![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că un bogat nu îți cere... mângâiere, luminare...?
Dar într-adevăr, există și alte forme de a arăta oamenilor că ne pasă de ei, așa cum spunea și Sophia: putem să vizităm pe cei singuri/ triști, să-i invităm la o cafea, o plimbare, să petrecem timp împreună. Ceva în genul ăsta. Dar persoanele respective trebuie să își dorească și ele aceasta. Astfel chiar s-ar putea crea relații frumoase și mai sănătoase, putem să le și dăruim ceva, dar mai ales să ne cunoaștem mai bine... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La toate m-a refuzat cu gratie. Oamenii care au nevoie de ajutor trebuie sa-l ceara altfel nu facem decat sa-i agasam cu disponibilitatea noastra.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
* Ce am sa scriu, nu se refera la prietena ta. Am observat ca sunt oameni care, desi au nevoie de ajutor, nu vor sa stie ca sunt ajutati din mila. Prefera sa aibe probleme, necazuri, decat sa accepte ajutorul celui de langa ei. Mila vin din iubire; esti milostiv cand iti pasa de alti oameni. Nu e nimic rau in a simti acest sentiment sau sa fie cuiva mila de tine. Se pare ca multi prefera sa fie mandri si cu orgoliu intact, decat sa primeasca milostenie de la alti oameni. Si asta e gresit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ce spun eu...de parca nu as face la fel? Asta si deoarece oamenii nu accepta sa-ti ofere doar sprijin si atat,se simt datori sa-ti puna si viata la punct asa cum vad din unghiul lor,ori eu(si altii) nu am nevoie de moderatori de destine. Ajutorul nu trebuie sa vina la pachet cu obligatia,cu sfortarea omului sa joace dupa cum ii canti tu;pt ca atunci ajutorul capata o nuanta bolnavicioasa dupa care unii isi ascund hibe de manipulare. Cauta sa-i atraga pe unii cu ajutoare si foloase ca mai apoi sa-i subjuge ,sa-i manipuleze cum le place . Bag seama ca din pct asta de vedere,oamenii sunt precauti si mai bine refuza decat sa riste un ajutor,o interventie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
..................................
.................................. .................................. Last edited by tot-Laurentiu; 12.10.2019 at 00:40:59. |
|