Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2016, 09:11:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ce vorbești?!

Dacă Pămîntul real e total diferit de cel prezentat oficial, dacă Universul nu e infinit și fără margini și de dimensiuni colosale, dacă omul nu a ajuns niciodată în spațiu sau nu a aselenizat, atunci știința asta este o minciună astronomică.

Și dacă Universul nu e uriaș și vechi de 14 miliarde de ani, atît de bătrîn încît s-ar putea să fia părut simplu de la sine, dacă Pămîntul nu are 4 milioane de ani, atunci viața și mai cu seamă omul nu este un accident al naturii, ci este o făptură plămădită de un Creator.

Deci lucrurile se cam schimbă dacă Pămîntul a fost adus la existență acum doar vreo 7500 de ani cu o zi înainte înainte ca Soarele să fie creat. Evoluționiștii nu am au materialul de bază pentru a-și expune fanteziile, iar ateii au cam încurcat-o urît de tot.
In ceea ce priveste varsta Universului, folosind ceea ce stim actualmente despre anumite procese fizico-chimice si extrapoland in timp, putem obtine aceasta varsta.

Dpdv dogmatic nu avem nici o problema, nu exista nici o dogma care sa ne invete ca Universul trebuie sa aiba..doar cateva mii de ani de exemplu.

Dar chiar presupunand ca e vorba doar de cateva mii de ani, tot este o lupta fara rost, pentru ca stiintific nici asta nu se poate demonstra indubitabil.

Insa poti in cadrul efortului asta sa te umpli de penibil subminand de fapt obiectivele pe care sustii ca incerci sa le atingi in ultima instanta.

Citat:
Deci are legătură cu mîntuirea, și-ncă cum! De la tatăl minciunii mă aștept la orice, inclusiv la una de proporții care nu durează demult, ci doar de vreo cîteva sute de ani încoace. Are tot interesul.
In ceea ce priveste "Pamantul real", tu se pare ca esti deplin convins, ca lui Dumnezeu ii lipseste subtilitatea.

La o adica, chiar esti convins, ca efortul oamenilor de la Babilon, de a ridica un turn pana la cer (Facerea 11) si poate acolo i-ar fi facut o vizita lui Dumnezeu ar fi avut sanse de reusita.

Esti convins ca Dumnezeu a creat un soi de lume de tinichea si ne tine sub un soi de clopot de sticla si se uita la noi ca la niste muste, cam pe unde se invarte "Trimisul"?

Deci tot ce a fost nevoie este de cateva mii de ani de evolutie tehnologica ca prezenta Lui sa fie demonstrata indubitabil si deci sa se anuleze ceea ce ne invata ortodoxia: ca Dumnezeu isi ascunde prezenta fizica, pentru a respecta libertatea omului.

Sigur, prezenta lui Dumnezeu se poate deduce din armonia si complexitatea Universului, de la lucruri la fiinte in special, dar in nici un caz printr-un univers intr-o cutie, luna si soare de tinichea (semisferice ca sa faca economie de material!!) si alte bazaconii asemenea.

Deci, iti recomand drumul inapoi la ortodoxie, pentru ca stii foarte bine ca ideile astea nu in mediul ortodox s-au dezvoltat.

Ma rog, poate mai putin bazaconiile "Trimisului", se pare ca sunt de productie locala, dar ala e un caz special prin gradul de ridicol si putine sanse sa aiba mai mult de un fan pentru ele (el insusi).
Vechi 20.07.2016, 10:39:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In ceea ce priveste varsta Universului, folosind ceea ce stim actualmente despre anumite procese fizico-chimice si extrapoland in timp, putem obtine aceasta varsta.
Adică?

Citat:
Dpdv dogmatic nu avem nici o problema, nu exista nici o dogma care sa ne invete ca Universul trebuie sa aiba..doar cateva mii de ani de exemplu.

Nu e. Dar e un verset pe prima pagină a Bibliei care arată că Pămîntul e mai bătrînn ca Soarele. Crezi asta?

Citat:
Dar chiar presupunand ca e vorba doar de cateva mii de ani, tot este o lupta fara rost, pentru ca stiintific nici asta nu se poate demonstra indubitabil.
Nu e fără rost. E ca să știm dacă versiunea oficială stă sau nu în picioare. Căci dacă Dumnezeu a alcătuit lumea și Cosmosul acum cîteva milenii, atunci așa-zisa ”știință” poate fi dată la gunoi.

Citat:
Insa poti in cadrul efortului asta sa te umpli de penibil
Lasă că face bine, poți să spui că e o metodă de a-i atinge pe demonii orgoliului.

