
Vechi 04.11.2013, 08:45:23
Senior Member

Implicit

Imi cer scuze ca am adus atatea discutii in contradictoriu. Starea mea sufleteasca nu era una din cele mai bune, ba din contra. Unii ati adus cuvinte de folos si pe care le-a primit sufletul meu si va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada, altii nu stiu decat sa impovareze si mai tare, dar le multumesc si acelora pentru sinceritatea lor si adevarul "grait", cu rugamintea sa aibe grija pe cine impovareaza, caci eu cat de cat sunt "calita" in ale ortodoxiei, dar daca iau asa tare pe unul care abia a pasit in Ortodoxie, il pierd cu totul si nu se mai intoarce acel suflet, drept pentru care "calaii" sunt direct raspunzatori si intrebarea este "Ce ve-ti raspunde in fata Domnului?"
Inca o data si probabil mi se va demonstra la nesfarsit ca Domnul este singurul om si Dumnezeu care nu ma paraseste, care nu ma mustra cu cuvinte dure, care nu se razbuna, care ma primeste in nemernicia mea si nu ma linseaza cand stau mai prost cu credinta in El, care imi da nadejde, care ma cheama, care ma intelege si care MA IUBESTE ASA CUM SUNT. El este singurul care ramane langa mine in momente dificile, chiar si in momente de deznadejde si necredinta
Reply With Quote
Vechi 04.11.2013, 08:46:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Da- asa e! Ce pot sa fac-decat sa incerc sa merg inainte , cu speranta ca poate vreodata voi gasi o femeie care sa o iubesc si sa ma iubeasca!
veti gasi cand veti renunta la dvs in sensul bun. Asa se va intampla cu toti cei care vor o anume cale. Dumnezeu nu ne lasa NICIODATA singuri
Reply With Quote
Vechi 04.11.2013, 08:56:11
Senior Member

Implicit

Multumesc pentru aceste cuvinte frumoasa si va doresc sa gasiti si dumneavoastra ceea ce cautati!
Reply With Quote
Vechi 04.11.2013, 09:19:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc pentru aceste cuvinte frumoasa si va doresc sa gasiti si dumneavoastra ceea ce cautati!
Singura "cursa" binefacatoare si care implineste este "cursa dupa Hristos". Pe Acesta imi doresc acum a Il gasi. De Il voi gasi in colturile inimii mele, restul va fi "peace of cake"
Reply With Quote
Răspunde