Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
În timpul postului total, apa se obÈine endogen Èi este în cea mai pură formă posibilă, cu molecula structurată Èi atomii aranjaÈi în acel unghi perfect de 109 grade parcă.
|
Astea cu "apa structurata" si "molecula deformata" sunt povesti de adormit copiii.
Daca nu sunt, te-as ruga sa indici un studiu stiintific in directia asta.
Citat:
Animalele în sălbăticie spre exemplu aÈa procedează dacă au probleme grave: mai întîi postesc fără apă, apoi cu apă, apoi încep să mănînce progresiv. Ele nu Ètiu de ketoză, de celule stem, leucocite, osteoblaste, serotonină, IGF-1, apă metabolică Èamd. Instinctul e scris în codul genetic...
|
A studiat cineva animalele din salbaticie sa vada daca/cum postesc?
Le-au implantat dispozitive gps si le-au monitorizat 24/24 sa vada daca maninca sau daca (nu) beau apa, etc?
E un domeniu tatonat cvasi-empiric, cu unele rezultate concludente dar si cu multe intrebari fara raspuns.
Citat:
Prima oară nu ai voie să depăÈeÈti 10 zile cu apă. Detoxifierea s-ar putea să fie prea bruscă Èi riÈti să te autootrăveÈti.
Eu zic sa nu cadem nici in cealalta extrema.
|
Sau sa mori din cauza deshidratarii pentru ca n-ai stiut sa te opresti la timp sau a unor probleme medicale pre-existente accentuate prin post, probleme pentru care un astfel de post ar fi fost contra-indicat dar nu era cine sa ti-o spuna pentru ca nu exista o lista clara de contra-indicatii si nici tu nu stiai de toate dezechilibrele si problemele pre-existente.
Stiu, toti avem nevoie sa ne agatam fricile de ceva, dar cred ca mai bine in Dumnezeu si "invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie".