Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 18.09.2014, 14:15:52
AlbertX AlbertX is offline
Banned
 
Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.066
Thumbs up

@iuliu46,

ai o rabdare de invidiat, felicitari !

Teoria "iadului fierbinte" este greșită, spun geologii

Pământul a fost încă din prima parte a existenței sale mai degrabă un rai ospitalier, nu un iad fierbinte, în urmă cu 4 miliarde (?) de ani, cu o climă mai rece decât se credea anterior și cu un mediu benefic pentru formele de viață, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii americani.

Teoria unanim acceptată până la sfârșitul secolului al XX-lea afirmă că Terra, imediat după ce s-a format în urmă cu 4,54 miliarde de ani, era un veritabil iad acoperit cu magmă fierbinte, informează dailymail.co.uk

Însă, potrivit unui studiu recent, oamenii de știință spun că Pământul, în primii 500 milioane (?) de ani după formare, avea un aspect surprinzător de asemănător cu cel din zilele noastre, întrucât avea deja oceane și chiar continente.

Oamenii de știință consideră că rocile străvechi din Islanda indică faptul că proto-Pământul avea temperaturi mult mai moderate și prezenta un mediu mult mai ospitalier decât se credea până acum.

Savanții americani au examinat mai multe fragmente de zircon - cristale care au apărut aproape imediat după formarea Terrei - din Islanda.

Ei au descoperit astfel că, deși acele fragmente de zircon din Islanda indicau un proces de formare la temperaturi ridicate, ele nu se potriveau - prin prisma compoziției - cu celelalte fragmente de zircon găsite în celelalte zone ale Terrei.

Descoperirea sugerează faptul că Islanda nu este un model pentru proto-Pământ și, deci, planeta de acum 4 milioane (?) de ani nu era de fapt un "iad", așa cum se credea.

Hopaaa ...

Extras din http://www.descopera.ro/dnews/132807...-spun-geologii

Last edited by AlbertX; 18.09.2014 at 15:30:47.