Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2014, 19:26:41
2458386286 2458386286 is offline
Banned

Data înregistrării: 13.05.2014
Implicit

Este un zid psihologic. Orice altceva în afară de Biblie, creștinii zic că e erezie, e rău. Buddha e eretic în opinia creștinilor, deși tot ce zice buddha este să fi conștient de fiecare acțiune a corpului. Adică când mergi, să fi conștient de fiecare pas, de fiecare mișcare, de fiecare respirație. Și prin practică ajungi să fi conștient chiar și în timp ce corpul doarme, și chiar și în timp ce mintea doarme. Devii așa de conștient, te descoperi că ești diferit de minte, și de corp, te descoperi mult mai vast decât puteai să îți imaginezi. În tine apare compasiunea, devii plin de energie, și iubire.

Din punctul ăsta de vedere budiștii sunt mai rău decât creștinii. Creștinii măcar îl refuză din start pe buddha, dar budiștii în loc să practice, să experimenteze, au creeat mii de scripturi și teologii și vorbării. Ei sunt cei mai anti buddha.
Buddha a zis să nu crezi, ci să știi. Să fii propria ta lumină. Să nu credeți în mine, și să nu îmi faceți statui. Eu doar am împărtășit cu voi experiența mea, că poți deveni mai conștient, mai plin de trezie, că la fel cum îți urmărești mintea de la distanță, îți vei urmări și corpul când moare. Că îți poți descoperi esența. Nu ai de ce să crezi, sau să venerezi, ci doar să practici a fi conștient, să fi inteligent și luminos.

Creștinii nu au practicat niciodată așa ceva, nu au nici cea mai mică idee ce e cu buddha sau cu osho, ce anume poți învăța de la ei să faci în practică.
Ei sunt convinși că e de la diavol.
Și au tot suportul pentru acest zid psihologic, în biblie. Imediat cum zici ceva care contrazice ideile lor, știu ei că e învățătură de la profeții mincinoși, că e o tentație de la diavol. Asta îi oprește, e ca un zid chinezesc dincolo de care nu mai pot vedea nimic.

Dar în epoca modernă, generațiile tinere vor din ce în ce mai puțin condiționate de bătrâni, pentru că au acces la informație.

De ce biserica a fost împotriva științei? De ce este împotriva meditației, a explorării interioare? De ce doar la cei fanatici poți găsi expresii de genul "biodraci" =))=))=))
Pentru că pericolul este evident. Cine descoperă ce este de fapt în interior, cine gustă din bucurie și din libertate, nu va mai asculta predicile moarte ale creștinilor, budiștilor, spiritualiștilor, new agiștilor, sau yoghinilor. Ci vor fi indivizi integri, întrăgostiți de viață, care știu din experiența proprie că sunt eterni. Moralitatea este ceva natural, pentru că se simt
prezenți în fiecare ființă, compasiunea e naturală. Sunt atât de conștienți, și de sensibili, că simt clar că atunci când faci rău îți faci ție însuți rău. Că întregul este un organism viu. Asta e o experiență, reală, nu o teorie.
Nu au nevoie de porunci. Doar cei imorali au nevoie de porunci, doar cei orbi.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 19:32:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 2458386286 Vezi mesajul
De ce biserica a fost împotriva științei?
Ești sigur că Biserica a fost/este împotriva științei?
Citat:
De ce este împotriva meditației, a explorării interioare?
Ești sigur de asta?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 19:43:57
Banned

Implicit

"Ești sigur că Biserica a fost/este împotriva științei?"
Da

"El va ridica steag pentru neamuri și va aduna pe cei risipiți ai lui Israel și va strânge la un loc pe cei împrăștiați ai lui Iuda din cele patru colțuri ale pământului." (Isaia 11:12)
"Ca să apuce pământul de colțuri și să scuture pe nelegiuiți de pe pământ?" (Iov 38:13)
"Când El privea până la marginile pământului și îmbrățișa cu ochii tot ce se află sub ceruri," (Iov 28:24)
"Vedenia pe care am avut-o, când eram culcat în patul meu, a fost: "Mă uitam și iată un copac în mijlocul pământului, înalt foarte.
Copacul creștea și era puternic și vârful lui ajungea până la cer și se putea vedea până la capătul pământului." (Daniel 4:7-8)

Suprafata Pamantului nu are mijloc si nici capat.

"Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor." (Matei 4:8)

Toate imparatiile lumii ar putea fi vazute de pe un munte doar daca Pamantul ar fi plat.
Exista si teisti care afirma ca Biblia arata ca Pamantul nu este plat prin urmatoarea fraza:

"El stă în scaun deasupra cercului pământului" Isaia 40:22

Prin expresia "cercul pamantului" se referea la cerc, nu la sfera. Pentru ei, Pamantul era un disc.

