Citat:
În prealabil postat de Petru7
Da! Pe bune.
Domnul Iisus Hristos, Calea, Adevarul Èi ViaÈa, este exemplul de urmat pentru toÈi sfinÈii Èi îngerii Èi pentru toată făptura. Tot omul ar trebui să aibă model în Dumnezeu, în sfinÈi Èi îngeri.
BineînÈeles că nu trebuie să ne înălÈăm pe noi înÈine crezându-ne supra oameni, zei sau chiar dumnezei doar pentru ca să luăm locul lui Dumnezeu încât să ne permitem să domnim Èi să facem în mod discreÈionar orice vrem noi: judecăÈi, răzbunări, lucruri tiranice Èi orice ne place nouă: pofte, plăceri, îndoieli, dezbinări, viclenii. În loc să ne înălÈăm în minciună Èi mărirea de sine trebuie să ne recunoaÈtem starea de păcătoÈenie, toate diferenÈele faÈă de starea curată Èi bună pentru ca prin pocăinÈă să ne îndreptăm.
Iisus Hristos, deÈi Dumnezeu ca Fiu al Lui Dumnezeu nu a făcut voia Sa ci a ascultat în toate de Dumnezeu Tatăl Èi aÈa a rămas Duhul peste El.
Asta înseamnă să fim ca Iisus, ca Dumnezeu, să ascultăm Èi noi în toate de Dumnezeu Tatăl ca să rămână Duhul Èi peste noi.
|
Pai fi atent la exprimare, ca asa te-ai referit prima oara cand ai zis ca sa fim ca Iisus, gen sa fim noi dumnezeii. Vroiam sa iti zic cuvantul Blasfemie ! ...de asta am zis "pe bune?" ca nu imi venea sa cred ce spuneai ca noi sa fim dumnezeii ca Iisus?!!
Iisus Hristos a fost singurul fara de pacat. Omul Pur! Nu putem fi ca el, ca toti avem cate ceva murdar!