Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1571  
Vechi 21.09.2015, 23:42:34
Grand Moff Hadrianus
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Mihai, ai mare dreptate.
Desi nu pot fi evolutionist, deoarece evolutia implica cumva un Dumnezeu nu Proniator, ci oarecum deus otiosus, totusi prefer sa accept Pamantul batran si orice altceva inrudit, din scarba fata de fanatismul pseudo-calugarasilor de internet. Si ca, sa fiiu cinstit, aceeasi scarba mi-o produc si textele astazi penibil de naive ale lui Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare si altor creationisti inraiti.

Last edited by Grand Moff Hadrianus; 22.09.2015 at 14:10:12.
  #1572  
Vechi 27.09.2015, 16:03:43
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
A, deci cand iti convine, nu mai conteaza ca acei oameni sunt "eretici", ci deveniti cei mai buni prieteni?
N-am nimic cu niciun om, ci cu ceea ce el spune, cu erezia lui.
Ori dacă el nu vorbește despre creștinism, și nu-și varsă ereziile, și vorbește despre biologie, sunt curios să văd ce spune.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu cred ca erau "oameni de stiinta, profesori" acreditati, ca altfel ar fi stiut ca, pentru varsta pamantului, se foloseste datarea cu zircon, iar cea Carbon-14 se foloseste pentru materie organica mai tanara de 50000 de ani. Cel mult au demonstrat ca datarea Carbon-14 e eronata, dar de aici pana a demonstra ca pamantul are 8000 de ani e cale foarte lunga...
Acela nu a datat pământul, ci un melc viu.

Spui că metoda carbon-14 se folosește pentru materie mai tânără de "50.000 de ani" ?
Serios?
Atunci cum îi dă rezultate începând de la 3000 până la 400-500.000, datate niște cranii ale omului de neanderthal?
Astea-s datate cu carbon-14, cu aceași metodă care arată cochilia unui melc viu că are 20.000 de ani. Metoda care-i o aberație, minciună "științifică", manipulare a maselor să nu mai creadă în creaționism.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Asta... fara sa iei in considerare oamenii care mor, cataclisme, oamenii care nu fac copii, morti infantile, etc?
Da, fără să iei în considerație, că unii mor în cutremure, alții în războaie, alții fac 1 copil sau niciunul, sau alții fac 12 sau 15.
Criteriile nu sunt luate în considerație. Ci doar matematică pură. 8 oameni, care întro rată de multiplicație de 2,5 corespunde cu populația actuală de 7 miliarde, în 5000 de ani, adică de la Noe.

Dar știința se face că plouă, că nu-i convine adevărul, că ar confirma creaționismul și ei nu vor asta, logic.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
In plus, daca am fi produsul variatiei genetice a numai 8 oameni, am fi murit de mult cu totii.
Serios?
Variație genetică ?
Din 2 oameni, Adam și Eva, au ieșit toți până la Noe și atunci nu exista variație genetică. Până la Noe, când un om lua pe propria soră de soție, nu era păcat.

După potop, Dumnezeu, interzice incestul, de ce?
Fiindcă "variația genetică" era destul de bogată în cei 8 oameni, complet diferiți, din familii diferite, ca să ajungă la o populație cu multiple variații genetice, care suntem azi.
Din cei 3 fii ai lui Noe, Sam, Ham și Iafet, unul galben, unul alb și unul negru. Mergând galbenul în Asia, albul în Europa și negrul în Africa.

Cu soțiile care aveau pigmenții pielii roșii, de după cădere, ca și Noe cu soția lui, tot roșii. Alături de oamenii de dinainte de potop, printre care erau și giganți, oameni de 3-4 metri, care erau tot roșii. Citim la Hexaemeron și la Omiliile la Facere, la Sfântul Vasile și Sfântul Ioan Gură de Aur, și alții. Singura "problemă" rămâne: credem sau nu credem. Adevărul tot îl vom vedea, după ce murim.

Adam și-a luat pe propria lui soră, pe Eva, de soție, era luată din propria lui coastă, "carne din carnea mea, os din oasele mele."

