![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, si iei botezul muceniciei daca este cazul(plutonul de executie)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca un om nu e pregatit pentru mucenicie si merge fortat la razboi, mai exista mantuire? Cum e corect?Sa refuzi participarea, stiind ca vei fi ucis...Nu e ca o sinucidere?Sau sa participi la un razboi nedrept in care nu crezi, ucigand alti oameni nevinovati? Last edited by alex190; 27.04.2015 at 20:56:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E instinctul de conservare.Cautam tot felul de argumente pentru a ne eschiva.
Multi dintre noi mai suntem crestini doar cu numele(nu ma exclud, desi incerc sa ma schimb) si ne e frica si de o intepatura de ac.Nu vreau sa spun ca intr-o situatie limita as da bir cu fugitii, dar nici nu imi alimentez o imagine fantezista de erou.As vrea sa cred ca intr-o astfel de situatie as avea taria sa infrunt greutatile, asa cum au facut-o si o fac multi oameni exemplari.Dar doar Dumnezeu stie cum am reactiona fiecare in momentul respectiv.Asa cum cineva bine spunea: e usor sa ne dam cu parerea din spatele monitorului. Categoric nu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca, in caz de razboi, presimt ca spagile doctorilor o sa creasca extrem de mult... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar in unele State totalitariste si chiar nu stiu exemple practice. Tu stii? In rest detentie/deportare. Oricum si practic vorbind, sunt mai multe sanse sa scapi cu viata din detentie decat din razboi. Daca ajungi pe front si nu executi un ordin (gen, sa executi civili, nu conteaza) atunci chiar esti impuscat. Pe loc.