![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Interdictia de a atinge cadavre ocupa un loc central si in Pilda Bunului Samaritean. Si preotul, si levitul care "vazandu-l, trec pe alaturi" de cel ranit fara sa il ingrijeasca nu fac aceasta fiindca ar fi nepasatori, ci fiindca il considerau mort pe acela si nu puteau sa il atinga. Dar a venit un samaritean si l-a ingrijit, turnand pe el "untdelemn si vin". Bunul samaritean este Domnul, aproapele nostru. Bunul samaritean culege faguri de miere din cadavrele vii care suntem. De aceea, la ritualul inmormantarii, cei care oficiaza in persoana Capului Cristos folosesc untdelemn si vin cu care il oblojesc pe mort, in speranta ca Bunul Samaritean, cand se va intoarce, va gasi miere pe care sa o poata culege.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 15.04.2015 at 01:57:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Iar nu peșteră întunecoasă, de unde răzbate șuieratul șerpilor, răgetul tigrilor și al leilor, și așa mai departe...). Zic și eu, cu amărăciune... |
|
|||
|
|||
![]()
Pasajul biblic in cauza, despre bunul samaritean, ma intereseaza profund, din mai motive. Cunosc interpretarea clasica dar as avea,poate,cateva observatii de facut.Cred ca sunt mai multe paliere de discutie, de interpretare, pe care aceasta poveste le genereaza.Poate, odata,vorbim mai pe larg, daca va face placere.Numai bine,multumesc pt dialog.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu cunosc un ritual de sacrificare a animalelor in BO. Ati putea preciza despre ce e vorba ?
Citat:
Desigur, fiind o prevedere ceremonial-disciplinara, de origine apostolica, poate fi modificata de Biserica, mai precis de urmasii apostolilor, care sunt episcopii. Problema este ca nu am auzit de niciun act formal prin care episcopii ar fi ridicat restrictia de a se manca sange. Prin urmare, e o prevedere in vigoare. La fel de in vigoare ca portul capului descoperit la barbati, respectiv acoperit la femei. Sunt norme apostolice niciodata modificate. @Pelerinul : de ce sa nu creati un topic privind Pilda Bunului Samaritean, de exemplu in subforumul despre NT ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pana atunci am gasit un material suberb despre Post(chiar daca nu mai este un topic de actualitate,tot foloseste la postul viitor),pe care il voi posta la"Postul Mare". Rog si pe alti colegi sa ma ajute cu trimiteri la acest subiect,al mancarii sangelui daca au cunostiinte despre aceasta.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|