Abea târziu după potop, intervine Dumnezeu cu legile incestului, care oprește împreunarea cu rude de același sânge și dăruiește Dumnezeu bolile care să oprească copii ce provin din membrii aceleiași familii, adică ce numește știința astăzi, "variație genetică".
De ce?
Care-a fost scopul?
Ca să oprească egoismul.
Ca să ne deschidă unii spre alții, să ne iubim unii pe alții cu dragoste adevărată, să nu fim egocentriști, de aceea nici nu suntem hermafrodiți, adică asexuați, să ne înmulțim de unii singuri, cu duble organe de reproducere. Nu ar mai fi existat omenire. Am fi căzut întrun egoism atât de adânc și de mare, încât, ne înmulțeam noi înșine, fiecare pe cont propriu, apoi ne ucideam unii pe alții, până ajungeau câteva familii pe tot globul, câteva armate de clone, apoi, după ce se ucideau din nou unii pe alții, rămânea o singură familie, cea mai tare, de aceaiași indivizi, care se ucideau unii pe alții din nou, până rămânea unul singur, care se sinucidea.
Asta-i ipoteza în cazul omului hermafrodit. De aceaa Dumnezeu Iubire, nu a putut permite asta.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Si nu, rata cu care de demagnetizeaza un magnet nu este liniara, deci nu poti trage concluzii liniare.
Am spus eu că demagnetizarea unui magnet e liniară?
Nu.
Normal că nu-i liniară, pui un magnet de 50 de grame cu unul de 5 kg. Normal că-i altceva.
Demagnetizarea celui mic e complet diferită de cel mare. Și ține de cel mare.
La fel, magnetismul pământului e cel mai mare magnet pe care l-a cunoscut omenirea vreodată.
Dr. Barnes vorbește tocmai despre marele magnet, pământul, cum că dacă evoluția ar fi fost adevărată, (și nu ar fi fost doar o ipoteză, cum și știința confirmă că-i ipoteză, fiind o altă religie: evoluția) deci dacă ar fi fost adevărată, pământul ar fi trebuit de foarte demult timp să fie terminat, demagnetizat, gravitația să fi fost terminată demult.
Evoluția cu matematica, se contrazic.
Dar nu-i demagnetizat, fiindcă pământul abea are azi, 7524 de ani, de la Facerea lumii și 2015 ani de la Hristos.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Sunt aproximativ 6.5 milioane de specii de animale terestre.
http://www.sciencedaily.com/releases...0823180459.htm
Greșit din nou.
Însăși știința spune că cele câteva milioane de specii, există de la un început de 18.000 de specii, care multiplicându-se între ele, speciile unele cu altele, au rezultat noi specii.
Și mai spune că unele specii pe cale de dispariție, de obicei din cauza omului, dispar, dar alte specii noi se descoperă în fiecare an, cu rădăcina genetică pe cele care există deja.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Frumos! Cartea Facerii confirma Cartea Facerii!
Nu, frățior.
Cartea Facerii, confirmă și e confirmată de logică, de rațiunea care sfârșește în credință, de bun simț, de suficiență și mulțumire, blândețe și iubire, libertate, Adevăr, cale și viață, infinit, veșnicie.

Iar evoluționismul, confirmă și e confirmat de ilogică, de manipulare pe față, de haos și sclavie, de eugenie, mereu prezența nemulțumirii, agitație și ură, dominație, superior-inferior și minciună.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu demonstreaza asta, ba chiar contrariul. Straturile maritime nu se formeaza in 40 de zile, ci in milioane de ani. Asta arata clar ca muntii au fost formati prin miscari tectonice, care au impins inclusiv straturi maritime in sus.
Nu plăcile tectonice formează pământul. Dumnezeu mișcă plăcile tectonice, pentru a crea vulcanii.
Vulcanii sunt cei care erup pământul, magma fierbinte din mijocul pământului. Cu cât e mai înaltă și mai veche, cu atât se face mai tare, roca care depinde și de locul unde se dezvoltă, de climă, de apă, de magnetism, etc.
Spre exemplu, la nord de ecuator, când dai drumul la apă în ghiuvetă, curge în sensul acelor de ceasornic, la sud, în sensul invers al acelor de ceasornic. Criteriul? Magnetismul diferit, nord și sud, dar complet necesar.
La fel și cu roca, nu se formează în milioane de ani, ci în câteva zile.
Uite, în Japonia, le-a erupt un vulcan sub ocean, acum câteva luni și în câteva zile le-a făcut o insulă frumoasă de câțiva kilometri pătrați și încă se extinde și s-au bucurat foarte mult că e chiar în apele teritoriale japoneze.

Deci hai să terminăm cu prostiile evoluționiste, că nu țin.

