Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2015, 01:13:04
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Eu ma duc sa ma culc, desi dialogul este interesant.Bin, pana te mai gandesti, iti spun eu doua aspecte: conform Sfantului Simeon Noul Teolog, ca sa dau doar un exemplu, Dumnezeu a stiut.Ba chiar mai spune ceva foarte interesant, gasesti toata argumentatia in ,,Discursuri teologice si etice" Scrieri I. In al doilea rand Dumnezeu a ingaduit asta, caderea in acel mod, pt ca era raul cel mai mic. Cel putin asa sustine regretatul dvs duhovnic Parintele Cleopa,citand o opinie a Sfantului Ioan Gura de Aur (nu stiu din ce scriere citeaza dar probabil veti recunoaste voi mai usor).Conform opiniei mentionate daca Adam, in Eden fiind, ar fi mancat din Pomul Vietii omul nu ar mai fi avut pocainta, se impietrea si cadea ca satana, nu mai murea niciodata si s-ar fi chinuit tot ca satana, in veci. Vezi mai jos textul, a doua intrebare al doilea paragraf din ea. http://www.crestinortodox.ro/intervi...-si-70500.html

Trage ce concluzii vrei tu, daca trag eu linie cine stie ce in ce categorie ma trezesc incadrat. Daca vrei sa mai cautam opinii patristice vorbim in zilele urmatoare.Ovi, tot in textul mentionat, gasesti argumentatia pt inmultirea prin ,,cuvant", ii apartine lui Vasile cel Mare, probabil la aceea opinie te-ai referit :) Mai gasiti si alte argumente interesante, care ar fi meritat amintite sau ar merita.Noapta buna oameni buni.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 17.02.2015 at 01:19:05.
Reply With Quote