Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2026, 01:05:21
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Am observat ca batjocorirea politicienilor e cu dublu standard, daca e vorba de Georgescu, e urat, e imoral, e pacat, daca e "Mucusor", nu se pune, probabil se poate obtine o dispensa sau o indulgenta de la pacat in acest sens, habar nu am. Dar nu asta ma interesa, ci parerea ta legata de un razboi nuclear, multi pun pasiune in ceea ce spun si aproape parca isi doresc sa se intample asta, musai sa se vada ca au dreptate, eu nu vad nici o logica aici, ce interes au sa se anihileze reciproc, extinctia ar fi totala, probabil unii vor mai trai pe sub pamant o vreme, prelungidu-si agonia de fapt. Intr-un interval scurt de timp ar pieri toti, si cei buni si cei rai. Cine se mai inchina fiarei apocaliptice din profetie, daca nu mai sunt oameni pe pamant. Sau poate intai e fiara si dupa aia razboiul, dar nici aici nu are logica, daca daca fiara are controlul total cu cine sa se mai razboiasca atomic.
Vedem cum se inflameaza spiritele , avem totusi noroc ca rusii par a fi condusi cat de cat de oameni rationali si pragmatici, care stiu sa exploateze arma fricii , si avantajul nulcear.
Dar tot la ei vedem tot felul de bezmetici si extremisti, si nu se stie cand ajunge unul din asta la putere.

Cum functioneaza? iti pui in minte o idee , de exemplu "mama Rusia" , apoi te gandesti ca linia rosie e sa nu fii atatcat, apoi interpretezi orice mic neajuns ,orice bombardament ca un atac la maretia tarii, fara sa conteze ca tu le faci de 10 ori mai rau celorlalti. Si indivizi care mint cum respira treptat pot ajunge sa creada in minciunile lor, si de aici pana la sentiimentul deznadejdii si apasarea butonului nuclear nu e decat un pas.

In momentele alea nu mai realizeaza ca si poporul lor piere, isi inchipuie ca ei vor duce cumva idealul mai departe.

Tocmai intunecarea ratiunii si a dreptatii favorizeaza gandurile acestea tenebroase , care le vedem peste tot, oamenii isi cauta noi valori, dar le cauta in intuneric.

Cum se exlica atunci ca lumea trebuie sa piara printr-o apocalipsa?

Si eu mi-am pus intrebarea, oare omul chiar poate distruge cand vrea el planeta?
Oare daca nu e ca[pabil sa se inalte la Dumnezeu, sa vrea sa demonmstreze ca macar viata (viata planetei) ,poate sa o ia cand vrea?

Dar poate razbouiul acela daca va fi , va avea un numar limitat de victime, va mai ramane viata , lumea se va intoarce la viata simpla , si poate e doar o etapa.

Sfarsitul lumii e strans legat de unirea unor popoare impotriva Domnului.
Deocamdata vedem doar ca suntem unii impotriva altora.

Cat despre Nicusor si Georgescu amandoi au calitati si defecte . Unul are credinta prin felul lui de a fi, blajin , impaciuitor, altul are credinta prin curajul de a vorbi despre ea.

Dar cum malaxorul are nevoie sa devoreze mereu oameni si idei, cand unul cand altul devin paria, pentru ca o parte din populatie sa isi confirme propriile ideile negativiste, si sa simta dulcea alinare a frustrarii.
Reply With Quote