Majoritatea oamenilor de știință, cei adevărați, cu bun simț, pun niște întrebări bombă evoluționismului, care se autodescalifică prin sine însuși, gândind evoluționist.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Daca asta ar fi fost adevarat, fosilele ar fi amestecate in straturile de roca, am vedea trilobiti la suprafata, si mamuti in cele mai vechi straturi. Dar asta nu s-a intamplat niciodata pana acum. Intamplator animalele au fost aranjate de la simplu la complex, de jos in sus. Si da, trilobitii se pricepeau mai bine la inot decat mamutii, deci nu merge sa spui ca animalele mai complexe au inotat mai bine si de aia sunt la suprafata.
Înainte de anii 1800, înainte de Charles Darwin, nu existau fosile. Efectiv. Nu existau dinozauri înainte de anii 1800.
Nu-i ciudat?
Apoi, odată cu evoluționismul, brusc au apărut și fosilele.
Au fost "descoperiți" trilobiți și mamuți și alte forme de fosile, în straturi diferite, la adâncimi diferite, de la o zonă la alta.
Problema-i alta.
Sunt foarte puține specii de dinozaur "descoperite". Și majoritatea au oase, dinți și similitudini cu hipopotamii, rinocerii, girafele, balenele, cașaloții, crocodilii...
Suntem atât de orbi?
Nu vedem ce spectacol de teatru ieftin e întregul evoluționism ?
Nu vedem că e fabricat ?
O invenție, bazată pe "dovezi" fabricate în laborator.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu prea. Toate animalele care traiesc in ocean, si au pielea facuta pentru apa sarata, ar fi murit din cauza scaderii excesive a salinitatii apei.
Azi, întreaga populație de 7 miliarde, folosește doar 1% din apa potabilă de pe pământ.
De ce?
Fiindcă doar 1% e apă dulce, 99% din apa de pe pământ e apă sărată, apă maritimă, de ocean, etc.
Ar fi trebuit să știi asta...
Deci ce spui tu sunt prostii.
Pământul e cel care o filtrează, iar din izvoarele din pământ, curge apa dulce, exact cât are nevoie omenirea pentru a trăi, 1% e suficient, iar în pământ se oprește sarea, și alte minerale, că pământul are nevoie de sarea aceea și alte minerale, pentru plante, care la rândul lor sunt filtrul aerului și fabricile de oxigen.

Ce minunat le-a creat Dumnezeu toate... Mă tot mir, de fiecare dată, n-am cuvinte să-L laud și să-L slăvesc îndeajuns.

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ba da, dar ar fi fost un pic diferite. Pur si simplu ar fi fost ecuatorul in pic mai sus sau mai jos. Viata ar fi fost la fel.
Aici ai dreptate.
Dacă aplicăm strict 1 grad.
Dar știința spune că dacă planeta noastră ar gravita cu exact 3 grade, pe altă orbită, mai aproape sau mai aproape de soare, mai sus sau jos, stânga dreapta, etc., pământul nu ar mai fi putut susține viața.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
  #1573  
Vechi 27.09.2015, 16:28:53
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2013
Mesaje: 308
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
[...] evoluția [...] dacă ar fi fost adevărată, pământul ar fi trebuit de foarte demult timp să fie terminat, demagnetizat, gravitația să fi fost terminată demult.
Asa-i ca ai facut Teologia?
  #1574  
Vechi 27.09.2015, 18:08:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Iar acum trecem la argumente mai hard, mai tari:

Premisă logică, rațională, prin credință:

Hristos este stăpânul Universului. Și moștenirea Sa, o are de la Tatăl și o să și Sfinților, prietenii Lui, împreună moștenitori.
Deci și omul este stăpânul Universului, cu Hristos și prin El.
Dar omul a fost creat din pământ, și pus înainte de a fi stăpân peste univers (care poate fi doar la desăvârșirea întru iubire și îndumnezeire) stăpân peste animale.

Cum ajungem la credință, dacă vrem să credem în evoluție și Big Bang ?

Desființăm evoluția și Big Bang-ul, din nou, sistematic și logic:

Să presupunem că noi am evoluat din maimuțe.
Atunci ce numim noi BINE și RĂU, își schimbă radical defințiile, nu?
Atunci care-i diferența între om și maimuță?
Sau între om și șoarec?

Gândim evoluționist:

Între om și maimuță sau între om și șoarec, e doar o formă de organizare mai complexă a materiei. Corect?
Deci BINELE și RĂUL e o chestiune de organziare mai complexă a materiei, da?
Deci binele și răul e arbitrar, corect?
Adică dacă de pildă, lupul mănâncă căprioara, sau leul mănâncă gazela, nu înseamnă că eu am ceva în plus față de lup și de leu, nu?
Pot dacă eu evoluez, să ajung la alte tipuri de valori, nu? În care binele și răul e altul.
Ei, în momentul când eu am acceptat lucrul ăsta, nu există bine și rău.
Deci dacă nu există bine și rău, cine bagă la pușcărie un lup, că mănâncă o căprioară?
Dar dacă eu omor un om, de ce mă bagă la închisoare? Pentru că eu am evoluat. Sunt o maimuță cu mai mult creier. De ce să mă bage la închisoare?
N-am încălcat nicio regulă. Mi-e foame, omor un om și-l mănânc. Ce-i greșit în asta? E o cutumă, noi stabilim că așa-i bine și așa nu-i bine, și fiindcă așa stabilim noi, că tu calci regula aia, te bagă la închisoare, asta pot să accept, dar nu poți să-mi spui că am făcut un păcat, un lucru greșit, dacă așa o vrut mușchiul meu, să-l omor pe ăla să-l halesc, ce-i greșit?
Instinctul meu de urangutan, spune că mi-e foame și vreau carne, îl omor pe unu mic și slab și îl halesc.
Pune cinave la îndoială instictul meu de urangutan?