Citat:
subminand de fapt obiectivele pe care sustii ca incerci sa le atingi in ultima instanta.
Asta depinde de argumente, dar și de cititor. Că unul care e ferm convins că ce sîntem învățați la școală e întotdeauna adevărat n-o să se deranjeze să investigheze mai departe, preferînd să rîdă superior de unul care caută să afle adevărul. Nedîndu-și seama că e într-o continuă eroare de logică.

Citat:
In ceea ce priveste "Pamantul real", tu se pare ca esti deplin convins, ca lui Dumnezeu ii lipseste subtilitatea.
O, nuuuu, nu-I lipsește deloc! El e un tip foarte smerit, știe cum să Se ascundă foarte bine. Indiferent de forma Pămîntului.

Citat:
La o adica, chiar esti convins, ca efortul oamenilor de la Babilon, de a ridica un turn pana la cer (Facerea 11) si poate acolo i-ar fi facut o vizita lui Dumnezeu ar fi avut sanse de reusita.
Și au zis iarăși: "Haidem să ne facem un oraș și un turn al cărui vârf să ajungă la cer și să ne facem faimă înainte de a ne împrăștia pe fața a tot pământul!"
Oamenii au zis-o. Una e să zici, alta e să și poți să faci.

Domnul i-a pedepsit pentru intenția lor, pentru mîndrie. Nu că ar fi avut vreo șansă să străpungă ”domul de sticlă”.

Citat:
Esti convins ca Dumnezeu a creat un soi de lume de tinichea si ne tine sub un soi de clopot de sticla si se uita la noi ca la niste muste, cam pe unde se invarte "Trimisul"?
Nu-s.

Dar tu ești convins că sistemul solar e așa cum te-a învățat la școală?

Citat:
Deci tot ce a fost nevoie este de cateva mii de ani de evolutie tehnologica ca prezenta Lui sa fie demonstrata indubitabil si deci sa se anuleze ceea ce ne invata ortodoxia: ca Dumnezeu isi ascunde prezenta fizica, pentru a respecta libertatea omului.
Nu știu de ce afirmi chestii degeaba.

Citat:
Sigur, prezenta lui Dumnezeu se poate deduce din armonia si complexitatea Universului, de la lucruri la fiinte in special,

Corect...

Citat:
dar in nici un caz printr-un univers intr-o cutie, luna si soare de tinichea (semisferice ca sa faca economie de material!!) si alte bazaconii asemenea.
O nouă eroare logică. Hai să amestecăm adevărul (presupus) cu minciuna ca să tragem concluzia că totul e minciună. Vezi wikipedia.

Creația poate să fie minunată chiar dacă partea vizibilă e de dimensiuni mult mai mici decît versiunea ”Univers finit, dar fără margini”.

Abisul întunecat și extrem de bătrîn (sau chiar fără început), în care noi sîntem nesemnificativi, în care materia și energia dominante sînt negre și neexplicate, în care viața ar fi putut apărea cumva și accidental... șamd - toate astea ar putea fi opera unui creator în imaginația lui bolnavă, su scopul de a denatura adevărul și de a-i îndepărta pe oameni de Biblie și automat de credință.

Citat:
Deci, iti recomand drumul inapoi la ortodoxie, pentru ca stii foarte bine ca ideile astea nu in mediul ortodox s-au dezvoltat.
Lasă textele. Ortodoxia e prietenă cu adevărul, oricare ar fi el. Demostrează-mi care este de fapt realitatea și promit că mă opresc acolo. Deocamdată nu am găsit proba indubitabilă care să mă facă să aleg o anumită versiune a Universului.

Citat:
Ma rog, poate mai putin bazaconiile "Trimisului", se pare ca sunt de productie locala, dar ala e un caz special prin gradul de ridicol si putine sanse sa aiba mai mult de un fan pentru ele (el insusi).
Fiecare are dreptul la exprimare. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2016, 00:26:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Adică?
Datarile radiologice.

Citat:
Nu e. Dar e un verset pe prima pagină a Bibliei care arată că Pămîntul e mai bătrînn ca Soarele. Crezi asta?
O chestiune de traducere/interpretare.

Citat:
Nu e fără rost. E ca să știm dacă versiunea oficială stă sau nu în picioare. Căci dacă Dumnezeu a alcătuit lumea și Cosmosul acum cîteva milenii, atunci așa-zisa ”știință” poate fi dată la gunoi.
La care stiinta te referi? Toata stiinta in general? In cazul asta te muti la pestera?:)

Citat:
Lasă că face bine, poți să spui că e o metodă de a-i atinge pe demonii orgoliului.
presupunand ca nu sunt chiar ei care te-au adus pana aici :)

Citat:
Asta depinde de argumente, dar și de cititor. Că unul care e ferm convins că ce sîntem învățați la școală e întotdeauna adevărat n-o să se deranjeze să investigheze mai departe, preferînd să rîdă superior de unul care caută să afle adevărul. Nedîndu-și seama că e într-o continuă eroare de logică.
Viata e scurta, e bine sa o umpli cu chestii care au utilitate.

