Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2014, 19:04:30
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
Nu vreau nici respect, sau acceptare, sau să vă schimbați credința. Vreau doar să aduc anumite idei, pentru acei câțiva care sunt prinși în zidul creștin și pur și simplu din cauză că le-a lipsit informația, nu și-au dat seama că mai e și altceva.
Faptul că vorbești de „zidul creștin” arată, o dată în plus, că nu cunoști creștinismul. Cum poți, prin urmare, să critici ceea ce nu cunoști? Ai lansat o serie de prejudecăți pe care le-ai cules, se pare, de la unii care l-au văzut de la distanță.
De ce nu cauți să te informezi direct de la sursă, dinăuntru, și apoi să-ți formezi o opinie proprie?

Am văzut acum că ai mai deschis un topic. Până acum mai păstram speranța că ai fi într-o mică măsură, măcar, interesat de adevăr. Îmi dau seama, însă, că nu cauți nimic. Și cred că din pricina asta nu vei rămâne multă vreme pe-aici. Cu părere de rău ți-o spun.

Atitudinea ta s-ar traduce cam așa: Intri într-o casă fără să te ștergi pe picioare, nu zici nici bună ziua, nici cum te cheamă, și începi să înjuri gazdele, pretinzând că nu vrei decât să le arăți lumina.

Și această atitudine cred că nu ai dobândit-o nici din zen, nici din alte spiritualități orientale, ea arătând că le-ai cunoscut la fel de superficial ca și creștinismul.

Last edited by CristianR; 14.05.2014 at 19:17:06.
Reply With Quote