Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.03.2025, 16:30:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Geneza 12:7 VBRC2020
[7] Domnul i s-a arătat lui Abrám și i-a spus: „Voi da țara aceasta descendenței tale”. Și [Abrám] a zidit acolo un altar Domnului, care i se arătase.

Și există o Piatră găsită de Iacob, împreună cu celebra Scară către Cer:

Geneza 28:10-19 VBRC2020

[10] Iacób a ieșit din Béer-Șéba și a mers spre Harán. [11] A ajuns la un anumit loc și a rămas acolo peste noapte, căci soarele apusese; a luat [o piatră] dintre pietrele din acel loc, a pus-o sub cap și s-a culcat în acel loc. [12] Și a avut un vis. Iată, o scară sprijinită de pământ, al cărei vârf atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu urcau și coborau pe ea, [13] iar Domnul, care era deasupra ei, i-a spus: „Eu sunt Domnul Dumnezeul lui Abrahám, tatăl tău, și Dumnezeul lui Isáac. Pământul pe care dormi ți-l voi da ție și descendeței tale [14] și va fi descendența ta ca pulberea pământului. Ei se vor răspândi spre vest și spre est, spre nord și spre sud. În tine și în descendența ta vor fi binecuvântate toate familiile pământului. [15] Iată, eu sunt cu tine și te voi păzi oriunde vei merge; te voi aduce înapoi în pământul acesta, căci nu te voi părăsi până nu voi împlini ceea ce ți-am spus”. [16] Iacób s-a trezit din somnul său și a spus: „Într-adevăr, Domnul este în locul acesta, și eu nu știam!”. [17] S-a speriat și a zis: „Cât de înfricoșător este locul acesta! El nu-i altceva decât casa lui Dumnezeu; aceasta este poarta cerului!”. [18] Iacób s-a sculat dimineața și a luat piatra pe care o pusese sub cap, acolo a pus-o ca o stelă și a turnat untdelemn peste vârful ei. [19] A dat locului aceluia numele de Bétel, dar, la început, numele cetății era Luz.

Însă nu are treabă cu Kaaba acest pasaj,ci doar am încercat să ofer din Sfânta Scriptură ceva asemănător cu o Piatră ce poate fi fizic "sacră".

Mai degrabă este un pasaj invocat și folosit in Biserica Ortodoxă, referitor la "piatra de temelie" a construirii unei biserici,sau mai degrabă un ritual de sfințire a sfântului altar,cu mir sau untdelemn sfințit....

Dar deja aici intrăm în altele...
Deci după cum constați și tu acțiunea e prin Canan nu prin Arabia Saudită la Meca, iar piatra acea nu a devenit obiect de pelerinaj, venerație pt evrei, loc de înconjurat de 7 ori de 10 milioane de oameni șamd.

Deci e clar că dacă studiezi la sânge sunt contradicții.