Citat:
O, nuuuu, nu-I lipsește deloc! El e un tip foarte smerit, știe cum să Se ascundă foarte bine. Indiferent de forma Pămîntului.
Dupa spusele tale, nu prea.

Nu ai declarat ca "minciuna" stiintei are tocmai scopul de a ascunde o prezenta evidenta si imediata a lui Dumnezeu?
Pentru ca daca n-ar fi evidenta, de ce s-ar chinui sa o ascunda?

Citat:
Dar tu ești convins că sistemul solar e așa cum te-a învățat la școală?
Sa zicem ca e mai usor sa crezi asta decat ca exista o conspiratie planetara a carui obiect se pare ca este destul de incert si pentru tine pana la urma :)

Citat:
Nu știu de ce afirmi chestii degeaba.
Adica? Ce anume este "degeaba"?

Incearca sa-ti clarifici chestia asta mai intai:

de ce ar ascunde cineva o versiune a lumii fizice daca ea este in aceeasi masura consistenta cu ideea unui Creator nu atat de evident ca autor al Creatiei?

Cred ca iti dai seama, ca oricare ar fi realitatea fizica, poate fi elaborata o explicatie care sa nu includa in mod necesar existenta unui Creator.

Parafrazand oarecum pe Zapacitul, Dumnezeul nu e Atlas sa tina Pamantul pe umeri, iar stiinta sa ne ascunda asta spunandu-ne ca e atarnat in vid.

Citat:
Abisul întunecat și extrem de bătrîn (sau chiar fără început), în care noi sîntem nesemnificativi,
Complexe, agarofobie :)

Daca e redus la o cutiuta de "doar" cativa ani lumina, te simti mai semnificativ?
Sau care ar fi dimensiunea la care sa te simti confortabil, "semnificativ" ?

Citat:
în care materia și energia dominante sînt negre și neexplicate, în care viața ar fi putut apărea cumva și accidental... șamd - toate astea ar putea fi opera unui creator în imaginația lui bolnavă, su scopul de a denatura adevărul și de a-i îndepărta pe oameni de Biblie și automat de credință.
Nu exista nici o demonstratie ca viata a aparut accidental, nici macar pentru evolutie nu este, dar tu poti in necunostinta de cauza sa confuzi filosofia cu stiinta :)

Pe de alta parte, nu poti nici sa demonstrezi stiintific opusul asa ca...pana la urma cu ce te lupti, concret?

Citat:
Lasă textele. Ortodoxia e prietenă cu adevărul, oricare ar fi el. Demostrează-mi care este de fapt realitatea și promit că mă opresc acolo. Deocamdată nu am găsit proba indubitabilă care să mă facă să aleg o anumită versiune a Universului.
Nici n-ai sa gasesti atat timp cat ai sa traiesti daca nu depasesti impasul duhovnicesc care te-a dus aici.

Last edited by AlinB; 21.07.2016 at 00:31:36.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2016, 17:55:25
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
Datarile radiologice.

La care stiinta te referi? Toata stiinta in general? In cazul asta te muti la pestera?:)

presupunand ca nu sunt chiar ei care te-au adus pana aici :)

Nu ai declarat ca "minciuna" stiintei are tocmai scopul de a ascunde o prezenta evidenta si imediata a lui Dumnezeu?

Sa zicem ca e mai usor sa crezi asta decat ca exista o conspiratie planetara a carui obiect se pare ca este destul de incert si pentru tine pana la urma :)

Adica? Ce anume este "degeaba"?

de ce ar ascunde cineva o versiune a lumii fizice daca ea este in aceeasi masura consistenta cu ideea unui Creator nu atat de evident ca autor al Creatiei?

Cred ca iti dai seama, ca oricare ar fi realitatea fizica, poate fi elaborata o explicatie care sa nu includa in mod necesar existenta unui Creator.

Parafrazand oarecum pe Zapacitul, Dumnezeul nu e Atlas sa tina Pamantul pe umeri, iar stiinta sa ne ascunda asta spunandu-ne ca e atarnat in vid.

Daca e redus la o cutiuta de "doar" cativa ani lumina, te simti mai semnificativ?

