Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2016, 20:31:25
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Inclusiv adica printre cele care nu sunt chiar asa?
astfel de afirmatie, trebuie dovedita? Poti?
Vechi 20.02.2016, 20:31:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Eu sustin inspiratia completa, perfecta si indestructibila a Sfintei Scripturi. Sustin clar ca ea contine nu doar scrieri inspirate de Dumnezeu prin Duhul Sfant ci contine inclusiv cuvinte directe, spuse nemijlocit, clare, ale Creatorului cerului si pamantului, consemnate fara greseala.
Sunt intru totul de acord cu tine!
Vechi 06.03.2016, 15:38:56
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Cîteva zeci de probleme ale conceptului de gravitație enumerate aici.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 16:24:46
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cîteva zeci de probleme ale conceptului de gravitație enumerate aici.
Nu sunt probleme, ci neintelegeri :)
Reply With Quote
Vechi 07.03.2016, 12:56:40
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu sunt probleme, ci neintelegeri :)
Bine zis neînțelegeri. Din cele 20-30 de argumente, cîte ai priceput? Și din ele, pentru cîte ai putea aduce contraargumente?

Reply With Quote
Vechi 07.03.2016, 13:39:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

1946? hm :)

Uite aici, explicatia pentru prelegerea (eronata) din deschiderea documentului:

Why does air remain a mixture?
http://physics.stackexchange.com/que...main-a-mixture

Difference in vertical stratification of partial pressure due to gravity
http://physics.stackexchange.com/que...due-to-gravity

Tu cat ai priceput? :)
Vechi 07.03.2016, 16:33:07
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1946? hm :)

Uite aici, explicatia pentru prelegerea (eronata) din deschiderea documentului:

Why does air remain a mixture?
http://physics.stackexchange.com/que...main-a-mixture

Difference in vertical stratification of partial pressure due to gravity
http://physics.stackexchange.com/que...due-to-gravity

Tu cat ai priceput? :)
Multe și importante descoperiri din fizică au fost înainte de 1946. Vrei exemple?

Prelegerea e eronată din cauza afirmației ”Gravitation is an electromagnetic phenomenon”? Posibil. Dar poate că e un pas înainte pentru încercarea unificării fizicii, reducînd la 3 tipurile de interacțiune din Univers. :)

Am citit ambele linkuri cu tot cu comentarii.

Eu știu că nu poți aproxima un sistem de tipul Globului terestru înconjurat de diverse gaze și aflat într-o mișcare deosebit de complexă cu un cilindru în care se amestecă gaze ideale. Așa cum nu poți reproduce pe un server din laborator apelurile de pe o platformă care e în trafic.

Atmosfera și troposfera au avut un timp foarte îndelungat ca să găsească un echilibru pe înălțime datorită gravitației și celorlalte tipuri de energie termică, chimică, a diferențelor de presiune astfel încît straturile de gaze să se separe. Totuși nu s-a întîmplat asta. La nivelul mării nu avem doar gazele cele mai grele. Pe de altă parte, vezi punctul 2, ozonul se încăpățînează să rămînă undeva foarte sus deși e mult mai greu ca oxigenul, fapt care contravine teoriei pe care încearcă ei s-o explice.

Și, ca fapt divers, formulele de calcul sînt greșite. Cînd derivezi parțial în raport cu o anumită axă (Oz), trebuie să folosești un operator numit ”d rond”. Formula se citește ”de la de zet”. Ori ei au folosit notația de diferențială (dP/dz = diferențiala presiunii supra diferențiala axei verticale) care e cu totul altă poveste decît derivata de prim ordin în raport cu z. Matematicile speciale se învață la orice facultate tehnică, la Fizică, Chimie, Matematică. Oricum, ecuațiile folosite nu pot decît să încerce să demonstreze ceva, nu neapărat să și reușească.

Reply With Quote
Vechi 07.03.2016, 18:59:36
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Pe de altă parte, vezi punctul 2, ozonul se încăpățînează să rămînă undeva foarte sus deși e mult mai greu ca oxigenul, fapt care contravine teoriei pe care încearcă ei s-o explice.
Nu cred ca prea stii cum sta treaba cu ozonul. Ozonul este facut atunci cand razele ultraviolete ale soarelui lovesc molecule de oxigen. Aceste molecule de oxigen se destrama in oxigen atomic, iar daca oxigenul atomic se loveste de o molecula de oxigen, se produce ozon. Dar aceasta nu este o particula stabila, deci se destrama in putin timp, de obicei cam o ora. De aceea nu are timp sa se "scufunde".
Reply With Quote
Vechi 07.03.2016, 20:55:34
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Nu cred ca prea stii cum sta treaba cu ozonul. Ozonul este facut atunci cand razele ultraviolete ale soarelui lovesc molecule de oxigen. Aceste molecule de oxigen se destrama in oxigen atomic, iar daca oxigenul atomic se loveste de o molecula de oxigen, se produce ozon. Dar aceasta nu este o particula stabila, deci se destrama in putin timp, de obicei cam o ora. De aceea nu are timp sa se "scufunde".
E interesant chiar cum de diferă așa de mult timpul de viață a moleculelor de ozon pe altitudine. Merită o investigație aparte.

http://www.atmos-chem-phys.net/15/88...-8889-2015.pdf
While ozone has a relatively short atmospheric lifetime,
typically hours, in polluted urban regions where concentra-
tions of its precursors are high, its lifetime in the free tro-
posphere is of the order of several weeks (Stevenson et al.,
2006; Young et al., 2013), sufficiently long for it to be trans-ported over intercontinental scales.

Reply With Quote
Vechi 07.03.2016, 21:16:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Multe și importante descoperiri din fizică au fost înainte de 1946. Vrei exemple?
Ideea e ca atunci omul putea sa mai fie confuz, acum nu mai e cazul :)

Citat:
Eu știu că nu poți aproxima un sistem de tipul Globului terestru înconjurat de diverse gaze și aflat într-o mișcare deosebit de complexă cu un cilindru în care se amestecă gaze ideale. Așa cum nu poți reproduce pe un server din laborator apelurile de pe o platformă care e în trafic.

Atmosfera și troposfera au avut un timp foarte îndelungat ca să găsească un echilibru pe înălțime datorită gravitației și celorlalte tipuri de energie termică, chimică, a diferențelor de presiune astfel încît straturile de gaze să se separe. Totuși nu s-a întîmplat asta. La nivelul mării nu avem doar gazele cele mai grele. Pe de altă parte, vezi punctul 2, ozonul se încăpățînează să rămînă undeva foarte sus deși e mult mai greu ca oxigenul, fapt care contravine teoriei pe care încearcă ei s-o explice.
Tu spui ca nu sunt conditii ideale si totusi ai pretentia ca gazele sa se separe dupa un model ideal.

Ce amuzant esti Ce echilibru cand elementele sunt mereu in miscare?

Ca moleculele de gaz sa se separe sub influenta gravitatiei, ar trebui sa aiba o energie termica destul de joasa, ceea ce nu este cazul.
Diferenta de atractie gravitationala datorita masei moleculare este neglijabila in raport cu energia termica, moleculele de gaz nu sunt niste bile aflate in suspensie ci se misca permanent, ciocnindu-se una de alta in toate directiile..

Uite un experiment mental (poti sa-l faci si practic): apa si uleiul.
Le pui impreuna, se separa, nu? (desi nu gravitational sunt alte forte implicate)
Ia incearca sa pui vasul cu amestecul pe foc, vezi ce se intampla.

Last edited by AlinB; 07.03.2016 at 21:54:49.
Reply With Quote
Răspunde