Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2014, 10:03:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Adevarat. Insa Becali este o personalitate publica.Nu trebuie sa alerge dupa
publicitate.Il vaneaza tabloidele si ziarele de scandal ( ca de altfel pe orice
personalitate publica).In acest caz, daca Becali a facut milostenie in stanga
si in dreapta pentru reclama sau chiar a facut-o din mila, numai Dumnezeu
stie(caci numai El stie inima fiecaruia).
cine vrea sa faca milostenie in secret, o poate face linistit. Nimic nu este imposibil atunci cand vrei sa faci milostenie. Chiar crezi ca in acest caz, Dumnezeu nu te ajuta?
ps: cum se face ca numai Becali este "vanat de tabloide", iar Tiriac, Ioan Niculae si alti bogati din top 500 nu sunt?

Citat:
Daca peste noapte sa zicem ca al tau copil devine bolnav grav si necesita o
operatie care costa foarte mult ( sa zicem peste 500.000 de euro) si trebuie
operat repede, tinand cont ca ai apelat inainte la toti si toti te-au refuzat
si singurii la care nu ai apelat sunt Plesu si Becali, la cine te-ai duce pentru
ajutor ?
la nici unul din ei. Odata ce am apelat la multi alti bogati inainte si nu am realizat nimic, inseamna ca asta e voia Domnului, dar fara sa renunt la increderea ca Dumnezeu imi va vindeca copilul
Reply With Quote
Vechi 20.10.2017, 22:02:18
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Astea sunt polite intre intelectuali. Nu trebuie luate in seama si discutate in afara unui context necunoscut noua!
Ambii sunt oameni cu mintea ascutita si spiritul deschis spre Dumnezeu! Sa luam de la fiecare ce ne foloseste ... Doar n-o sa ne apucam acum sa-l contestam pe unul in favoarea celuilalt.
Puric e intelectual cum sunt eu balerină.
Vechi 20.10.2017, 22:50:01
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Puric e intelectual cum sunt eu balerină.
Poate ca tu n-ai mers pe poante niciodata, dar Puric isi foloseste intelectul.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 20.10.2017, 23:04:38
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Poate ca tu n-ai mers pe poante niciodata, dar Puric isi foloseste intelectul.
Demetrius, intelectul și-l folosește și un copil de clasa a IV-a. Cum crezi că operează la școală cu noțiuni? Învață prin osmoză?
Nu asta te face intelectual. După logica ta, orice secretară, orice profesor, orice om care nu muncește cu mâinile ci cu capul ar trebui să fie intelectual. Mai gândește-te.
Vechi 21.10.2017, 00:42:35
Senior Member

Implicit

Citat:
După logica ta, orice secretară, orice profesor, orice om care nu muncește cu mâinile ci cu capul ar trebui să fie intelectual. Mai gandeste-te.
Mai gandesc, spre deosebire de tine, ca un inginer electronist cu studii avansate care emigreaza si lucreaza ca sofer de taxi, nu e intelectual, chiar daca conduce corect.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 08:12:11
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai gandesc, spre deosebire de tine, ca un inginer electronist cu studii avansate care emigreaza si lucreaza ca sofer de taxi, nu e intelectual, chiar daca conduce corect.
Vezi? Tocmai! El poate fi. :) Citește ce spune Pleșu despre a fi intelectual, pentru că e evident că eu nu sunt o referință pentru tine.

Nu ești consiționat de profesie, ci de cât muncești tu cu tine să evoluezi. Cât citești, te interesezi, înveți. Chiar și pe cont propriu. Intelectualul nu are voie să se plafoneze.
Vechi 21.10.2017, 09:51:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:

Vezi? Tocmai! El poate fi. :) Citește ce spune Pleșu despre a fi intelectual, pentru că e evident că eu nu sunt o referință pentru tine.

Nu ești consiționat de profesie, ci de cât muncești tu cu tine să evoluezi. Cât citești, te interesezi, înveți. Chiar și pe cont propriu. Intelectualul nu are voie să se plafoneze.
Rezulta ca te-ai inscris la balet(succes!), daca ai ajuns sa te contrazici prin ce spui mai sus despre evolutia "soferului" licentiat electronist (vs Dan Puric).
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 14:13:53
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Rezulta ca te-ai inscris la balet(succes!), daca ai ajuns sa te contrazici prin ce spui mai sus despre evolutia "soferului" licentiat electronist (vs Dan Puric).
Demetrius, tu ori nu înțelegi unde bat eu, ori nu vrei să înțelegi. Condiția de intelectual NU DEPINDE DE PROFESIE. Eu nu m-am legat de faptul că Puric e actor, nu asta îl împiedică, ci ce e el dincolo de asta. Și fă, Doamne, iartă-mă, o comparație cu Pleșu. Chiar îți pare intelectual?! Îndrăznești să-i pui pe aceeași treaptă?