Nu exista nici o demonstratie ca viata a aparut accidental, nici macar pentru evolutie nu este, dar tu poti in necunostinta de cauza sa confuzi filosofia cu stiinta :)

Pe de alta parte, nu poti nici sa demonstrezi stiintific opusul asa ca...pana la urma cu ce te lupti, concret?

Nici n-ai sa gasesti atat timp cat ai sa traiesti daca nu depasesti impasul duhovnicesc care te-a dus aici.
Scuză-mă, dar după felul în care conversezi nu știu dacă cineva poate înțelege ceva din ceea ce răspunzi în scris, rezultă firesc că nu eu ci tu ești: nu Zăpăcitul ci zăpăcitorul!

Crede-mă că n-am înțeles absolut nimic din răspunsurile tale gLumețe și am ajuns la zăpăceala asta fără să vreau să fiu răutăcios cu tine ci pur și simplu doream să înțeleg ceva din discuția ta cu Florin Ionuț dar din nefericire nu pentru mine ci pentru tine, crede-mă că nu am reușit să înțeleg absolut nimic. Poate te înțelege mai bine Florin Ionuț.

Tu nu discuți ci îți împlinești un soi de cruzime de care te distrezi fiind sigur că ceea ce susți tu e sigur adevărat. Dragul meu, tot ceea ce susți se bazează pe minciunile gLumii, tu nu ai nicio părere decît să spui mereu că gLumea are dreptate și cine nu crede asta așa ca tine e nebun. Ia citește singur ce ai răspuns și dă-ți seama cum răspunzi și cum dialoghezi doar din plăcere de contrazicere, fără niciun rost... decît îți hrănești demonii.

Last edited by Trimisul; 21.07.2016 at 18:05:16.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2016, 11:08:21
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Hai fii sincer. Primul capitol e o descriere cronologică a evenimentelor principale ale începuturilor. Unde Soarele e creat cu o zi înaintea Pămîntului. Nu ai ce să interpretezi aici, iar de tradus ce vrei să zici?

Citat:
Nu, nu generalizăm. E o greșeală să generalizezi.

Citat:
Cum ar fi să știi pe ce lume trăiești. E atît de neinteresant?

Citat:

Dacă versiunea cu Pămîntul plat și Universul relativ mic s-ar demonstra adevărată, ateii și evoluționiștii ar cam încurca-o. Dintre ei s-au găsit cîțiva care au construit modelul oficial tocmai ca să le dea o portiță de scăpare, vezi posibilitatea de a nu exista Dumnezeu, posibilitatea ca viața să fi apărut accidental.

Dumnezeu Se ascunde, dar Se revelează în același timp:

Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,

Citat:
Normal că e mai ușor. Mai comod. Mai plauzibil din moment ce majoritatea subscriu ideilor.

Eu pur și simplu caut dovada de netăgăduit că PP e absurd sau că PS e real. De ce e atît de dificil de demonstrat versiunea PS dacă e adevărată? Cu argumente de prim ordin, palpabile, nu cu CGI sau cu trucaje ieftine și ridicole din anii 60.

Citat:

Mai greu de explicat fără Creator că Pămîntul e plat și a ajuns așa de la sine, accidental, după un Big Bang și miliarde de ani de așteptarea unor evenimente care s-au succedat accidental.

Citat:

Versiunea oficială presupune existența vieții în întregul Univers. Unde noi sîntem aici, într-o zonă unde extratereștrii încă n-au ajuns sau au ajuns și se ascund. Deci ce e omul prin comparație cu celelalte N civilizații? Ceva nesemnificativ.

Citat:

Așa e, eu nu pot. Dar pot alții care folosind raze laser de mare putere fac teste la suprafața apei sau folosind telescoape văd obiecte la distanțe la care n-ar trebui să se vadă. Șamd.

Citat:
Noi toți sîntem și vom fi în impas duhovnicesc pînă la sfîrșitul zilelor. O dată ce te consideri a nu [mai] fi într-o asemenea stare ajungi în situația nedorită a celui care a urcat muntele cu greu și brusc alunecă în prăpastie.

