Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2025, 22:36:46
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Fara suparare dar si tu poti fi limitat de catre unul care ia in consideratie ipotezele de dupa moarte si a geto-dacilor pagani, mayasilor, toltecilor, incasilor, hindusilor, budistilor, dhama-istilor, a shamanilor africani, asiatici, de la cercul polar, unele dintre religiile mentionate in derulare de zeci de mii de ani.
Pai nu?

Oare stii faptul ca in jurul marilor orase mayase nu s-au gasit cimitire, resturi de oseminte? Exista teoria ca acestia, populatii de sute se mii, paraseau aceasta lume in timpul vietii cu corp cu tot, nelasand nici o urma a existentei lor pe pamant in urma lor. Este un fapt dovedit. Au fost cautati peste tot( mormintele) si sunt de negasit.

Se pare ca religia lor le-a facilitat posibilitatea sa dispara in deplinatatea corporala din lumea asta....in timp ce in religia iudeo-crestina stim doar de cateva cazuri izolate.
Sincer eu nu ignor nici o ipoteza.
In general am observat ca la culturile antice exista dintre cele 3 , varianta optimista, ca dupa moarte e mai bine in lumea de dincolo si este fericire .

Pot admite si ca a 4 a varianta cea indicata de tine,ca paraseau pamantul cu corp cu tot ,deci ca nu exista moarte.

Dar toate acestea se invart in jurul acleiasi idei, daca este responsabilitate pe lumea cealalta pentru faptele de aici , adica daca binele si raul exista.

Adica daca eternitatea este influentata de ce facem in viata aceasta limitata.

Eu zic ca e o problema esentiala, nu? Ca altfel nu ar avea sens viata , daca nu ar conta ce faci aici, ca tot fericit o sa fii.

Dar ce este nou la Hristos, este ca vine si spune "Eu sunt viata"

In toata istoria am auzit doar legende ca altii ar fi fericiti in eternitate , sau chiar credinte bine inchegate despre aceeasta fericire viitoare.

Dar nimeni nu a venit vreodata sa ne spuna "Eu sunt!" .Cel mult au fost profeti in diferite religii care marturiseau despre o alta forta mai mare ca ei.

Nimeni , nici un zeu, nici o realitate de dincolo, nici un principiu absolut nu a venit vreodata la om sa ii zica Eu sunt!

"Cei care au venit inainte de Mine au fost hoti si talhari dar oile nu i-au ascultat . Dar cand vine Pastorul cel bun , oile cunosc glasul Sau "

Asa este si acum . Multe teorii frumoase am auzit, dar niciuna venita chiar de la Dumnezeu insusi , toate au fost despre El.

E ca si cum Dumnezeu nu ne baga in seama, sau ne dadea farame de atentie.

Pentru ca la momentul potivit sa ne dea atata atentie, sa fie asa de mult cu noi, atat de transparent, incat nici macar nu L-am crezut !!

Moartea si realitatea poate fi oricum ,orice ipoteza e valabila.

Dar eu tanjesc dupa revelatie, dupa glasul Dumnezeul celui viu , nu dupa ideile mele.
Si L-am recunoscut cand L-am auzit , atat e toata intelepciunea mea.

In rest nu am nici o idee preconceputa sau fixa
Reply With Quote