Galileo, Copernic, Kepler, și mulți alții, au fost chinuiți de biserică. Ce ziceau ei, era împotriva Bibliei, așa că biserica a făcut tot posibilul să îi oprime.

"De ce este împotriva meditației, a explorării interioare?
Ești sigur de asta?"

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...oza-80941.html
Uite ce expuneri au creștinii ortodocși, despre meditație, hipnoză, explorare interioară.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 21:04:17
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

E clar. Dacă zici de Galileo, Bruno și de Biserică...Somn ușor în continuare!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 21:40:07
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
E clar. Dacă zici de Galileo, Bruno și de Biserică...Somn ușor în continuare!
Din seria "aripa ateii idioti in actiune".
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 22:16:55
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite ce expuneri au creștinii ortodocși, despre meditație, hipnoză, explorare interioară.
Este că n-ai auzit de isihasm?
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 23:06:35
Banned

Implicit

Am auzit, și sunt prieten cu un practicant al acestei tehnici.
Tehnica este veche, dinainte de creștinism.

Prietenul de care zic, care o practică, este creștin, și o practică în stil creștin. Mi-a spus că prin practică ajungi să fi conștient și în timpul somnului, rugăciunea răsună în timp ce corpul este adormit, și flacăra conștiinței rămâne trează.
Adică este o metodă de conștientizare, care se potrivește oamenilor care au tipologia devotului, adică cărora le este ușor să se simtă devotați fată de Dumnezeu. Acestor oameni le este mai la îndemână să practice conștientizarea prin devoțiune,iubire,rugăciune.

în tratatul său, Patanjali a spus că Dumnezeu este o unealtă, o poartă, pentru acei oameni care au tipologia devotului. Adică e mai ușor pentru ei, să se roage, să intre in liniște adâncă printr-o astfel de tehnică, și ideea de Dumnezeu exact pentru asta e. Pentru ei este mai dificil să intre în acea experiență, fără devoțiune, fără această idee de Dumnezeu.

Deja am intrat într-o zona mai practică, mai adevărată. Partea ezoterică, practică, experimentală a creștinismului, este acoperită de teologii, vrăjeli, absurdități. Asta e problema.

Câți dintre creștini PRACTICĂ isihasm? procentual.. aproape 0

Pentru că partea asta practică, care poate fi experimentată, care te poate face să crești, este anulată total de teologiile menite să te devieze, să te distragă, să te umple de frică, să te facă să te simți păcătos, nedemn.

Și exact aceste teorii și bălării, trebuie observate - ce scop au ele de fapt. Au scopul de a năpădi, de a stopa cu totul orice posibilitate pentru om să practice, să ajungă în interioritatea sa. Au posibilitatea de a-i da omului opiu, de a-l droga, de a-i da falsă mândrie, falsă cunoasștere, speranță, sentiment de superioritate, că "doar eu voi fi mantuit, trebuie doar sa urmez orbeste regulile astea, sa nu ma abat, si Dumnezeu e fraier, n-o sa se prinda el ca toată viața am fost cu mintea la sex, și că din cauza lăcomiei pentru Rai, și ca să mă simt sfânt, să-i pot condamna pe păcătoși, am luptat împotriva naturii, m-am abținut".

În starea actuală creștinismul este foarte corupt. De însăși biserica, și de preoți, și de credincioși. Singurii adevărați și cu coaie, sunt cei care practică, care experimentează, care descoperă divinul care nu e în exterior sau separat, și care sunt rebeli împotriva oricărui sistem de îndobitocire. Creștinismul actual e anti trezire, anti dumnezeire, anti libertate, e o pârnaie psihologică bazată pe niște absurdități, niște teorii și teologii nedemne de un om sănătos mintal,inteligent. Și în numele cărora se fac cele mai urâte lucruri posibile: îndoctrinare, tâmpire, manipulare, controlare, etc.

Osho a vorbit și despre partea ezoterică a creștinismului, despre calea devotului, prin Dumnezeu.
Însă tot el a vorbit și de Zen , calea meditației pure, fără zei, doar conștientizare pură, experimentarea stării de a fi conștient. Calea omului de știință, calea scepticului.

A vorbit despre ambele cărări, de aceea un creștin va fi șocat dacă nimerește peste afirmații de-ale lui Osho din contextul Zen, și un budist sau ateu va fi și mai șocat când îl aude pe Osho vorbind despre Dumnezeu, Hristos, rugăciune.

