Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2014, 14:17:08
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Daca dvs faceti asta va inteleg perfect.Eu insa plec de la alte motive,foarte personale,pe un drum cu riscuri pe care mi le-am asumat,de la inceput,in deplina cunostiinta de cauza.In plus pentru mine,desi ati sesizat foarte bine dificultatile,este un drum din pasiune si credinta(poate mai ciudata pentru multi)si prin urmare asta justifica pe deplin,din perspectiva mea,sacrificiile de timp,bani,efort,lectura si calatorii(ca sa enumar doar cateva categorii fara a ma limita la ele) pe care le fac(din alegerea mea libera,fara sa fiu obligat de nimeni si fara sa cer nimanui sa faca la fel).
Felicitari inca o data!
Calugarii ortodocsi au ales o cale mult mai grea, v-ati gandit ca poate ar fi bine sa stati de vorba cu ei, cred ca ar fi folositor.
Mai ales ca va place sa calatoriti ...
Vechi 23.05.2014, 14:28:42
Banned

Implicit

Eugen Gantolea:

Retinem ca fortele din mecanica clasica (forta gravitationala, forta centrifuga, forta centripeta) sunt doar niste forte fictive, inventate pentru a putea explica unele fenomene ce au loc in Univers, intrucat ele explica doar “cum” au loc acestea nu si „de ce” (cauza lor).

Extras din http://www.crestinortodox.ro/dogmati...le-123471.html
Vechi 23.05.2014, 14:43:11
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Va multumesc pentru recomandarea dvs si incurajat de bunavointa dvs o sa va fac o marturisire:calugarii sunt principalul meu punct de interes din crestinismul rasaritean.Ar trebui sa va spun o lunga poveste ca sa argumentez de ce dar nu este nici locul si nici momentul,dar am mers prin lume si istorie pe urmele lor,daca ma pot exprima asa,oarecum imperfect.Doua aspecte insa va pot spune,cat de cat clare:am cunoscut cativa,aici sau prin lume si au fost intalniri exceptionale,din multe puncte de vedere.Pe viitor,cand voi putea, voi incerca sa aprofundez acest tip de dialog dar ramine de vazut cand si cum.Va mai pot spune ca la anul voi merge sa-i vad pe cei copti,fiind foarte interesat de anumite aspecte.Asadar,in viitor,aria mea de apreciere si analiza se va mari si sper ca se va si aprofunda.Acestea fiind spuse,si intrucat sunt perfect paralel cu tema topicului si nefiind decat un anonim fara importanta,va rog sa-mi permiteti sa ma retrag din discutie.Va doresc toate cele bune,multumesc pt dialog si sfaturi si Domnul sa va calauzeasca.

O sa va las un mic cadou pentru stiinta :) , din partea mea,un fragment din ,,Shema" intitulat ,,El iotser" adica, in traducere ,,Dumnezeu care plasmuieste lumina": ,,Binecuvantat esti Doamne,Dumnezeul nostru,Imparat a toate,care ai plasmuit lumina si ai creat intunericul,Care ai facut pacea si ai creat toate.Tu,care in indurarea Ta luminezi pamantul si pe cei care locuiesc in el,innoiesti pururea in orice zi fapta creatiei."
Vechi 23.05.2014, 15:01:51
Banned

Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Va multumesc pentru recomandarea dvs si incurajat de bunavointa dvs o sa va fac o marturisire:calugarii sunt principalul meu punct de interes din crestinismul rasaritean.Ar trebui sa va spun o lunga poveste ca sa argumentez de ce dar nu este nici locul si nici momentul,dar am mers prin lume si istorie pe urmele lor,daca ma pot exprima asa,oarecum imperfect.Doua aspecte insa va pot spune,cat de cat clare:am cunoscut cativa,aici sau prin lume si au fost intalniri exceptionale,din multe puncte de vedere.Pe viitor,cand voi putea, voi incerca sa aprofundez acest tip de dialog dar ramine de vazut cand si cum.Va mai pot spune ca la anul voi merge sa-i vad pe cei copti,fiind foarte interesat de anumite aspecte.Asadar,in viitor,aria mea de apreciere si analiza se va mari si sper ca se va si aprofunda.Acestea fiind spuse,si intrucat sunt perfect paralel cu tema topicului si nefiind decat un anonim fara importanta,va rog sa-mi permiteti sa ma retrag din discutie.Va doresc toate cele bune,multumesc pt dialog si sfaturi si Domnul sa va calauzeasca.
Si eu va multumesc pentru timpul acordat si sper sa am si altadata deosebita placerea sa discut cu Dvs. Felicitari inca o data pentru modul in care va raportati la credinta, sunteti un exemplu pentru multi care se dau "crestini" pe acest forum. Anonimi si fara importanta suntem toti in anumite privinte ... asa este.

