![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ps: cum se face ca numai Becali este "vanat de tabloide", iar Tiriac, Ioan Niculae si alti bogati din top 500 nu sunt? Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca tu n-ai mers pe poante niciodata, dar Puric isi foloseste intelectul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu asta te face intelectual. După logica ta, orice secretară, orice profesor, orice om care nu muncește cu mâinile ci cu capul ar trebui să fie intelectual. Mai gândește-te.
|
|||
|
|||
![]()
Mai gandesc, spre deosebire de tine, ca un inginer electronist cu studii avansate care emigreaza si lucreaza ca sofer de taxi, nu e intelectual, chiar daca conduce corect.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ești consiționat de profesie, ci de cât muncești tu cu tine să evoluezi. Cât citești, te interesezi, înveți. Chiar și pe cont propriu. Intelectualul nu are voie să se plafoneze.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În altă ordine de idei, beletristica lui Eliade ai citit-o? Are în "Întoarcerea din Rai", parcă, un personaj care e portar. Om neabsolvent de facultate, dar autodidact, cu un bagaj de cunoștințe cât pentru trei licențiați în domenii diferite. Citea și învăța continuu. Îmi poți spune tu că ăsta nu e intelectual pentru că n-are o diplomă care să-i certifice cunoștințele, în schimb Puric, un plafonat în platitudini, e intelectual?! Ce urmează, Dumnezeule, să-l faceți pe Poptămaș filosof?
|
||||
|
||||
![]()
B. Intelectualul e cineva care știe multe. La o adică – tot! Are idei, face o conversație vioaie și competentă, se pronunță autoritar pe orice temă. În realitate, din punctul meu de vedere, un adevărat intelectual are mai curînd întrebări decît certitudini. E un căutător, un pasionat al investigației, al navigației, al reflecției, al obsesiei de a înțelege. Nu o flașnetă „metafizică“, un distribuitor de adevăruri absolute (care să dovedească „agerimea“ proprie, prestigiul eului propriu, supremația convingerilor personale). Toți interlocutorii lui Socrate din dialogurile platoniciene încep prin „a ști“ sau măcar prin a crede că știu. Iar Socrate nu face altceva decît să le demonteze suficiența. În final (mai ales în dialogurile „aporetice“, adică fără soluții teoretice clare), toți înțeleg că tot ce se poate ști e că nu știi nimic. Aș spune că, tocmai atunci, cei din jurul maestrului devin „intelectuali“.
Sursa: http://dilemaveche.ro/sectiune/situa...ctual-adica-ce Te-ai convins că un autosuficient care ridică sala în picioare în ropote de aplauze cu texte patetice de tipul "ce oameni speciali sunteți!" nu are un să fie altceva decât un produs de marketing, o făcătură, un impostor?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
andrei plesu insa este un intelectual roman de prim plan, ca si patapievici. printre cei cativa pe care-i avem, ar trebui sa le citeasca toata lumea macar cate un volum si abia apoi sa-i discute. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor | costel | Stiri, actualitati, anunturi | 30 | 18.02.2024 19:16:24 |
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu | Florin-Ionut | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 16.02.2013 17:07:52 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL | razvan_m | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 22.12.2008 14:03:29 |
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii | grumble | Nunta | 3 | 11.08.2006 02:30:05 |
|