Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2015, 20:52:42
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190 Vezi mesajul
Da, la asta m-am gandit si eu adineauri.Tot o marturisire de credinta ar fi refuzarea participarii la razboi, nu?
Da, si iei botezul muceniciei daca este cazul(plutonul de executie)
Reply With Quote
Vechi 27.04.2015, 20:54:44
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Mai exista asa ceva in ziua de azi?Ma refer la executie, in caz de refuz de participare.

Si daca un om nu e pregatit pentru mucenicie si merge fortat la razboi, mai exista mantuire?

Cum e corect?Sa refuzi participarea, stiind ca vei fi ucis...Nu e ca o sinucidere?Sau sa participi la un razboi nedrept in care nu crezi, ucigand alti oameni nevinovati?

Last edited by alex190; 27.04.2015 at 20:56:54.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2015, 20:59:03
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
Cum e corect?Sa refuzi participarea, stiind ca vei fi ucis...Nu e ca o sinucidere?
Pai te sinucizi tu sau te ucid altii ? Hello ?
Citat:
Sau sa participi la un razboi nedrept in care nu crezi, ucigand alti oameni nevinovati?
Pai asa face un crestin? Omoara pe altii ?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2015, 22:00:53
alex190
Guest

Implicit

Citat:
Pai te sinucizi tu sau te ucid altii ? Hello ?
E instinctul de conservare.Cautam tot felul de argumente pentru a ne eschiva.
Multi dintre noi mai suntem crestini doar cu numele(nu ma exclud, desi incerc sa ma schimb) si ne e frica si de o intepatura de ac.Nu vreau sa spun ca intr-o situatie limita as da bir cu fugitii, dar nici nu imi alimentez o imagine fantezista de erou.As vrea sa cred ca intr-o astfel de situatie as avea taria sa infrunt greutatile, asa cum au facut-o si o fac multi oameni exemplari.Dar doar Dumnezeu stie cum am reactiona fiecare in momentul respectiv.Asa cum cineva bine spunea: e usor sa ne dam cu parerea din spatele monitorului.

Citat:
Pai asa face un crestin? Omoara pe altii ?
Categoric nu.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2015, 21:04:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Mai exista asa ceva in ziua de azi?Ma refer la executie, in caz de refuz de participare.

Si daca un om nu e pregatit pentru mucenicie si merge fortat la razboi, mai exista mantuire?

Cum e corect?Sa refuzi participarea, stiind ca vei fi ucis...Nu e ca o sinucidere?Sau sa participi la un razboi nedrept in care nu crezi, ucigand alti oameni nevinovati?
Da, legea martiala se stabileste in momentul in care tara intra in razboi. Atunci nu mai exista alta lege inafara de cea martiala, care zice ca orice barbat intre 20 de ani si ... 50 si ceva?.. este inrolat in armata automat, cu exceptia unor cazuri speciale (de obicei medicale). In momentul in care cineva refuza sa se inroleze, fara sa fie un caz special, este considerat tradator al tarii, iar orice tradator poate fi impuscat pe loc.

Desigur ca, in caz de razboi, presimt ca spagile doctorilor o sa creasca extrem de mult...
Reply With Quote
Vechi 28.04.2015, 18:04:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Nu prea.
Doar in unele State totalitariste si chiar nu stiu exemple practice. Tu stii?

In rest detentie/deportare.

Oricum si practic vorbind, sunt mai multe sanse sa scapi cu viata din detentie decat din razboi.

Daca ajungi pe front si nu executi un ordin (gen, sa executi civili, nu conteaza) atunci chiar esti impuscat. Pe loc.