Deci idea e foarte simplă:

Încercați să gândiți logic. Până la ultima consecință în tot ceea ce vi se spune. Diavolul stă în detalii și odată adusă lumina peste el, va fi descoperit și va pleca.

Evoluționismul e ideologie, NU E UN FAPT ȘTIINȚIFIC. Nu e demonstrabil. E supoziție, e bănuială, deci ideologie, sau religie.
Înțelegeți?

Deci:

Biologie: Organizarea întro celulă e informația între ADN și ARN.
Banal.
Dar cu secvențe foarte logice. E ca și cum Universul a fost creat de cineva.
Întrebare:
Cum este cu putință, cum a apărut informația, modul de structurare, ca din celula aia să vină ce vine, strict și exact?
E imposibil să nu existe un creator al celulei respective.
De exemplu, un cal, dacă-i spermatozoid de cal, nu un om, fie puse și în femeie și nu în iapă. Când sunt puse în femeie nu iasă nimic, decât dacă sunt puse în iapă, iasă un mânz.
Gândind grosier.

Logic, există un Creator al Universului, și al pământului și a vieții.

Probabilitatea ca lumea să apară din ea însăși, așa cum e acum ordonată, e imposibilă.

Dr. Sir Fred Hoyle, astronom, în teoria nucleosintezei stelare, spune așa:

" Închipuiți-vă că aveți un depozit de fier vechi, plin cu tot felul de piese, bucăți, piulițe, șuruburi, mari și mici, etc.
Aruncate.
Și apoi vine un taifun, un uragan, da? Și trece peste depozitul de fier vechi.
Și în urma uraganului, apare un BOEING 707, ultima generație :) strâns, închegat până la ultima piuliță, cu aparatura de bord pregătită, la cheie, gata de decolare.

Care-i probabilitatea? Nici una. Nu există. La fel nu există probabilitatea ca viața atât de complexă și uimitoare, și capodopera: omul, nu e posibil să apară de la sine, din nimic, tot ce e acum, nu e posibil să evolueze viața pe pământ pornind din nimic, sau din big bang, din haos, din șansă sau altele asemenea, fără decât să fi avut un Creator.

Așadar declar științific: evoluția și big-bangul sunt imposibile din punct de vedere științific. "
:) Nimeni nu a putut să-l contrazică.

Eu îl susțin și declar și eu că evoluția este o invenție ateistă, o minciună. Pământul nu are milioane de ani, ci doar 7524, azi, 2015.

Vă întreb :

Dacă vedeți un computer, orice computer, presupuneți că a evoluat de la sine?
Nu. E imposibil.

Ochiul unei albine, face calcule de 10.000 de ori, mai multe, mai precise și mai rapide, decât orice computer, oricât de performant, la ora actuală, chiar și decât computerul celebru, de la Bruxelles, pentru monitorizare și centralizare, etc.
Deci cum să fi evoluat acel ochi?
Însăși diversitatea speciilor arată că evoluția e imposibilă, și există un Creator iar Darwin a recunoscut asta, în ultimii ani de viață.

Când vezi un computer, nu spui: aaa, s-a creat singur...
Nu?
Dar când vezi ochiul unui om, spui: s-a creat singur? Nu-i adevărat, nu s-a creat singur. A fost creat.
Ce logică să fie asta? Nu-i logică, e aroganță, e mândrie, e ură față de Dumnezeu.
Însuși Darwin se pregătea să devină pastor lutheran și în timpul liber, se ocupa ca hobby, cu plante și cu biologie. Și când a apărut teoria lui, teoria evoluționistă, repet teorie, nu fapt real, toți biologii din vremea lui, erau împotriva lui. Toți, până la ultimul. Întâmplător? Nu.

Dar trebuie să gândim și să citim pentru asta. Mult. Nu pe net, care distruge sistemul de gândire, și obligă sclavia autoimpusă, treptat, ci să fim autodidacți, cu cărți brute, efectiv reale.

Sunt sute de mii de falsuri, care se bagă în manuale școlare și care se spun că sunt adevărate, prezentate ca fapte, dar ele sunt teorii. Dar asta-i altceva.
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
  #1575  
Vechi 27.09.2015, 18:10:57
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.724
Implicit

Robert Jastrow membru fondator al NASA, spune:

"Să considerăm enormitatea problemei:

Știința, care spune că Universul a explodat în existență la un anumit moment dat.
Ce cauză a produs acest efect?
Sau ce a pus materia și energia în Univers.
Știința nu poate răspunde la aceste întrebări.
Omul de știință care și-a condus întreaga viață numai prin puterea rațiunii, povestea se va sfârși cu un vis urât. Și veșnic."

