Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2014, 20:44:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul

Exista studii cum ca apendicele indeplinea un rol mai important decat "o magazie de bacterii", si ca marimea lui de la animal la animal depinde de dieta sa. Am citit si ceva despre digestia celulozei, pe vremea cand cecumul era mai mare la oameni. Nu stiu prea multe despre apendice, deci n-o sa imi dau cu parerea.

Mai exista alte organe care, in timp, au evoluat sa aiba un alt rol fata de cel original, cum ar fi Plica semilunaris. Practic ce a mai ramas din "a treia pleoapa", prezenta la animale cum ar fi pasari, reptile, etc.
http://en.wikipedia.org/wiki/Plica_s...of_conjunctiva
Exista pareri ca apendicele ar indeplini alte roluri la alte animale. Ce legatura are asta cu omul ? Cum poti dovedi ca omul a avut candva vreodata un apendice mai mic sau mai mare care indeplinea alt rol ? Tot timpul s-a spus ( ca si despre picioarele balenelor ) ca sunt ramasite pe care le caram cu noi. Cand s-a descoperit ca au un anumit rol, s-a schimbat placa un pic, sunt tot ramasite pe care le purtam cu noi dar au capatat noi roluri. Dovada ? Pai sunt si alte animale care au apendice sau au fost si altele care aveau picioare.

Deci organele vestigiale sunt dovezi ale evolutiei care dovedeste ca organele vestigiale exista si ele sunt dovezi ale evolutiei. :)
Vechi 18.09.2014, 21:10:05
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Exista pareri ca apendicele ar indeplini alte roluri la alte animale. Ce legatura are asta cu omul ? Cum poti dovedi ca omul a avut candva vreodata un apendice mai mic sau mai mare care indeplinea alt rol ? Tot timpul s-a spus ( ca si despre picioarele balenelor ) ca sunt ramasite pe care le caram cu noi. Cand s-a descoperit ca au un anumit rol, s-a schimbat placa un pic, sunt tot ramasite pe care le purtam cu noi dar au capatat noi roluri. Dovada ? Pai sunt si alte animale care au apendice sau au fost si altele care aveau picioare.

Deci organele vestigiale sunt dovezi ale evolutiei care dovedeste ca organele vestigiale exista si ele sunt dovezi ale evolutiei. :)
Nu, asa functioneaza logica:

Descoperirea unor ramasite de organe la oameni care se gasesc la alte animale mai inferioare si asemanarea acestor ramasite cu organele existente arata o succesiune in dezvoltarea organismelor.

Acest fapt alaturandu-se la dovezile arheologice, genetice (etc), putem trage concluzia ca organismele au evoluat din generatie in generatie, dintr-un stramos comun.

O explicatie nu este niciodata circulara. Evolutia nu dovedeste organele vestigiale, ci invers.

E ca si cum as argumenta eu in felul acesta adevarul biblic:
Biblia este adevarata pentru ca Biblia zice ca cuvantul lui Dumnezeu este adevarat, iar Biblia este cuvantul lui Dumnezeu.
Vechi 18.09.2014, 21:13:32
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, asa functioneaza logica:

Descoperirea unor ramasite de organe la oameni care se gasesc la alte animale mai inferioare si asemanarea acestor ramasite cu organele existente arata o succesiune in dezvoltarea organismelor.

O explicatie nu este niciodata circulara. Evolutia nu dovedeste organele vestigiale, ci invers.
QED. Nu are rost sa scriu mai mult de atat.
Vechi 18.09.2014, 21:16:33
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
QED. Nu are rost sa scriu mai mult de atat.
La ce te referi prin asta?
Vechi 18.09.2014, 21:19:36
Senior Member

Implicit

Citat:
La ce te referi prin asta?

"Descoperirea unor ramasite de organe la oameni care se gasesc la alte animale mai inferioare si asemanarea acestor ramasite cu organele existente arata o succesiune in dezvoltarea organismelor." -> Evolutia dovedeste ca exista organe vestigiale.

"Evolutia nu dovedeste organele vestigiale, ci invers."

Eu zic sa te orientezi spre ciuperci, macar sa tragi un folos. :)
Vechi 18.09.2014, 21:21:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
"Descoperirea unor ramasite de organe la oameni care se gasesc la alte animale mai inferioare si asemanarea acestor ramasite cu organele existente arata o succesiune in dezvoltarea organismelor." -> Evolutia dovedeste ca exista organe vestigiale.

"Evolutia nu dovedeste organele vestigiale, ci invers."
Cred ca nu ai citit bine.

Daca te uiti mai atent, o sa observi ca am scris ca descoperirea organelor este o dovada pentru evolutie, nu invers, in ambele cazuri.
Vechi 18.09.2014, 21:24:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca nu ai citit bine.

Daca te uiti mai atent, o sa observi ca am scris ca descoperirea organelor sunt o dovada pentru evolutie, nu invers, in ambele cazuri.
Da, pai ce mai ramane de spus ?
Hai sa o luam babeste :

"Descoperirea unor ramasite de organe la oameni care se gasesc la alte animale mai inferioare si asemanarea acestor ramasite cu organele existente arata o succesiune in dezvoltarea organismelor"

Descoperirea unor ramasite de organe la oameni - cine ne spune ca sunt ramasite de organe ? Pe ce baza afirmi lucrul acesta ?
Subiect închis