![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt, legat de existenta oricarui lucru exista trei posibilitati. Sa crezi ca el exista, iar atunci ai nevoie de dovezi ca el exista, sa crezi ca el nu exista, iar atunci ai nevoie de dovezi ca el nu exista, sau pur si simplu sa nu crezi nici ca el exista, nici ca el nu exista. In acest ultim caz nu ai nevoie de nicio dovada. De aceea spuneam ca poti linistit sa nu crezi nimic despre ceva. Nu ai nevoie sa iti justifici necredinta. Doar credinta are nevoie de justificare, fie ca e credinta in existenta a ceva, fie e credinta in neexistenta a ceva. Cat despre faptul ca omul trebuie sa creada in ceva... nu inteleg de ce trebuie neaparat sa crezi. De altfel mi se pare absolut nejustificat sa crezi daca nu ai in prealabil o baza pentru ceea ce crezi. Credinta e ceva ce decurge din ceva, ea nu exista pur si simplu. In caz contrar oamenii ar incepe sa creada in tot felul de aberatii, ceea ce de altfel se si intampla uneori. Exista credinta sanatoasa si exista credinta fara minte. Citat:
Mie personal mi-e mai usor sa fiu ateu decat credincios, pentru ca mi-e mai usor sa nu cred nimic despre unele lucruri pe care nu le vad, decat sa cred despre ele tot felul de lucruri pentru care nu exista nicio justificare. Poate ca in felul acesta am o intelegere mai clara chiar a fenomenului religios. Citat:
Filtrul acesta religios pe care si dumneavoastra si majoritatea celor credinciosi il aplica pentru a observa fenomenele care n-au nicio legatura cu religia nu face decat sa distorsioneze lucrurile. Daca vreti sa intelegeti o teorie, cititi cartile de baza prin care s-a fundamentat acea teorie. Cititi, de exemplu "Originea speciilor" ca sa vedeti ca nu e vorba despre niciun fel de zane acolo. Iar daca ati terminat-o nu va culcati pe o ureche, deoarece de cand a fost ea scrisa pana azi au mai fost publicate cateva zeci de mi de carti care au dezvoltat aceasta teorie si chiar au modificat-o si s-ar putea ca raspunsul la nelamuririle cu care ati ramas in urma lecturii sa se afle chiar acolo. Sau daca credeti ca e mai comod sa nu faceti niciun efort, ramaneti cu ideea ca orice teorie ce exista in lumea aceasta e o forma de religie si veti intelege exact ceea ce se afla in mintea dumneavoastra si nimic mai mult. Cu alte cuvinte, incercati sa intelegeti cum gandesc evolutionistii, nu ceea ce credeti dumneavoastra ca gandesc ei. Acelasi lucru si despre atei. Si pentru ca in topicul acesta era vorba despre lumina de la Ierusalim, ma intreb: pe ce ne bazam atunci cand vorbim despre ea? Pe faptul ca la Ierusalim niste lumanari se comporta ca si cum s-ar aprinde din senin? Pe faptul ca unii sustin ca ele s-ar aprinde din senin? Pe faptul ca lumea spune ca lumanarile se aprind singure? Ar fi bine ca macar prima situatie sa fie valabila, adica ele chiar sa apara ca aprinzandu-se singure. Dar nici atunci n-am avea destule temeiuri sa spunem ca Dumnezeu le-ar aprinde. Ele pur si simplu ar putea sa se aprinda printr-un proces de autocombustie (iar explicatiile pentru aceasta ar fi o gramada, doar pe acest topic am citit vreo cateva). Si inca un lucru important: nu e problema noastra, a celor care nu credem ca autoaprinderea lor ar avea o origine divina, sa ne demonstram necredinta, ci e treaba celor ce sustin ca Dumnezeu acolo prin cer ne aprinde lumanarile sa aduca dovezi pentru ceea ce afirma. Si mai ales ar fi tot treaba lor sa justifice de ce ele se aprind tocmai in data la care ei calculeaza Pastele dupa un calendar iulian inexact si ramas in urma cu 14 zile fata de miscarea reala a astrelor, ca si cum Dumnezeu ar uita ca astrele acelea reprezinta adevaratul calendar in functie de care ar trebui sa aprinda lumanari. Dar pana la urma incurcate, sau mai bine zis, haotice sunt caile Domnului si tare m-as mira ca un asemenea Dumnezeu sa fi creat o lume atat de organizata cum e cea in care traim. Probabil ea a fost facuta de un alt Dumnezeu mult mai ordonat decat Dumnezeul crestin. Sau poate ca ea e suficient de ordonata ca sa nu fie nevoie sa fie creata de cineva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si in tabara ateilor si in cea a credinciosilor exista oameni rationali. Iar la unele intrebari, omul trebuie sa-si raspunda. De unde vin? Incotro merg? Si ateul trebuie neaparat sa creada ceva si sa-si dea un raspuns. Si trebuie sa inventeze, nu are incotro. O ciorba primordiala. Pe care nu a vazut-o niciodata, trebuie sa creada in ea. Trebuie sa inveteze un big-bang. Poate avea el temeiuri suficiente sa creada? Aiurea. Nici vorba. Insa nu are incotro si atunci pune-te tata pe inventii. Iarta-mi limbajul mai colorat! Ramuri intregi ale stiintei se ocupa de desenatul si coloratul unor animalute fantasmagorice despre care nimeni nu stie in realitate cum aratau cu adevarat si daca au existat vreodata. Doctori in Dinozaurologie. Nu mai zic