Ideea Big Bang-ului:

Big Bang-ul inițial, adică dintrun Univers inițial cât o nucă de mic, BUUUM, e explodat Big Bang-ul, iar din protonii, electronii și nucleele, toate câte sunt acum în Univers, din atomi, dar care atunci nu aveau energie, ci erau strânși și statici unii cu alții, fără distanțe, iar prin explozie, primesc energie, își iau distanțele și se pornește Universul cum îl știm noi azi.

Și-acum logica:

I-au un pahar, îl sparg bucățele mici cu ciocanul, și spun apoi: în 50 de milioane de ani, acest pahar, va fi înapoi cum a fost mai înainte. De unul singur. :)
Se poate?
Nu, nu se poate. E imposibil.
Deci acea dezordina maximă, prin explozie, haosul de care spune știința evoluționistă și big bang-istă, de la sine începe să se ordoneze, atât de bine și de uimitor, că apare viața în toate formele ei de pe pământ și omul, un tip care se gândește pe sine însuși. :)

Mergem mai adânc pe logica evoluționistă, ce se descalifică pe ea însăși:

Nucuța aia mică, nuca de la început, Universul înainte de Big Bang, de ce nu s-a putut gândi pe sine însuși ?


Logic, nu? :) Deci evoluția și big bang-ul sunt minciuni gogonate. :)

Orice sistem axiomatic are mai multe teoreme, mii de ele. Dar nu intră mai multă informație, decât este din început în sistemul axiomatic.
Deci poate să existe mai multă informație în Univers, decât a fost la începutul lui?
Nu.
Numai dacă va fi infuzată din exterior, mai apoi, după ce "a apărut" (s-a creat) materia. E limpede, nu?

Deci înseamnă că în explozia de la început, în haosul care a fost atunci, a fost exact aceași informație pe care o am acum.
Prin urmare, în capul vostru, evoluționiștilor e o harababură :) :)
Vă jignesc?
Nu.
E aceași harababură, care-a fost la început.
Că după explozia de la început, apoi abracadabra(??), :) s-o organizat singură, "de la sine", materia și s-a făcut o ordine incredibilă în Univers, care există azi. Adică COSMOS, grecescul: ARMONIE.

Și mai spune știința, că vine un timp, când Universul, se trage înapoi, Big Crunch, adunare înapoi la nuca aia de la început și atunci iar va exploda, printrun alt Big Bang.
Doar că acum 2 ani, s-a "descoperit" o noutate, că UNIVERSUL se tot extinde, se face tot mai mare, apare materie "din nimic", culmea, și încă se mărește și viteza de expansiune a Universului. (eu spun că Sfinții, printre altele, creează și extind Universul, alături de Hristos, prin și în Hristos, dar pe mine nu știu cine mă crede, în fine :) nu am pretenții).

Deci care-i sfârșitul Universului?
Are un sfârșit Universul?
Nu.
Întrebare:
De ce-mi bat eu capul să mai cercetez Universul, că oricum o să ajung la sfârșit întro nucă înapoi și salutare, nu mai știe nimeni de nici un os al meu, de nimic, de la nimeni. :)
Nu, evoluționiștilor? :)
De ce să mai iubesc?
Dacă eu nu sunt diferit esențial de o moluscă și de o meduză, atunci de ce trebuie să le omor ?
De ce fac experiențe pe șobolani?
De ce nu fac șobolanii, experiențe pe mine?
:)
Că dacă mă mănâncă șobolanul, spun: cumpliiiit.
Dar invers, e act de știință, e nemaipomenit, descoperiri, treburi, chestii.
Dar cum? Că între mine și șobolan nu e nicio diferență. E doar o chestiune de organizare a materiei, nu? :)

Gândim evoluționist până la capăt, nu? :)

Deci unde mai sunt valorile? Nu mai există, fiecare face ce vrea. Nu există bine și rău, nu? :)

Continuă și spune Robert Jastrow:

"Am escaladat munții ignoranței, suntem pe punctul de a-i cuceri cel mai înalt pisc, însă când ne cățărăm și peste ultima lui piatră, suntem întâmpinați de o ceată de teologi creaționiști, care stau acolo de multe secole :)

Cum au putut creaționiștii, fără microscoape să ajungă la cunoașterea, la care știința abea ajunge azi ?
Cum se vindecă omul de cancer prin rugăciune?
Și spune că o venit unu în vis la el și l-oi frecat pe locul unde avea cancer și dimineața nu a mai avut cancer.
Și mai seamănă și cu o poză cu un episcop ortodox, cine-i ăla? Cică e un episcop Nectarie dintro insulă Eghina, din Grecia, și creștinii spun că ăla-i Sfânt.
Ce sfințenie?
Nu există sfințenie. Abea credem. Sau nu credem. Dar minunea a avut deja loc. :)

Iar românul nostru Dr. Paulescu, care-a descoperit insulina spune:

"Dacă avem simțuri pentru a percepe anumite forme de energie, totuși nu avem nici unul pentru a percepe materia. Pe care nu o putem cunoaște decât indirect, datorită proprietăților ei de a constitui substanța și energia și de a emite anumite forme: lumină, căldură, forță mecanică. Astfel: eu nu percep materia acestei hârtii pe care scriu, ci radiațiile optice pe care ea le reflectă și nu percep materia acestui lemn, creionul cu care scriu, ci forța de rezistență pe care o opune sub presiunea mâinii mele. Deci dacă datorită simțurilor, percep în mod direct existența energiei și indirect, existența materiei, esența acestor două elemente, energie și materie, rămâne inaccesibilă. Noi nu știm și nu vom ști niciodată, ce este materia și ce este energia."

Omul "primitiv", Adam și Eva, nu era mai proști decât noi, erau mai deștepți chiar, doar că nu aveau tiparul, nu aveau hârtii să scrie, nu aveau pix, stilou, nu aveau smartphone și mașină cu motorină, etc.

Nu aveau nimic din toate acestea. Dar ei vedeau în materie o transparență către o altă realitate. Adică pentru orice om tradițional, de dinainte, toată făptura văzută, era un indicator, fereastră, către o altă realitate.

Ce om normal la cap, dacă îi dai o fereastră, se pune să facă analiza sticlei?
Se uită prin fereastră, să vadă ce-i dincolo, nu să facă analiza sticlei sau a lemnului sau plasticului din care-i făcută fereastra.

Aia facem noi, de prin anii 1100-1200, ne oprim la studiul sticlei și a altor componente și pierdem exact scopul pentru care-i făcută fereastra.

Și când omul "primitiv" o înțeles că scopul lumii acesteia e o fereastră și o șansă, către o altă lume nevăzută, atunci nu o mai avut timp de pierdut cu analiza sticlei. Nu și-a pierdut timpul.

Rațiunea e inclusă, nu ne lepădăm de ea, dar sensul ei e acela că realitatea care o arată în toate lucrurile înțelese prin rațiune, mergem spre nesfârșit, și te obligă să vezi câte ceva nou, de fiecare dată, la orice cercetare, arătându-mi drumul spre infinit, care nu are sfârșit, repet, și care face fascinant drumul efectiv, parcurs, nu începutul și nu destinația, căci ambele sunt Dumnezeu, precum și însăși experiența a orice facem, este în Dumnezeu, prin și cu Dumnezeu, ca să ne fie spre Dumnezeu...

Nu, omul în timp, nu o să ajungă să cunoască tot. La școlile evoluționiste, oamenii sunt mințiți de mici. Manipulați.

Evoluția a fost demult desființată și demontată. Doar oamenii fără logică mai sunt evoluționiști azi.

Dumnezeu să ne ajute să înțelegem că prin El putem totul. Și așa nu numai că a fost și este dar așa va rămâne. Veșnic.

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Asa-i ca ai facut Teologia?
Așa-i că mă iubești foarte foarte mult? :)

Mulțumesc, în numele Sfinților, că măcar ai scris Teologia cu "T" mare, cu majusculă. E un început...
__________________
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.09.2015 at 18:21:04.
  #1576  
Vechi 27.09.2015, 21:58:39
abaaaabbbb63
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Acela nu a datat pământul, ci un melc viu.

Spui că metoda carbon-14 se folosește pentru materie mai tânără de "50.000 de ani" ?
Serios?
Atunci cum îi dă rezultate începând de la 3000 până la 400-500.000, datate niște cranii ale omului de neanderthal?
Astea-s datate cu carbon-14, cu aceași metodă care arată cochilia unui melc viu că are 20.000 de ani. Metoda care-i o aberație, minciună "științifică", manipulare a maselor să nu mai creadă în creaționism.
Nu, se folosesc alte metode de datare pentru materie organica mai veche de 50000 de ani. Ce ai citit sunt informatii false, sau teste facute intentionat de lume care nu intelege datarea cu carbon, doar ca sa demonstreze ca e gresita.


Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Da, fără să iei în considerație, că unii mor în cutremure, alții în războaie, alții fac 1 copil sau niciunul, sau alții fac 12 sau 15.
Criteriile nu sunt luate în considerație. Ci doar matematică pură. 8 oameni, care întro rată de multiplicație de 2,5 corespunde cu populația actuală de 7 miliarde, în 5000 de ani, adică de la Noe.
Si ti se pare ca omenirea a avut o istorie pur matematica?

