![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dpdv dogmatic nu avem nici o problema, nu exista nici o dogma care sa ne invete ca Universul trebuie sa aiba..doar cateva mii de ani de exemplu. Dar chiar presupunand ca e vorba doar de cateva mii de ani, tot este o lupta fara rost, pentru ca stiintific nici asta nu se poate demonstra indubitabil. Insa poti in cadrul efortului asta sa te umpli de penibil subminand de fapt obiectivele pe care sustii ca incerci sa le atingi in ultima instanta. Citat:
La o adica, chiar esti convins, ca efortul oamenilor de la Babilon, de a ridica un turn pana la cer (Facerea 11) si poate acolo i-ar fi facut o vizita lui Dumnezeu ar fi avut sanse de reusita. Esti convins ca Dumnezeu a creat un soi de lume de tinichea si ne tine sub un soi de clopot de sticla si se uita la noi ca la niste muste, cam pe unde se invarte "Trimisul"? Deci tot ce a fost nevoie este de cateva mii de ani de evolutie tehnologica ca prezenta Lui sa fie demonstrata indubitabil si deci sa se anuleze ceea ce ne invata ortodoxia: ca Dumnezeu isi ascunde prezenta fizica, pentru a respecta libertatea omului. Sigur, prezenta lui Dumnezeu se poate deduce din armonia si complexitatea Universului, de la lucruri la fiinte in special, dar in nici un caz printr-un univers intr-o cutie, luna si soare de tinichea (semisferice ca sa faca economie de material!!) si alte bazaconii asemenea. Deci, iti recomand drumul inapoi la ortodoxie, pentru ca stii foarte bine ca ideile astea nu in mediul ortodox s-au dezvoltat. Ma rog, poate mai putin bazaconiile "Trimisului", se pare ca sunt de productie locala, dar ala e un caz special prin gradul de ridicol si putine sanse sa aiba mai mult de un fan pentru ele (el insusi).
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Nu e. Dar e un verset pe prima pagină a Bibliei care arată că Pămîntul e mai bătrînn ca Soarele. Crezi asta? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Și au zis iarăși: "Haidem să ne facem un oraș și un turn al cărui vârf să ajungă la cer și să ne facem faimă înainte de a ne împrăștia pe fața a tot pământul!"Oamenii au zis-o. Una e să zici, alta e să și poți să faci. Domnul i-a pedepsit pentru intenția lor, pentru mîndrie. Nu că ar fi avut vreo șansă să străpungă ”domul de sticlă”. Citat:
Dar tu ești convins că sistemul solar e așa cum te-a învățat la școală? Citat:
Citat:
Corect... Citat:
Creația poate să fie minunată chiar dacă partea vizibilă e de dimensiuni mult mai mici decît versiunea ”Univers finit, dar fără margini”. Abisul întunecat și extrem de bătrîn (sau chiar fără început), în care noi sîntem nesemnificativi, în care materia și energia dominante sînt negre și neexplicate, în care viața ar fi putut apărea cumva și accidental... șamd - toate astea ar putea fi opera unui creator în imaginația lui bolnavă, su scopul de a denatura adevărul și de a-i îndepărta pe oameni de Biblie și automat de credință. Citat:
Citat:
|
||||||||||
|
||||||||||
![]()
Datarile radiologice.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu ai declarat ca "minciuna" stiintei are tocmai scopul de a ascunde o prezenta evidenta si imediata a lui Dumnezeu? Pentru ca daca n-ar fi evidenta, de ce s-ar chinui sa o ascunda? Citat:
Citat:
Incearca sa-ti clarifici chestia asta mai intai: de ce ar ascunde cineva o versiune a lumii fizice daca ea este in aceeasi masura consistenta cu ideea unui Creator nu atat de evident ca autor al Creatiei? Cred ca iti dai seama, ca oricare ar fi realitatea fizica, poate fi elaborata o explicatie care sa nu includa in mod necesar existenta unui Creator. Parafrazand oarecum pe Zapacitul, Dumnezeul nu e Atlas sa tina Pamantul pe umeri, iar stiinta sa ne ascunda asta spunandu-ne ca e atarnat in vid. Citat:
Daca e redus la o cutiuta de "doar" cativa ani lumina, te simti mai semnificativ? Sau care ar fi dimensiunea la care sa te simti confortabil, "semnificativ" ? ![]() Citat:
Pe de alta parte, nu poti nici sa demonstrezi stiintific opusul asa ca...pana la urma cu ce te lupti, concret? Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 21.07.2016 at 00:31:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crede-mă că n-am înțeles absolut nimic din răspunsurile tale gLumețe și am ajuns la zăpăceala asta fără să vreau să fiu răutăcios cu tine ci pur și simplu doream să înțeleg ceva din discuția ta cu Florin Ionuț dar din nefericire nu pentru mine ci pentru tine, crede-mă că nu am reușit să înțeleg absolut nimic. Poate te înțelege mai bine Florin Ionuț. Tu nu discuți ci îți împlinești un soi de cruzime de care te distrezi fiind sigur că ceea ce susți tu e sigur adevărat. Dragul meu, tot ceea ce susți se bazează pe minciunile gLumii, tu nu ai nicio părere decît să spui mereu că gLumea are dreptate și cine nu crede asta așa ca tine e nebun. Ia citește singur ce ai răspuns și dă-ți seama cum răspunzi și cum dialoghezi doar din plăcere de contrazicere, fără niciun rost... decît îți hrănești demonii. Last edited by Trimisul; 21.07.2016 at 18:05:16. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
Hai fii sincer. Primul capitol e o descriere cronologică a evenimentelor principale ale începuturilor. Unde Soarele e creat cu o zi înaintea Pămîntului. Nu ai ce să interpretezi aici, iar de tradus ce vrei să zici?