cati bani se invart in toata aceasta tevatura. Acum eu nu zic ca animalutele alea frumos colorate nu au existat, ci doar ca existenta lor este o problema de credinta. Nimeni nu le-a vazut vreodata. Insa omul trebuie sa creda ceva. Si atunci se leaga de vreun os descoperit te miri pe unde si in jurul osului e in stare sa deseneze orice vrei tu. Singura diferenta intre ceea ce crede un ateu si un credincios in legatura cu aparitia vietii si a omului este faptul ca omul credincios este onest si recunoaste ca ceea ce are el poarta numele de "credinta", pe cand ateul isi numeste credinta lui "stiinta". Insa explicatiile ateilor legate de aparitia omului pe pamant sunt orice vrei tu, numai stiinta, nu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
crestinismul nu are nevoie de hocus-pocus si facutul universului in cateva zile. pur si simplu nu avem nevoie de asa ceva. avem absolut tot ce ne trebuie in invatatura lui Hristos. pot numi imediat vreo cinci religii care spun acelasi lucru, hocus-pocus si s-a facut lumea.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. Puteti ca pe baza definitiei pe care o dati stiintei sa-mi argumentati ca teoriile despre aparitia omului nu reprezinta stiinta? Puteti sa-mi raspundeti punctual la cele doua intrebari? Daca nu, am sa presupun ca afirmatia dumneavoastra de mai sus nu are nicio baza. Citat:
Citat:
Nu toata lumea a umblat pe la scoala sa stie asemenea lucruri. Vai de capul nostru! Ne certam aici cu toti corigentii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am nevoie sa cunosc paleontologie. Nu am prezentat si nici nu am de gand sa prezint lectii de paleontologie nimanui. Spun doar ca a afirma ca omul a fost candva o broasca mi se pare a fi o insulta la adresa inteligentei cu care ne-a inzestrat Dumnezeu. Si ca e nevoie de extrem de multa credinta pentru a vietui ca ateu. Mi se pare foarte nasol sa fii obligat sa crezi ca ordinea a aparut din haos. Sa trebuiasca sa crezi ca viata a aparut din materie moarta? Mi s-ar parea un chin. Ca legile fizicii sunt efectul niciunei cauze? Cata credinta iti trebuie pentru a afirma ca totul a aparut din nimic? |
|
||||
|
||||
![]()
Când mintea are lipsă de conținut, apar și astfel de bazaconii ale unor ziși atei care se cred buricul universului :)
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
De fapt ideologia ortodoxa a aratat de multa vreme cat de bine stie sa-i dezbine pe oameni. Eu ma mir insa cum de mai reuseste sa supravietuiasca si sa faca umbre peste umbre pe acest pamant, in fond, atat de frumos. Dar asa e in viata: "Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare. Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinați: trei împotriva a doi și doi împotriva a trei. Dezbinați vor fi: tatăl împotriva fiului și fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei și fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale și nora împotriva soacrei." (Luca 12, 51-53) Nu, Jesus, pleaca inapoi! Du-te la tatal tau si spune-i ca nu avem nevoie de asa ceva... Lasa-ne cu necazurile noastre ca ni le rezolvam noi singuri fara sa ne mai incurci si dumneata cararile! Vade retro Jesus! |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Ok, nu am nimic cu ei, dar de ce ii acuza pe credinciosi ca fac la fel? Mai ales ca, pentru a fi ateu, iti trebuie de zece ori mai multa credinta... Citat:
Insa ateii doresc accepte prin credinta lucrurile fenomene demult petrecute, insa pe crestinii care fac la fel, imediat ii amendeaza. E bine, e frumos? Citat:
Si pentru atei si pentru credinciosi. Sunt de acord. Citat:
Citat:
Poate ar fi o idee sa vorbiti la singular. Ca sa stim daca avem sau nu nevoie, trebuie sa intelegem mai intai despre ce este vorba. Last edited by Penticostalul Traditional; 19.02.2018 at 15:27:55. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Amin! O alta raucuvantare adresata de asta data colegului Ali Baba. Injura drace, injura! Dupa mare mila ta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cărările pe care umbli dumneata sunt alegerea ta si numai a ta , dar asta nu-ți permit sa distrugi o Planetă precum o fac amicii dumitale prin tot felul de experiențe diabolice și apoi să afirmi ca "necazurile" le rezolvi tot dumneata cu mintea asta pe care de fapt n-o ai :))) Privește amice in jurul tău ce a mai rămas din darurile lăsate de Dumnezeu in stăpânirea noastră! O minte ca a voastră a distrus aproape tot și continuati in prostia si ignoranța voastră să va duceți opera până la cap !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lumina sfanta de la Ierusalim | mihai_1991 | Intamplari adevarate | 195 | 05.05.2011 23:34:45 |
Lumina de la Ierusalim | Baciu Ciprian | Intrebari utilizatori | 0 | 03.04.2010 16:04:00 |
Sfanta Lumina de la Ierusalim | ileana61 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 17.01.2009 17:56:11 |
|