Reply With Quote
Vechi 22.07.2016, 11:13:04
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

De ce ar fi mai greu de explicat pamantul plat ( in absenta unui creator ) decat pamantul sferic ? Sau un univers mai mic fata de un univers imens ? Nu vezi ca nu are nici un sens ? Daca unii cred ca o chestie complicata a aparut din intamplare, cu atat mai mult ar crede ca o chestie mult mai simpla ar fi aparut din intamplare. :)
Reply With Quote
Vechi 22.07.2016, 13:17:41
Krautrock Krautrock is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.07.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
De ce ar fi mai greu de explicat pamantul plat ( in absenta unui creator ) decat pamantul sferic ? Sau un univers mai mic fata de un univers imens ? Nu vezi ca nu are nici un sens ? Daca unii cred ca o chestie complicata a aparut din intamplare, cu atat mai mult ar crede ca o chestie mult mai simpla ar fi aparut din intamplare. :)
Ar fi mai greu pentru ca n-avem la dispozitie o fizica ce sa fie capabila sa explice aceste lucruri. Fizica pe care o avem explica cu totul altceva. Prin urmare trebuie ca in prealabil sa se creeze niste fundamente explicative ale Pamantului plat si ale Universului mic. De exemplu o fizica in care rolul gravitatiei in explicarea miscarii astrelor sa fie preluat de altceva cu proprietati diferite. Iar gravitatia nu e singurul lucru ce trebuie inlocuit: optica, termodinamica, mecanica etc.

Cat despre chestia complicata care ar fi aparut din intamplare, asta e o prostie. E atat de improbabil ca un lucru complicat sa apara din intamplare incat n-are rost sa mai vorbim despre asa ceva. Dar e foarte probabil sa apara din intamplare lucruri simple. Credeti ca un Univers aparut din Big-Bang e atat de complicat? Ganditi-va la un joc de lego. Figurile de lego sunt simple, iar legile dupa care ele se imbina sunt iarasi foarte simple. Si totusi cu ajutorul lor putem construi lucruri atat de complicate. Deci universul in sine nu trebuie sa fie ceva foarte complicat.

Citat:
Experimentul lui Eratostene merge de minune și dacă Soarele e mic și se deplasează deasupra unei suprafețe plane. Dacă vreți, găsesc și demonstrația.
Nu trebuie sa mai cautati. Stiu cum se poate demonstra, insa daca facem masuratori foarte precise s-ar putea sa nu mai demonstram nimic. Pe un pamant plat cele doua bete carora li se masoara umbra ar fi paralele, iar pe un pamant rotund ele s-ar afla intr-un anumit unghi unul fata de celalalt, astfel incat in cele doua cazuri umbrele ar avea marimi diferite. Lucrul acesta nu-l iau in calcul adeptii pamantului plat. E complicat cu geometria asta pentru ca ne incurca! Deci pentru a demonstra ca Pamantul e plat, va trebui sa reganditi si matematica. De aceea spuneam ca e mai greu sa explici ca pamantul e plat decat ca e rotund.

Citat:
Fizica cuantică nu este știință. E o serie de povești scornite de oameni inteligenți care vor să ne arate că totul este posibil. Povești pe care omul de rînd nu le poate înțelege decît la nivelul documentarelor făcute după să zicem http://www.briangreene.org/?page_id=20 .
O fi asa, nu zic nu, dar laserul pe care il folseste CD-playerul dumneavoastra pentru a reda discurile a fost facut posibil de aceasta poveste pe care dumneavoastra o numiti fizica cuantica. Mai mult de jumatate din curentul electric pe care il aveti la priza e produs intr-o centrala care foloseste principii ale fizicii cuantice. Daca aveti cumva un aparat cu leduri, un monitor, de exemplu, aflati ca ledurile functioneaza datorita efectului fotoelectric ce e un fenomen explicat de fizica cuantica. Sa va mai dau exemple? N-are rost!

Citat:
Teoria e una, practica e alta. Or mecanica cuantică nu poate fi experimentată la modul practic.
Tocmai v-am dat niste exemple concrete.
Vechi 22.07.2016, 15:29:36
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
PP e prezent în religiile străvechi egiptene, hinduse, mayașe șamd. Dar nu e un argument pro, oricum.

Da, Weinberg e ateu declarat. Dar cartea e superbă...

Demonstrează că e o prostie. Scutește-mă de efortul de a mai căuta, luminează-mă, scoate-mă din neștiință. Ai 100E de la mine dacă mă convingi, ți-i pun în cont dacă reușești.
Deci nu majoritatea religiilor ci oamenii care au trait candva in vechime, credeau ca pamantul e plat. Si nu era vorba de Weinberg era vorba despre Krauss. Iar cat priveste cererea ta sa te conving ca pamantul nu ar fi plat, nu cred ca as reusi nici daca te-as putea transporta pe ISS sa te uiti de acolo la pamant, ai crede ca te inseala vreun drac sau ca visezi urat. :)
Exista proba cu stelele care se invart in sensuri diferite intr-o emisfera si in cealalta. Ar trebui sa fie suficienta pentru orice om cu scaun la cap.

