![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Bravo ,o incheiem in mod glorios in care in sfarsit dai si tu un citat din Hristos, bineinteles selectat cu grija pentru a argumenta in opinia ta ideile care insa nu vrei sa le expui direct.
Ci doar indirect ca Dumnezeu e Unul ceea ce nimeni nu te contrazice , si asta ar exclude cumva ca nu pot exista mai multe persoane in El. Ca daca ai face-o, bineintele ca argumentele ar fi mai mult la nivelul logicii umane limitate, fara nici un curaj de a privi la Adevar,care de multe ori forteaza limitele logicii ,daruind in schimb adevaratele conexiuni intre tine ,Dumnezeu si ceilalti. Caci e confortabil sa stai in zona logica, sa te pui si sub umbrela unori invataturi incepatoare despre Dumnezeu , si nu-i asa, sa fi acoperit. Dar daca ti-am dat impresia a nu asculta parerile tale, asta pentru mine nu e bine. Poate gresesc ca nu iti raspund la citatele tale cu citatele clasice cu care ortodoxi combat intepretarile care le ai, adica cu alte citate din Biblie sau sub umbrela autoritatii altora . Astfel ne am limita la un razboi de citate , care ar fi convenabil. Dar asta pentru ca ai mutat discutia intr-un domeniu nefamiliar mie, si anume credinta cuminte, alternativa la existenta lui Hristos ca Dumnezeu. Eu toata viata am fost uimit de existenta unui Dumnezeu intreit ca persoana si indoit ca fire , si nu pot acum sa ma aplec sa caut si sa iti dau raspunsurile corecte, la intepretarile simplificatoare care le propune actalul tau cult. As fi vrut dimpotriva , ca discutia sa fie pe domeniul mai familiar mie, al ce a aduis pozitiv Hristos in istoria umanitatii, si in primul rand in viata noastra personala. Si de aceea am incercat invers, sa inglobez ideiele tale , in adevarul existentei lui Hristos ca Dumnezeu, sa iti arat ca nu se contrazic, sa te fac sa iti amintesti de drumul tau dinainte. Eu subinteleg ideile tale, cel putin referitoatre la Dumnezeu unic , tu insa nu vrei sa mai iei de loc in calcul ceea ce odata ai crezut,asa dupa cum ai povestit. Oricum , nu e important sa fim de acord, nici sa ne schimbam unul pe altul , important e disponibilitatea fata de dialog, comportamentul civilizat, si in nici un caz competitia de care vorbesti. Poate nu am eu raspunsurile la toate si harul de a arata care este calea lui Hristos, dar macar partea aeea in care Hristos spune sa te duci pe la cel singur, sa mergi cu cel ce iti cere, sa nu judeci pe aproapele, eu as fi fericit sa o am. Caci nu stiinta e etalonul unor intalniri umane reusite, ci empatia fata de celalalt, aceasta e adevarata stiinta, in care si cei mai mari adversari ai lui Hristos ,sau intors la El. Dumnezeul crestin este har si putere, caci e un Dumnezeu real, uman, numai noi ,oameni limitati nu reusim sa il primim suficient in viata noastra. Last edited by iustin_dumitru; 14.12.2025 at 18:23:05. |
|
|