Last edited by AlbertX; 23.05.2014 at 15:09:44.
Vechi 23.05.2014, 19:59:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
http://www.napocanews.ro/2010/02/ome...ul-simeon.html
Autorul articolului implica in mod clar ca a fost o legenda introdusa de apologeti cu scopul de credibiliza in mod supranatural Septuaginta. Fii pe pace, stiu foarte bine metodele de propovaduire ale tuturor timpurilor, deopotriva religioase si politice.
Autorul articolului il citeaza pe un lector, din pacate acelasi lector care gresea si intr-un alt articol, in care spunea ca toti sfintii s-au inselat si un scriitor neoprotestant avea dreptate, singurul care sustinea o aiureala. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=278
Evident ca acel lector nu credea traditia, ci pareri ale unor scriitori oarecare.
Povestirea aceasta cu Sfantul Simeon face parte din traditie (adica istorie, a nu se confunda cu Sfanta Traditie, care e revelatia orala), asa cum si mare parte din Vechiul Testament contine traditia iudaica, adica istoria iudeilor.
Ca este adevarata ne arata chiar pasajul din Sfanta Scriptura, unde dreptul Simeon se roaga sa fie slobozit de Domnul. Se ruga sa moara doar daca avea acea poveste in spate si o varsta inaintata, altfel nu.
Vechi 23.05.2014, 22:05:40
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de AlbertX Vezi mesajul
... fortele din mecanica clasica (forta gravitationala, forta centrifuga, forta centripeta) sunt doar niste forte fictive, inventate pentru a putea explica unele fenomene ce au loc in Univers,...
Gravitatia e doar o forta fictiva, adica nu exista, pe intelesul tuturor. Perfect de acord !
Vechi 23.05.2014, 22:13:32
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Gravitatia e doar o forta fictiva, adica nu exista, pe intelesul tuturor. Perfect de acord !
Ai o idee si esti de acord cu ea ?
Vechi 23.05.2014, 22:46:30
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

A încurcat personalitățile.
Vechi 23.05.2014, 23:19:40
Banned

Talking

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ai o idee si esti de acord cu ea ?
iuliu46,
domnul Eugen Gantolea, prietenul vostru de forum, a afirmat aceste lucruri intr-un articol mai amplu, pe care desigur nu o sa ai rabdarea sa-l citesti :

"fortele din mecanica clasica (forta gravitationala, forta centrifuga, forta centripeta) sunt doar niste forte fictive, inventate pentru a putea explica unele fenomene ce au loc in Univers"

Articolul poate fi citit aici - http://www.crestinortodox.ro/dogmati...le-123471.html

Iar eu eram de acord cu afirmatia domnului Eugen7 Gantolea, atata tot, acum ai inteles ?

"forta gravitationala e doar o forta fictiva" , nu asa zice ? Sunt total de acord ! E fictiva rau de tot ! Pur matematica !

Deci nu sunt singurul care am afirmat asta, domnul Eugen Gantolea a afirmat acest lucru inca din 10 iulie 2012 dar pentru voi a trecut neobservat. Ai vazut ca nu e greu ... un pic de atentie nu strica. Va cer prea mult ?

DragosP, imi cer scuze daca te-am suparat ... si tie iuliu46, nu mai fiti suparati !

Last edited by AlbertX; 23.05.2014 at 23:24:58.
Vechi 24.05.2014, 00:00:19
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
iuliu46,
domnul Eugen Gantolea, prietenul vostru de forum, a afirmat aceste lucruri intr-un articol mai amplu, pe care desigur nu o sa ai rabdarea sa-l citesti :

"fortele din mecanica clasica (forta gravitationala, forta centrifuga, forta centripeta) sunt doar niste forte fictive, inventate pentru a putea explica unele fenomene ce au loc in Univers"

Articolul poate fi citit aici - http://www.crestinortodox.ro/dogmati...le-123471.html

Iar eu eram de acord cu afirmatia domnului Eugen7 Gantolea, atata tot, acum ai inteles ?

"forta gravitationala e doar o forta fictiva" , nu asa zice ? Sunt total de acord ! E fictiva rau de tot ! Pur matematica !

Deci nu sunt singurul care am afirmat asta, domnul Eugen Gantolea a afirmat acest lucru inca din 10 iulie 2012 dar pentru voi a trecut neobservat. Ai vazut ca nu e greu ... un pic de atentie nu strica. Va cer prea mult ?

DragosP, imi cer scuze daca te-am suparat ... si tie iuliu46, nu mai fiti suparati !
Deci daca doua sau mai multe persoane spun ceva, inseamna ca este corect?

Atunci, imi pare rau sa zic, dar e o comunitate intreaga care zice ca pamantul e plat...

Oricum, domnul Eugen spune ca toate cele trei forte pot fi explicate prin teoria relativitatii generale. Cand zice "fictiv", zice doar ca noi le-am dat denumiri, cand de fapt ele pot fi explicate cu aceeasi teorie, acea a lui Einstein.
Tu, pe de alta parte, zici ca gravitatia nu exista, si ca atunci cand un pix cade, e "cadere libera", dar caderea libera nu e gravitatie.

Last edited by abaaaabbbb63; 24.05.2014 at 00:04:12.
Subiect închis