Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2013, 17:39:46
Teonymus Teonymus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.11.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Intrebarile de mai sus releva ignoranta dumitale in domeniul biologiei.

- Oamenii nu au evoluat din maimute (am scris numai eu asta de cel putin 2 ori aici pe forum, unii au memoria scurta).

- Cine ti-a spus ca evolutia s-a oprit, te-a pacalit sau era si mai ignorant ca tine. Evolutia lucreaza bine-mersi.

- toate fiintele sunt "animale intermediare" intre stramosi si descendenti, fata de care difera putin.

- nu avem "sentimentul apartenetei de rasa cu alte animale" fiindca suntem specii diferite (e bine sa stii ce-s alea) Omul are o ratiune superioara animalelor (au si ele asa ceva) si a inventat vorbitul, ceea ce permite transmiterea informatiilor catre generatiile viitoare ocolind codul genetic. Omul este foarte firav si slab adaptat intr-adevar, a compensat insa prin inteligenta.

ca referinte, o sa ma citez pe mine ca sa nu plagiez pe cineva.
Ca să folosesc o expresie populară, "mi-ați răspuns mai mult de o grămadă". Chiar și la școală ni s-a spus că am evoluat din niște maimuțe, e drept însă că se continua fraza cum că am evoluat din niște "maimuțe care nu mai există astăzi". Dar până la urmă erau un fel de maimuțe așa că nu am greșit cu nimic când am formulat astfel întrebările.
Deci de ce nu "toate speciile" de maimuțe nu au evoluat în oameni, ca să reformulez întrebarea?
Eu am cerut argumente, la a treia întrebare mi-ați răspuns general de parcă ar trebui să iau de bună orice spuneți voi evoluționiștii că doar "dețineți" adevărul absolut.
Răspunsul la a doua întrebare mi se pare cel puțin hilar. Adică cum mai evoluăm? Asta înseamnă că peste câteva "melearde" de ani, ne-am aștepta să fim un fel de "moluște" (ca să iau un exemplu) nu oameni? Că ați mai susținut voi o inepției precum că și păsările sunt un fel de "urmași" ai dinozaurilor.
Eu mă gândesc că dacă am fi evoluat dintr-un "fel de maimuțe", atunci ar trebui să avem un sentiment al "apartenenței" de rasă măcar cu niște specii de maimuțe care sunt potrivit evoluției mai "mai apropiate" de noi biologic.
Cum de a reușit omul să se "adapteze" compensând cu inteligență, iar alte animale care conform retoricii dvs. "au și ele așa ceva" nu au adoptat aceași strategie, ci multe dintre ele au dispărut ca specie?
De fapt, nu mi-ați răspuns deloc la întrebări. Fără supărare, dar nu le pot lua ca răspunsuri.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2014, 14:33:27
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Talking

