![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea care ma macina pe mine cel mai mult a fost deja pusa si nu si-a gasit raspuns. Insist pe aceasta. Care este probitatea morala a unui parinte care poate interveni oricand decisiv, insa nu o face atunci cand propriul copil este schingiuit? ...Lasam la o parte faptul ca este schingiuit pentru greseli facute fata de parintele in cauza. Last edited by Inorogul; 28.10.2014 at 20:00:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca de aceea spunea parintele Arsenie Boca sa multumim in necazuri si sa intelegem ca ele sunt mana intinsa a milei lui Dumnezeu. Last edited by Heurtebise; 28.10.2014 at 20:13:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Care este, mai exact, fragmentul prin care am sugerat ca Dumnezeu este cel care chinuie?
Intrebarea mea face abstractie totala de "agresor" si de motivele agresiunii. Consider ca restul postarii nu are legatura cu intrebarea pe care am pus-o. |
|
|||
|
|||
![]()
Posibil sa fi inteles gresit. Ceea ce m-a indus in eroare a fost ca omul e schingiuit pentru greseli pe care le face fata de Dumnezeu. Or, acele greseli (pacate) il schingiuiesc pe om. Pacatele nu sunt fata de Dumnezeu, ci sunt fata de om. Omul, pacatuind, se schingiuieste, nu il ofenseaza pe Dumnezeu. Asta voiam sa spun.
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi puteti spune si mie, va rog, care dintre primele 4 porunci reprezinta pacate fata de om?
Multumesc! |
|
|||
|
|||
![]()
Poate un pic a patra porunca, ca orice om are nevoie de timp liber, daca pana si Dumnezeu a avut nevoie de odihna...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toata viata noastra e o inchinare. Rugaciunea, spun sfintii parinti, e viata sufletului, e comuniunea cu Dumnezeu. Inchinarea in duh si adevar e esentiala pentru credincios, altfel se auto-amageste si pacaleste. Deci, isi face siesi rau, nu lui Dumnezeu (relatia vitala dintre om si Dumnezeu a fost foarte bine ilustrata de colegul Bin000). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Depinde. Daca scopul este obtinerea unui bine si mai mare din aceasta actiune, probitatea morala e intacta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|