În altă ordine de idei, beletristica lui Eliade ai citit-o? Are în "Întoarcerea din Rai", parcă, un personaj care e portar. Om neabsolvent de facultate, dar autodidact, cu un bagaj de cunoștințe cât pentru trei licențiați în domenii diferite. Citea și învăța continuu. Îmi poți spune tu că ăsta nu e intelectual pentru că n-are o diplomă care să-i certifice cunoștințele, în schimb Puric, un plafonat în platitudini, e intelectual?! Ce urmează, Dumnezeule, să-l faceți pe Poptămaș filosof?
Vechi 21.10.2017, 14:26:33
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

B. Intelectualul e cineva care știe multe. La o adică – tot! Are idei, face o conversație vioaie și competentă, se pronunță autoritar pe orice temă. În realitate, din punctul meu de vedere, un adevărat intelectual are mai curînd întrebări decît certitudini. E un căutător, un pasionat al investigației, al navigației, al reflecției, al obsesiei de a înțelege. Nu o flașnetă „metafizică“, un distribuitor de adevăruri absolute (care să dovedească „agerimea“ proprie, prestigiul eului propriu, supremația convingerilor personale). Toți interlocutorii lui Socrate din dialogurile platoniciene încep prin „a ști“ sau măcar prin a crede că știu. Iar Socrate nu face altceva decît să le demonteze suficiența. În final (mai ales în dialogurile „aporetice“, adică fără soluții teoretice clare), toți înțeleg că tot ce se poate ști e că nu știi nimic. Aș spune că, tocmai atunci, cei din jurul maestrului devin „intelectuali“.

Sursa: http://dilemaveche.ro/sectiune/situa...ctual-adica-ce

Te-ai convins că un autosuficient care ridică sala în picioare în ropote de aplauze cu texte patetice de tipul "ce oameni speciali sunteți!" nu are un să fie altceva decât un produs de marketing, o făcătură, un impostor?
Vechi 21.10.2017, 16:32:27
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
B. Intelectualul e cineva care știe multe. La o adică – tot! Are idei, face o conversație vioaie și competentă, se pronunță autoritar pe orice temă. În realitate, din punctul meu de vedere, un adevărat intelectual are mai curînd întrebări decît certitudini. E un căutător, un pasionat al investigației, al navigației, al reflecției, al obsesiei de a înțelege. Nu o flașnetă „metafizică“, un distribuitor de adevăruri absolute (care să dovedească „agerimea“ proprie, prestigiul eului propriu, supremația convingerilor personale). Toți interlocutorii lui Socrate din dialogurile platoniciene încep prin „a ști“ sau măcar prin a crede că știu. Iar Socrate nu face altceva decît să le demonteze suficiența. În final (mai ales în dialogurile „aporetice“, adică fără soluții teoretice clare), toți înțeleg că tot ce se poate ști e că nu știi nimic. Aș spune că, tocmai atunci, cei din jurul maestrului devin „intelectuali“.

Sursa: http://dilemaveche.ro/sectiune/situa...ctual-adica-ce

Te-ai convins că un autosuficient care ridică sala în picioare în ropote de aplauze cu texte patetice de tipul "ce oameni speciali sunteți!" nu are un să fie altceva decât un produs de marketing, o făcătură, un impostor?
impostor nu este. este un mistic al romanismului, ca sa zic asa, ca face bine sau rau ceea ce face nu stiu si nu ma pronunt, dar impostor nu este. totusi, ar trebui ca macar cateva minute din viata sa, sa incerce sa-si raspunda cine, cand si unde i-a crestinat pe romani, de ce suntem europenii care au avut cel mai tarziu un episcop, etc.

andrei plesu insa este un intelectual roman de prim plan, ca si patapievici. printre cei cativa pe care-i avem, ar trebui sa le citeasca toata lumea macar cate un volum si abia apoi sa-i discute.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05