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Serios?
Variație genetică ?
Din 2 oameni, Adam și Eva, au ieșit toți până la Noe și atunci nu exista variație genetică. Până la Noe, când un om lua pe propria soră de soție, nu era păcat.
Pai si asta e imposibil.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
După potop, Dumnezeu, interzice incestul, de ce?
Fiindcă "variația genetică" era destul de bogată în cei 8 oameni, complet diferiți, din familii diferite, ca să ajungă la o populație cu multiple variații genetice, care suntem azi.
Din cei 3 fii ai lui Noe, Sam, Ham și Iafet, unul galben, unul alb și unul negru. Mergând galbenul în Asia, albul în Europa și negrul în Africa.
Imposibil dpdv genetic. Si da, daca cei 8 oameni ar fi fost diferiti, urmasii lor nu ar fi fost diferiti, ci prea asemanatori, deoarece combinatiile intre cele 8 tipuri de ADN sunt limitate. Uite ce s-a intamplat cu gheparzii: http://cheetah.org/about-the-cheetah/genetic-diversity/
Si erau mai mult de 8.
Si e imposibil ca dintr-un tata arab sa iasa unul galben, unul alb si unul asiatic. Genetic imposibil.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Alături de oamenii de dinainte de potop, printre care erau și giganți, oameni de 3-4 metri,
Oasele lor ne arata altceva.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Abea târziu după potop, intervine Dumnezeu cu legile incestului, care oprește împreunarea cu rude de același sânge și dăruiește Dumnezeu bolile care să oprească copii ce provin din membrii aceleiași familii, adică ce numește știința astăzi, "variație genetică".
De ce?
Care-a fost scopul?
Ca să oprească egoismul.
Ca să ne deschidă unii spre alții, să ne iubim unii pe alții cu dragoste adevărată, să nu fim egocentriști, de aceea nici nu suntem hermafrodiți, adică asexuați, să ne înmulțim de unii singuri, cu duble organe de reproducere. Nu ar mai fi existat omenire. Am fi căzut întrun egoism atât de adânc și de mare, încât, ne înmulțeam noi înșine, fiecare pe cont propriu, apoi ne ucideam unii pe alții, până ajungeau câteva familii pe tot globul, câteva armate de clone, apoi, după ce se ucideau din nou unii pe alții, rămânea o singură familie, cea mai tare, de aceaiași indivizi, care se ucideau unii pe alții din nou, până rămânea unul singur, care se sinucidea.
Asta-i ipoteza în cazul omului hermafrodit. De aceaa Dumnezeu Iubire, nu a putut permite asta.
Deci motivul pentru care nu o iei pe sora ta de sotie e pentru ca nu esti egoist?
https://www.scribd.com/doc/137519178/Manual-Genetica

Trebuie sa citesti asta.


Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Am spus eu că demagnetizarea unui magnet e liniară?
Nu.
Normal că nu-i liniară, pui un magnet de 50 de grame cu unul de 5 kg. Normal că-i altceva.
Demagnetizarea celui mic e complet diferită de cel mare. Și ține de cel mare.
La fel, magnetismul pământului e cel mai mare magnet pe care l-a cunoscut omenirea vreodată.
Dr. Barnes vorbește tocmai despre marele magnet, pământul, cum că dacă evoluția ar fi fost adevărată, (și nu ar fi fost doar o ipoteză, cum și știința confirmă că-i ipoteză, fiind o altă religie: evoluția) deci dacă ar fi fost adevărată, pământul ar fi trebuit de foarte demult timp să fie terminat, demagnetizat, gravitația să fi fost terminată demult.
Evoluția cu matematica, se contrazic.
Dar nu-i demagnetizat, fiindcă pământul abea are azi, 7524 de ani, de la Facerea lumii și 2015 ani de la Hristos.
Cred ca ti-a explicat foarte bine t4ilgunner de ce studiul lui Dr. Barnes este gresit.


Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Greșit din nou.
Însăși știința spune că cele câteva milioane de specii, există de la un început de 18.000 de specii, care multiplicându-se între ele, speciile unele cu altele, au rezultat noi specii.
Și mai spune că unele specii pe cale de dispariție, de obicei din cauza omului, dispar, dar alte specii noi se descoperă în fiecare an, cu rădăcina genetică pe cele care există deja.
Da, dar pentru a ajunge de la 17.000 la 6.5 milioane, au trebuit foarte multi ani, mult mai mult decat 5000.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu, frățior.
Cartea Facerii, confirmă și e confirmată de logică, de rațiunea care sfârșește în credință, de bun simț, de suficiență și mulțumire, blândețe și iubire, libertate, Adevăr, cale și viață, infinit, veșnicie.
Cartea Facerii este confirmata de credinta ta in interpretarea ei literala. Daca ai face cercetare stiintifica obiectiva in domeniu, ai vedea ca rezultatele ti-ar schimba un pic parerea.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu plăcile tectonice formează pământul. Dumnezeu mișcă plăcile tectonice, pentru a crea vulcanii.
Placile tectonice sunt miscate de curentii de magma din interiorul pamantului, nu de o forta supranaturala.


Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Spre exemplu, la nord de ecuator, când dai drumul la apă în ghiuvetă, curge în sensul acelor de ceasornic, la sud, în sensul invers al acelor de ceasornic. Criteriul? Magnetismul diferit, nord și sud, dar complet necesar.
Ala e un mit, si nu functioneaza la chiuvete, ci pe o scala mult mai mare, cum ar fi la directia de rotatie a uraganelor. Iar efectul Coriolis nu se datoreaza magnetismului pamantului, ci rotatiei lui.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
La fel și cu roca, nu se formează în milioane de ani, ci în câteva zile.
Uite, în Japonia, le-a erupt un vulcan sub ocean, acum câteva luni și în câteva zile le-a făcut o insulă frumoasă de câțiva kilometri pătrați și încă se extinde și s-au bucurat foarte mult că e chiar în apele teritoriale japoneze.
Poti sa vezi foarte usor diferenta intre o roca formata acum cateva mii de ani (Hawai) si roca formata acum sute de milioane de ani (Muntii Macinului).


Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Înainte de anii 1800, înainte de Charles Darwin, nu existau fosile. Efectiv. Nu existau dinozauri înainte de anii 1800.
Nu-i ciudat?
Existau, cum sa nu existe.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fossil...udy_of_fossils

Erau descrise pe la 1027 in carti deja.


Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Azi, întreaga populație de 7 miliarde, folosește doar 1% din apa potabilă de pe pământ.
De ce?
Fiindcă doar 1% e apă dulce, 99% din apa de pe pământ e apă sărată, apă maritimă, de ocean, etc.
Ar fi trebuit să știi asta...
Deci ce spui tu sunt prostii.
Pământul e cel care o filtrează, iar din izvoarele din pământ, curge apa dulce, exact cât are nevoie omenirea pentru a trăi, 1% e suficient, iar în pământ se oprește sarea, și alte minerale, că pământul are nevoie de sarea aceea și alte minerale, pentru plante, care la rândul lor sunt filtrul aerului și fabricile de oxigen.
Este fizic imposibil sa ploua cu apa sarata. Daca ar fi plouat atata apa incat sa acopere tot pamantul, ar fi murit pestii din ocean cu siguranta.



Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Aici ai dreptate.
Dacă aplicăm strict 1 grad.
Dar știința spune că dacă planeta noastră ar gravita cu exact 3 grade, pe altă orbită, mai aproape sau mai aproape de soare, mai sus sau jos, stânga dreapta, etc., pământul nu ar mai fi putut susține viața.
Nu poti masura distanta pana la soare in grade, dar stiu ce vrei sa spui. Pamantul este in asa numita zona "goldilocks", unde viata este posibila. Dar aceasta zona nu este strict orbita noastra. Pamantul putea fi mai aproape de soare cu aproximativ 35 de milioane de kilometri, sau mai departe cu 27 de milioane de kilometri, si viata pe planeta ar fi fost posibila, dar foarte probabil diferita.
  #1577  
Vechi 27.09.2015, 22:08:31
abaaaabbbb63
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Iar acum trecem la argumente mai hard, mai tari:
Deci prin faptul ca nu concepi ca binele si raul sunt relative, ai demonstrat ca stiinta greseste.

Am o intrebare, sclavia e buna sau rea? A omori pe cineva de alta religie e bine sau rau?
  #1578  
Vechi 27.09.2015, 22:11:52
abaaaabbbb63
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

Dumnezeu să ne ajute să înțelegem că prin El putem totul. Și așa nu numai că a fost și este dar așa va rămâne. Veșnic.
Dumnezeu a facut universul prin Big Bang si a facut legile fizicii in asa fel incat sa poata exista fara vreo alta interventie divina.

Ce zici de afirmatia asta?
  #1579  
Vechi 27.09.2015, 22:32:28
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 15.02.2013
Mesaje: 308
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
[...] evoluția [...] dacă ar fi fost adevărată, pământul ar fi trebuit de foarte demult timp să fie terminat, demagnetizat, gravitația să fi fost terminată demult.
Dacă ai fi mers la scoala generală, ai fi aflat, înainte să te faci de râs, că CM si CG nu sunt acelasi lucru.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Așa-i că mă iubești foarte foarte mult? :)
Ontopic: deloc, îmi esti indiferent. Multe dintre elucubratiile pe care le sustii au fost combătute chiar pe acest topic (am dat un link mai sus). Există, din câte stiu, membri ai Forumului, coreligionari cu d-ta, capabili să te combată chiar ei. Daca acestia nu se sinchisesc, de ce as face-o eu?

Last edited by t4ilgunn3r; 27.09.2015 at 23:17:00.
  #1580  
Vechi 28.09.2015, 01:50:04
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.321
Implicit

Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r Vezi mesajul
Asa-i ca ai facut Teologia?
Ca si Darwin, deci asculta ca stie ce spune.
Subiect închis