Osho a făcut imposibilul. De aceea este criticat și de creștini, și de atei, și de musulmani, hinduși, comuniști, capitaliști, etc. Pentru că a vorbit din toate unghiurile posibile. Și cine este inteligent, va descoperi diamante prețioase, dacă înțelege și experimentează ce zice maestrul osho.

aici e un articol frumos: Osho, John Dee, and the Greatest Library in the World http://www.ptmistlberger.com/lore-of-the-magi.php

Last edited by 2458386286; 14.05.2014 at 23:09:09.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 23:23:10
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Buddha a zis să nu crezi, ci să știi. Să fii propria ta lumină.
Iisus Hristos ne învață: ”Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc”. Caută o învățătură mai presus de aceasta în toată cultura budismului și a întregii lumi. Te asigur că nu vei găsi, doar poate una care încearcă să imite această învățătură.

Câți dintre Buddha și-au dat viața pentru ucenicii lor?

Citat:
Creștinii nu au practicat niciodată așa ceva, nu au nici cea mai mică idee ce e cu buddha sau cu osho, ce anume poți învăța de la ei să faci în practică.
Nici tu nu poți vorbi despre ceva ce nu cunoști. Frumos ar fi din partea ta să cunoști credința cea mai apropiată de tine, care te înconjoară și în care, cel mai probabil, te-ai născut, dacă ești român. Mai întâi studiaz-o, pune-o în practică și apoi poți trage concluzii.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2014, 23:59:33
Banned

Implicit

Nu fac comparație între iisus si buddha, cine e inteligent invata de la ambii, pentru ca de fapt in esenta nu zic lucruri diferite, doar că sunt creștinii care au acoperit partea practică din învățătura lui Iisus, cu povești pt retardați (nasterea dintr-o virgina, miracole - iisus facea pâini din pietre, dar când a fost răstingnit nu putea să-și materializeze puțină apă -, iisus cica e dumnezeu, dar cand era pe cruce striga in disperare la dumnezeu "de ce m-ai părăsit?". păi dacă nici iisus nu era sigur pe el, ajunsese să nu mai creadă nici el in nici un dumnezeu in momentul ala, devenise sincer, atunci mă întreb ce Super-(in)Capacități-Intelectuale au credincioșii creștini să creadă astfel de povestioare fără sens)

De aceea recomand mai intai Osho și Buddha, si apoi Iisus, nu că unul e mai sus ierarhic decat altul, ci pentru că e mai întâi necesară o decondițiionare psihologică.
Mai întâi scapi de teoriile cu care ai fost îndoctrinat, te simți pentru prima dată că ai corpul ușor, și spiritul viu, și poți să o iei pe calea practică care ți se potrivește - Iisus, meditatia iubirii, rugaciune, sau zen, conștientizare, înflorire în compasiune.

Cum să iubești , dacă ești inconștient? Dacă ești de mic programat să fii dobitoc, la ce te ajută o invățătură despre iubire? Doar o vei repeta ca un robot, și te vei simți mândru. "Ce sunt buddha ăia, maeștrii ăia zen, yoghinii ăia, budiștii ăia, în comparație cu Messia Iisus Hristos, cu noi creștinii, Credința Dreaptă?"

http://rutube.ru/video/f9192653fdf40...3333a76429425/
Reply With Quote
Vechi 15.05.2014, 00:27:35
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu fac comparație între iisus si buddha, cine e inteligent invata de la ambii, pentru ca de fapt in esenta nu zic lucruri diferite,
Dă-mi un exemplu de învățătură mai presus de cea pe care ți-am expus-o. Ai timp să mai cauți, dar nu vei găsi. Doar Iisus Hristos ne învață să ne iubim vrășmașii. Doar El a împlinit prin fapte porunca iubirii și cei ce L-au urmat sau Îl urmează. Aceasta este dovada iubirii adevărate. Restul sunt doar vorbe goale, fără fapte.

Citat:
De aceea recomand mai intai Osho și Buddha, si apoi Iisus, nu că unul e mai sus ierarhic decat altul, ci pentru că e mai întâi necesară o decondițiionare psihologică.
E normal să recomanzi invers dacă nu cunoști cu adevărat învățătura ortodoxă. Stăpânești idei false despre creștinism și învățătura ortodoxă, cel mai probabil dobândite la cursurile de inițiere pe unde ai umblat.

Citat:
Mai întâi scapi de teoriile cu care ai fost îndoctrinat, te simți pentru prima dată că ai corpul ușor, și spiritul viu, și poți să o iei pe calea practică care ți se potrivește - Iisus, meditatia iubirii, rugaciune, sau zen, conștientizare, înflorire în compasiune.
Tu nu poți vorbi despre ceva ce nu cunoști. Tu cunoști creștinismul doar din punctul de vedere al budiștilor. Falsurile pe care le-ai dobândit sunt tocmai dovada că cei ce te-au învățatat te-au informat greșit intenționat, tocmai pentru a fi ei cei „buni”.

Last edited by ovidiu b.; 15.05.2014 at 00:30:07.
Reply With Quote
Răspunde