![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ati punctat foarte bine, prin niste intrebari esentiale,o mare parte din sfera problemei !
Din pacate, noi tragem si astazi efectele unei pozitionari istorico-geografice nefavorabile ! Aflati in calea liftelor barbare,pe aici s-au aciuit tot felul de semintii aduse de vantul istoriei de aiurea,si si-au facut culcus in casa noastra !!! Cum am putea noi, acum cand suntem un amestec de semintii sa mai avem unitate de spirit si de actiune inspre un tel comun ,asa cum alte popoare,pure, au ??? Cand noi eram scutul Europei in calea invaziilor barbare, ei puteau sta linistiti acolo,eventual de prea mult bine sa mai puna de-un razboi de 30 de ani ,in timp ce-si inaltau catedralele lor semete ,intre doua razboaie locale !!! Faptul ca am avut atatea de infruntat in istorie, pe noi,ca popor ,poate ne-a uzat prematur (si popoarele imbatranesc prematur de prea mult rau, ca si oamenii,poate !!!). Asa ca in prezent, suntem un popor fara vlaga, batranicios,care nu-i capabil sa se organizeze lucid,clar si eficient la el acasa,si de aia e silit ca un cersetor zdrentaros cu barba si batran sa rataceasca cu mana intinsa pe la portile bogatilor lumii !!! E o chestie de biologie a popoarelor !!! Exista popoare tinere, si popoare batrane,uzate de greul istoriei ! Au mai venit si bolsevicii si ne-au ras elitele pamantene (care cu mare greutate le incropisem,si functionau) si asta ne-a dat efectiv in cap,ca popor ( sau ne-a facut knockout,ca la box !) De aia acuma e o brambureala, mai ales la nivelul clasei politice,in care in loc de elite, avem toti neavenitii aciuiti aici, din te miri ce paturi sociale ,si aici fara reguli si lege, prin smplu hazard ! Ceea ce am prezentat eu mai sus e doar o umila ipoteza, sa dea Domnul sa fie gresita !!! Last edited by guardian knight; 05.11.2013 at 20:48:17. |
|