Citat:
În prealabil postat de Krautrock Vezi mesajul
Ar fi mai greu pentru ca n-avem la dispozitie o fizica ce sa fie capabila sa explice aceste lucruri. Fizica pe care o avem explica cu totul altceva. Prin urmare trebuie ca in prealabil sa se creeze niste fundamente explicative ale Pamantului plat si ale Universului mic. De exemplu o fizica in care rolul gravitatiei in explicarea miscarii astrelor sa fie preluat de altceva cu proprietati diferite. Iar gravitatia nu e singurul lucru ce trebuie inlocuit: optica, termodinamica, mecanica etc.
Nu ai inteles ce am vrut sa spun. Daca fizica actuala e o minciuna menita sa ascunda "realitatea" cu pamantul plat, intrebarea e de ce ? Cu ce i-ar fi deranjat pe atei un univers mic si un pamant plat, de a trebuit sa inventeze minciuna asta cu un univers imens si un pamant rotund ? Ca era mai simplu sa crezi ca un univers mititel si un pamant plat ar fi aparut din intamplare.

Citat:
Cat despre chestia complicata care ar fi aparut din intamplare, asta e o prostie. E atat de improbabil ca un lucru complicat sa apara din intamplare incat n-are rost sa mai vorbim despre asa ceva. Dar e foarte probabil sa apara din intamplare lucruri simple. Credeti ca un Univers aparut din Big-Bang e atat de complicat? Ganditi-va la un joc de lego. Figurile de lego sunt simple, iar legile dupa care ele se imbina sunt iarasi foarte simple. Si totusi cu ajutorul lor putem construi lucruri atat de complicate. Deci universul in sine nu trebuie sa fie ceva foarte complicat.
Gura pacatosului adevar graieste. Numai ca piesele de lego si legile dupa care se combina nu au aparut in urma nici unei fluctuatii intr-un loc care nu exista ci au fost create de o inteligenta.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2016, 16:03:09
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit

Citat:
Ar fi mai greu pentru ca n-avem la dispozitie o fizica ce sa fie capabila sa explice aceste lucruri.
Nu fizica e vinovată ci teoriile științifice absurde care contrazic fizica și matematica.

Citat:
Fizica pe care o avem explica cu totul altceva.
Fizica explic bine pînă într-un punct, de acolo de unde începe vrăjeala și extrapolările și intepretările și celelate absurdități.

Citat:
Prin urmare trebuie ca in prealabil sa se creeze niste fundamente explicative ale Pamantului plat si ale Universului mic.
Scripturile sunt acele fundamente valabile dăruite de Creatorul tuturor celor văzut și nevăzute. Nu trebuiesc create alte fundamente explicative ci aruncate pe foc toate minciunile sau la gunoi.

Citat:
De exemplu o fizica in care rolul gravitatiei in explicarea miscarii astrelor sa fie preluat de altceva cu proprietati diferite.
Păi ți-am spus cît de simplu este? Dacă se formează un circuit E-M gigant care se deschide și se împrăștie pe Mările de deasupra cerului, se se închide și trece prin axa polară, se deschide din polul nord și se împrăștie pe pămîntul plat și mările plate și se închide iar prin axa sudică, oare nu fizica m-a ajutat să văd asta? Nu se probează ce spun cu busola? Nu se văd rotirile stelelor în jurul celor două axe paralele astfel încît se formează 2 solenoizi imenși? Deci nu e ceva complicat ci e ceva foarte simplu de priceput... FIZIC.

Citat:
Iar gravitatia nu e singurul lucru ce trebuie inlocuit: optica, termodinamica, mecanica etc.
Păi nu optica ne învață de fenomenul refracției prin mediu? De ce nu țineți seama de el cînd e vorba de lumina de la soare sau de imaginile de la Soare și Lună? De ce nu țineți seama de fenomenele care4 se produc la eclipsa de soare cînd optic doar două semisfere ne pot da o astfel de eclipsă vizibilă simultan de mai mulți observatori aflați la distanță unii de alții. Termodinamic și energetic iarăși ne putem da seama că un soare semisferic e mult mai eficient ca unul sferic, dînd mai multă căldură și lumină spre un pămînt plat așa ca o veioză decît un soare sferic unui pămînt sferic. Mecanica însăși ne demonstrează că în lipsa sforii o egalare între forța gravitațională și forța centrifugă este un sistem complet instabil. Deci fie nu ați învățat cum trebuia materiile astea fie nu vreți să le folosiți! Nu trebuie altele ci trebuiesc îndreptate și scuturate de minciună și dezinformare!... de teoriile științifice absurde care nu sunt decît niște minciuni, niște fabulații, niște deliruri halucinogene toxice care te fac să visezi urît.