Citat:
Citat:
Citat:
Dumnezeu Se ascunde, dar Se revelează în același timp: Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare, Citat:
Eu pur și simplu caut dovada de netăgăduit că PP e absurd sau că PS e real. De ce e atît de dificil de demonstrat versiunea PS dacă e adevărată? Cu argumente de prim ordin, palpabile, nu cu CGI sau cu trucaje ieftine și ridicole din anii 60. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
De ce ar fi mai greu de explicat pamantul plat ( in absenta unui creator ) decat pamantul sferic ? Sau un univers mai mic fata de un univers imens ? Nu vezi ca nu are nici un sens ? Daca unii cred ca o chestie complicata a aparut din intamplare, cu atat mai mult ar crede ca o chestie mult mai simpla ar fi aparut din intamplare. :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre chestia complicata care ar fi aparut din intamplare, asta e o prostie. E atat de improbabil ca un lucru complicat sa apara din intamplare incat n-are rost sa mai vorbim despre asa ceva. Dar e foarte probabil sa apara din intamplare lucruri simple. Credeti ca un Univers aparut din Big-Bang e atat de complicat? Ganditi-va la un joc de lego. Figurile de lego sunt simple, iar legile dupa care ele se imbina sunt iarasi foarte simple. Si totusi cu ajutorul lor putem construi lucruri atat de complicate. Deci universul in sine nu trebuie sa fie ceva foarte complicat. Citat:
Citat:
Tocmai v-am dat niste exemple concrete.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista proba cu stelele care se invart in sensuri diferite intr-o emisfera si in cealalta. Ar trebui sa fie suficienta pentru orice om cu scaun la cap. Citat:
Citat:
![]() |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Păi eu pentru a înțelege că pămîntul e plat și că creația e mică și finită m-am ajutat de puterea de înțelegere dezvoltată cu fizica și matematica și așa am înțeles că nu putem fi pe o sferă ci limitele finite ne obligă matematic să fim pe un pămînt plat și într-un univers mic și finit în care în orice direcție ai merge drept ajungi de unde ai plecat. Deci mi-am folosit matematic și fizic revelația primită de la Dumnezeu... pentru a constata că întradevăr Dumnezeu are dreptate și e așa cum a scris El în scripturi prin sființii prooroci și Apostoli. Citat:
Citat:
Nu sunt aceiași unii cu alții. Terroriștii au venit cu terrorii cu care au aservit minciunii toată munca cea bună a confraților practicieni care au luptat pentru binele comun făcînd tot felul de lucruri interesante și de folos omului. Deci nu e meritul teoriilor ''științifice'' absurde tot progresul pe care îl aduci tu ca dovadă că dacă merg și dacă le folosim înseamnă că teoriile sunt corecte. E exact pe dos... înseamnă că Dumnezeu a ajutat practicienii și hoții au venit să fure merite prin emitere de teorii explicaționiste!... complet false și absurde pe baza cărora iată ne vorbesc de miliarde de ani... lumină, de parseci și de o istorie de miliarde de ani și de bigbanguri complet absurde. Deci la astfel de idei mincinoase ne duc deșertăciunile științifice scornicite de ''teoriticienii'' minciunii. Citat:
Deci exemplele întăresc Credința și nu ''știința'' teoriilor absurde care nici măcar știință nu e ci o scorniceală horror ! |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cum ar fi atomul. Electroni, nucleoni, modelul orbital, formule relativ simple. Parcă ar și și niște quarci care compun protonii și neutronii. Dar ce anume dă stabilitate atomilor? Din ce fel de energie sau din... ce sînt formate subparticulele? Ce-i menține într-o existență stabilă? Nu se știe. Interacțiuni slabe, tari, da... dar forțele astea de ce anume sînt cauzate? Probleme fără soluții. Teorii și atît. Teorii care diferă de la nivel subatomic la macrocosmic. Deci nu avem mai nimic deocamdată, ci doar niște acceleratoare care din cînd în cînd mai anunță cîte o particulă nouă... foarte vag. Citat:
Este un exemplu de transformare a coordonatelor sferice în coordonate plane. Se pot găsi și formule. Citat:
Centralele atomice: neutronii sparg atomii generînd un ”rest” uriaș de energie folosit pentru a încălzi apa. LASER: fotoni direcționați, radiații stimulante, electroni excitați, atomi. Toate de mai sus lucrează cu particule mari, nu coboară în structura discretă a materiei. Cînd zici te referi la cuante te gîndești la forme primare de energie (cuante), te gîndești la compoziția protonilor și a neutronilor, coborî pînă la stringuri în 11 dimensiuni, încerci o teorie care să-l împace pe Einstein cu Plank... Cam asta înțeleg eu prin fizică cuantică. Citat:
O știți pe aia cu dimensiunile? Se întîlnește un fizician cu un matematician și cu un programator. Și zice primul: eu pot să înțeleg primele 5 dimensiuni, dar mai mult nu pot. Al doilea: eu pot să-mi imaginez pînă la 7 dimensiuni, dar atît. La urmă programatorul spune: problema e simplă. te gîndești la un spațiu cu n dimensiuni și îi dai lui n ce valoare vrei.