Citat:
În prealabil postat de Teonymus Vezi mesajul
Deci de ce nu "toate speciile" de maimuțe nu au evoluat în oameni, ca să reformulez întrebarea?
Au ramas in patru labe. Uitandu-se cele care usor usor se ridicau un picioare au decis ca este prea mare efortul si au decis sa ramana in 4 labe, sa se bucure de libertate in natura si in grupuri de nudisti. Sa traiasca libri, fara legi si impozite si taxe. Din aceste puncte de vedere au si ele ceva inteligentza. http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ons/icon10.gif
Reply With Quote
Vechi 04.01.2014, 22:57:14
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Au ramas in patru labe. Uitandu-se cele care usor usor se ridicau un picioare au decis ca este prea mare efortul si au decis sa ramana in 4 labe, sa se bucure de libertate in natura si in grupuri de nudisti. Sa traiasca libri, fara legi si impozite si taxe. Din aceste puncte de vedere au si ele ceva inteligentza. http://www.crestinortodox.ro/forum/i...ons/icon10.gif
În sfârșit un răspuns la marea mea dilemă "existențială" :D . De când aștept să fiu "luminat" în această privință :) .
Citat:
1. Oamenii de stiinta pot sa minta in declaratiile si lucrarile lor stiintifice?
2. Oamenii de stiinta pot sa se insele in declaratiile si lucrarile lor stiintifice?
Eu unul nu pricep cum unii își fac din știință un fel de "religie" cu pretenția de a fi infailibilă. Și asta pentru că știința spune ceva ieri, azi vine și contrazice, iar mâine să susțină că de fapt nu e adevărată nici una nici alta. Și acest cerc se tot repetă la nesfârșit. Dacă tot ai luat "țeapă" de atâtea ori, nu știu de unde "masochismul" acesta de a crede orbește în știință. Pentru că chiar știința, cea în care crezi tu azi, te poate contrazice în viitor.
Bine, știința are și niște legi, niște axiome, care sunt de netăgăduit, dar să ai pretenția de a deține adevărul absolut în cazul unei teorii, cum este cea evoluționistă, mi se pare o jignire adusă intelectului.
Eu nu cer neapărat să fie introdus numai creaționismul în învățământ, ci măcar de a scoate inepțiile evoluției "miliardelor" de ani. Dacă ambele sunt considerate teorii, să fie introduse ambele perspective sau să fie scoase ambele. Dar eu ca și creștin contribuabil, sunt obligat să plătesc niște taxe prin care se promovează acest evoluționism în școli, și asta pentru că a fost "ambalat" frumos și etichetat ca știință.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 20:14:19
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teonymus Vezi mesajul
Eu unul nu pricep cum unii își fac din știință un fel de "religie" cu pretenția de a fi infailibilă. Și asta pentru că știința spune ceva ieri, azi vine și contrazice, iar mâine să susțină că de fapt nu e adevărată nici una nici alta. Și acest cerc se tot repetă la nesfârșit. Dacă tot ai luat "țeapă" de atâtea ori, nu știu de unde "masochismul" acesta de a crede orbește în știință. Pentru că chiar știința, cea în care crezi tu azi, te poate contrazice în viitor.
Probabil asa se vede cineva mai destept in ochii oamenilor. Este un intelectual la curent cu teoriile stiintifice. Le-a inteles si le poate sustine in fata oricui. Este in randul celor cu IQ ridicat, este in ton cu majoritatea oamenilor de stiinta. Adica este o prostie sa nu crezi in ce spun oamenii de stiinta, nu? Si daca nu crezi in ideile lor esti ca batranii de la tara care nu prea au treaba in domeniul asta. Si apoi de ce sa ne minta oamenii de stiinta?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 22:19:17
Junior Member

Implicit

Citat:
Probabil asa se vede cineva mai destept in ochii oamenilor. Este un intelectual la curent cu teoriile stiintifice. Le-a inteles si le poate sustine in fata oricui. Este in randul celor cu IQ ridicat, este in ton cu majoritatea oamenilor de stiinta. Adica este o prostie sa nu crezi in ce spun oamenii de stiinta, nu? Si daca nu crezi in ideile lor esti ca batranii de la tara care nu prea au treaba in domeniul asta. Si apoi de ce sa ne minta oamenii de stiinta?
Explicația dvs. îmi amintește de piesele lui Caragiale :D .
Personal nu cred că e vorba doar de minciună, ci și de gândirea nostră limitată. Suntem oameni și putem greși, întotdeauna trebuie să luăm în calcul și asta, mai ales în știință. Pretenția de adevăr absolut în știință este un moft. Cum poți să susții că un fenomen s-a întâmplat 100% așa, dar el a avut loc cu mulți ani înainte să apară civilizațiile și știința înseși? Cum poți să generalizezi trăsături umane și să le clasezi pe epoci, când tu nu ai săpat pe tot pământul ca să-ți permită o astfel de generalizare? Cum să ai pretenția ca teoria Big Bangului să fie considerată adevărată, când nu ai cum să o probezi? etc. etc.
Sunt și așa-ziși oameni de știință care-și "fabrică" dovezi și mint cu ele, dar mai sunt și unii care limitați de capacitățile noastre intelectuale își mai dau cu presupusul. Nu am nimic cu cei care-și dau cu presupusul, am ceva când văd că nu recunosc că fac asta și au pretenția de a fi aprobați unanim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43