Citat:
Păi nu noi l-a construit complicat ci ei susțin că nimeni și întîmplarea l-a construit așa de complicat din piesele de lego: Cer, Pămînt, Aer, foc, apă, lumină și căldură, întuneric și frig, viață și moarte, închisoare și libertate, Sfințenie și păcat. Tu chiar crezi că un nimeni ce se bazează pe incertitudini și întîmplări probabile ar fi putut organiza toate astea? Dar atunci haosul și dezorganizarea și distrugerea oricărei logici și a oricărui rost... asta nu ți se pare mai aproape de ''creatorul'' pe care îl slujiți și îl credeți voi... oamenii de ''știință''?

Citat:
Pe un pamant plat cele doua bete carora li se masoara umbra ar fi paralele,
Două bețe paralele înfipte într-un pămînt plat și avînd ele poziție verticală, fiind luminate de aceiași sursă ar avea umbra paralelă? Imposibil.

Citat:
iar pe un pamant rotund ele s-ar afla intr-un anumit unghi unul fata de celalalt, astfel incat in cele doua cazuri umbrele ar avea marimi diferite. Lucrul acesta nu-l iau in calcul adeptii pamantului plat.
În afară de o poziție simetrică față de soare în ambele cazuri, PP, PS umbrele sunt diferite și fac un unghi între ele.

Citat:
E complicat cu geometria asta pentru ca ne incurca!
Se pare că vă încurcă rău de tot.

Citat:
Deci pentru a demonstra ca Pamantul e plat, va trebui sa reganditi si matematica.

Păi eu pentru a înțelege că pămîntul e plat și că creația e mică și finită m-am ajutat de puterea de înțelegere dezvoltată cu fizica și matematica și așa am înțeles că nu putem fi pe o sferă ci limitele finite ne obligă matematic să fim pe un pămînt plat și într-un univers mic și finit în care în orice direcție ai merge drept ajungi de unde ai plecat. Deci mi-am folosit matematic și fizic revelația primită de la Dumnezeu... pentru a constata că întradevăr Dumnezeu are dreptate și e așa cum a scris El în scripturi prin sființii prooroci și Apostoli.

Citat:
De aceea spuneam ca e mai greu sa explici ca pamantul e plat decat ca e rotund.
E mult mai ușor dacă chiar vrei să respecți matematica și fizica și nu să-ți bați joc de ea inventînd explicații absurde care contrazic cam tot ce ai învățat bine matematic sau fizic.

Citat:
O fi asa, nu zic nu, dar laserul pe care il folseste CD-playerul dumneavoastra pentru a reda discurile a fost facut posibil de aceasta poveste pe care dumneavoastra o numiti fizica cuantica. Mai mult de jumatate din curentul electric pe care il aveti la priza e produs intr-o centrala care foloseste principii ale fizicii cuantice. Daca aveti cumva un aparat cu leduri, un monitor, de exemplu, aflati ca ledurile functioneaza datorita efectului fotoelectric ce e un fenomen explicat de fizica cuantica. Sa va mai dau exemple? N-are rost!
Ți-am mai spus, cei cu practica sunt eroii iar cei cu teoriile ''științifice'' sunt absurzii care le-au furat meritele. Păi cei ce au dus la progresul de care vorbești mai sus au fost toți foarte credincioși și buni descoperitori care au crezut și au reușit să facă practic ceva bun iar ceilalți, mincinoșii și ateii și lăudăroșii au venit ei să-și permită să emită ei teorii și să păcălească o lume întreagă că e așa cum zic ei pe baza a ce au făcut alții practic.

Nu sunt aceiași unii cu alții. Terroriștii au venit cu terrorii cu care au aservit minciunii toată munca cea bună a confraților practicieni care au luptat pentru binele comun făcînd tot felul de lucruri interesante și de folos omului. Deci nu e meritul teoriilor ''științifice'' absurde tot progresul pe care îl aduci tu ca dovadă că dacă merg și dacă le folosim înseamnă că teoriile sunt corecte. E exact pe dos... înseamnă că Dumnezeu a ajutat practicienii și hoții au venit să fure merite prin emitere de teorii explicaționiste!... complet false și absurde pe baza cărora iată ne vorbesc de miliarde de ani... lumină, de parseci și de o istorie de miliarde de ani și de bigbanguri complet absurde. Deci la astfel de idei mincinoase ne duc deșertăciunile științifice scornicite de ''teoriticienii'' minciunii.

Citat:
Nu este o relație de cauzalitate de la teorie la practică ci este exact pe dos, practica și bîjbîiala și Credința că e posibil a dus la aceste descoperiri și nu teoriile absurde ale necredincioșilor explicaționiști care au venit apoi să se laude pe baza descoperirilor altora.

Deci exemplele întăresc Credința și nu ''știința'' teoriilor absurde care nici măcar știință nu e ci o scorniceală horror !
Reply With Quote
Vechi 22.07.2016, 16:06:35
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De exemplu o fizica in care rolul gravitatiei in explicarea miscarii astrelor sa fie preluat de altceva cu proprietati diferite.
Gravitația ca factor de stabiltate în problema celor 3 corpuri (sau n corpuri) dă mari bătăi de cap matematicienilor. Vezi și teoria haosului.

Citat:
Iar gravitatia nu e singurul lucru ce trebuie inlocuit: optica, termodinamica, mecanica etc.
De ce?

Citat:
Lucrurile par simple, dar nu sînt deloc simple. Poate pentru cei care văd lucrurile fără să le analizeze în intimitatea lor, fără să intre în detalii.

Cum ar fi atomul. Electroni, nucleoni, modelul orbital, formule relativ simple. Parcă ar și și niște quarci care compun protonii și neutronii. Dar ce anume dă stabilitate atomilor? Din ce fel de energie sau din... ce sînt formate subparticulele? Ce-i menține într-o existență stabilă? Nu se știe. Interacțiuni slabe, tari, da... dar forțele astea de ce anume sînt cauzate? Probleme fără soluții. Teorii și atît.

Teorii care diferă de la nivel subatomic la macrocosmic. Deci nu avem mai nimic deocamdată, ci doar niște acceleratoare care din cînd în cînd mai anunță cîte o particulă nouă... foarte vag.

Citat:
Nu trebuie sa mai cautati. Stiu cum se poate demonstra, insa daca facem masuratori foarte precise s-ar putea sa nu mai demonstram nimic. Pe un pamant plat cele doua bete carora li se masoara umbra ar fi paralele, iar pe un pamant rotund ele s-ar afla intr-un anumit unghi unul fata de celalalt, astfel incat in cele doua cazuri umbrele ar avea marimi diferite. Lucrul acesta nu-l iau in calcul adeptii pamantului plat. E complicat cu geometria asta pentru ca ne incurca! Deci pentru a demonstra ca Pamantul e plat, va trebui sa reganditi si matematica. De aceea spuneam ca e mai greu sa explici ca pamantul e plat decat ca e rotund.
Se dă un plan. Sursa la momentul ț uminează pe verticală un segment care nu are umbră. În acelați timp un alt segment vertical e luminat dintr-o parte și umbra lui are lungimea L. După 4 ore, sursa luminează al doilea segment de sus, nelăsînd umbră. Primul este luminat atunci dintr-o parte.

Este un exemplu de transformare a coordonatelor sferice în coordonate plane. Se pot găsi și formule.

Citat:
O fi asa, nu zic nu, dar laserul pe care il folseste CD-playerul dumneavoastra pentru a reda discurile a fost facut posibil de aceasta poveste pe care dumneavoastra o numiti fizica cuantica. Mai mult de jumatate din curentul electric pe care il aveti la priza e produs intr-o centrala care foloseste principii ale fizicii cuantice. Daca aveti cumva un aparat cu leduri, un monitor, de exemplu, aflati ca ledurile functioneaza datorita efectului fotoelectric ce e un fenomen explicat de fizica cuantica. Sa va mai dau exemple?
Principiul fotoelectric: fotonii bombardează un material și electronii se pun în mișcare. Avem deci o fotodiodă sau un fototranzistor.

Centralele atomice: neutronii sparg atomii generînd un ”rest” uriaș de energie folosit pentru a încălzi apa.

LASER: fotoni direcționați, radiații stimulante, electroni excitați, atomi.

Toate de mai sus lucrează cu particule mari, nu coboară în structura discretă a materiei. Cînd zici te referi la cuante te gîndești la forme primare de energie (cuante), te gîndești la compoziția protonilor și a neutronilor, coborî pînă la stringuri în 11 dimensiuni, încerci o teorie care să-l împace pe Einstein cu Plank... Cam asta înțeleg eu prin fizică cuantică.

Citat:
N-are rost!

Mai încercați, poate că totuși are rost.

O știți pe aia cu dimensiunile? Se întîlnește un fizician cu un matematician și cu un programator. Și zice primul: eu pot să înțeleg primele 5 dimensiuni, dar mai mult nu pot. Al doilea: eu pot să-mi imaginez pînă la 7 dimensiuni, dar atît. La urmă programatorul spune: problema e simplă. te gîndești la un spațiu cu n dimensiuni și îi dai lui n ce valoare vrei.

Reply With Quote
Răspunde