Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2026, 14:59:10
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

În Timișoara,am participat la Sfânta Liturghie și mi-au cam "sărit" ochii spre IPS Ioan ,pe care nu cred că l-am mai văzut niciodată.

Am avut două tentative de a lua binecuvântare de la el,dar am fost oarecum prea departe sau trecut cu vederea și când calea era liberă n-am îndrăznit eu.

Însă l-am simțit de cum a intrat în catedrala și până a plecat de la catedrala fiindcă am stat acolo până a plecat cu mașina.

Inclusiv stilul său mi-a plăcut și intrat așa "la inimă" dar mai ales predica în modul de tip socratic, adică în dialog cu un alt preot,a fost deasemenea o noutate pentru mine, n-am mai văzut asemenea tip de predică.

Deci pare oarecum că am găsit....

Însă disciplinarea probabil a început încă de atunci,de când am intrat în catedrală și i-am simțit prezența în momentul intrării "Pe stăpânul și.....".

În mod normal nu as dezvălui asemenea intimități, însă din moment ce pot fi constructive, și pot să mă ancoreze într-o lucrare de mântuire...

Acuma normal, că nu pot să merg direct la IPS Ioan și să-i cer să mă spovedească și să-mi devină duhovnic.

De ce?

Eu sunt level minus infinite,el level plus infinite...

Trebuie întâi să mai fac level și eu,și abia după să mă apropii de el,deci voi aborda un preot mai de level intermediar , așa mă gândesc deocamdată.

PS

Am avut un vis inclusiv cu Patriarhul Daniel, înainte cu câteva zile de participarea la Liturghie,dar pe aceata îl voi reproduce în topicul mei despre vise...

Cumva simt și nevoia asta de a primi o binecuvântare arhierească de ceva vreme...

Last edited by Seraphim7; 26.02.2026 at 15:06:46.
Reply With Quote