![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Până la urmă ar cam trebui și să detaliez așa în mare unde am greșit,ce am greșit și cum mi-am dat eu seama de asta.
Adică ideea este să realizezi tu singur o chestie,nu neapărat să fie doar catalogată ca și greșită dintr-un punct de vedere. Eu iau reper BISERICA! Adică în domeniul Creștinismului, că despre aceste greșeli vorbesc eu. Care BISERICA? Este foarte simplu aici, fiindcă există o SINGURĂ BISERICĂ! Ăia întemeiată chiar de Iisus, apostoli și dezvoltată de Imperiul Roman până în prezent. Nu spun că am ceva împotriva Protestanților și a celorlalte culte “creștine”. Însă orice cult care se pretinde creștin dar este desprins din Biserică,nu are nicio treabă cu creștinismul,este mai degrabă o organizație cu caracter creștin,care desigur ar putea funcționa în cadrul BISERICII,dar separat nu are absolut niciun caracter DUMNEZEIESC. Bun,hai sa detaliez așa câteva aspecte unde am interpretat și înțeles eronat Creștinismul! 1.SOLA SCRIPTURA Am observat acest curent,in care am căzut și eu in ultimii ani,și inclus mulți clerici și ierarhi ortodocși. Mai puțin am văzut asta în mediul catolic,care este mai vertical! S-au preluat acest obicei de a umbla cu Biblia la purtător și această bătălie a citatelor biblice și a raportării a orice aspect la în pasaj biblic. Fraților, BISERICA A FĂCUT BIBLIA! NU INVERS! Biblia nu are nicio valoare fără BISERICĂ! Biblia nu te mântuiește! Biblia nu este CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU,in mod exclusiv! BIBLIA nu este singura REVELAȚIE etc… Mai vreți, că pot continua? Deci SOLA SCRIPTURA=ZERO 2.IISUS HRISTOS NU ESTE DUMNEZEU! Dedicație specială pentru martorii lui Iehova, pentru evreul din mine, pentru Islam și pentru toți cei care sunt tari in MONOTEISM! Însă din punct de vedere Creștin,este o mare aberație să spui că Iisus Hristos nu este DUMNEZEU! Tocmai asta este esența Creștinismului! Tocmai asta este teologia creștinismului! Tocmai despre asta este ORTODOXIA! IISUS HRISTOS ESTE DUMNEZEU! Poți studia toată ziua vechiul testament și noul testament, fiindcă așa cum am spus la punctul 1,este egal cu zero orice pasaj biblic,care contravine esenței Creștinismului și a BISERICII,care este vie și Dumnezeu lucrează în EA! 3.SFANTA TREIME Mergem direct din 2 în 3,și vedem că nu am prea fost de acord eu,cu această doctrină,dar este irelevant ce cred eu sau oricine altcineva. Este relevant ce a decis BISERICA! Dacă Dumnezeu considera că nu-i place Trinitatea, mă gândesc că nu îi era greu să spună asta în interiorul BISERICII,de 2000 de ani. Acuma desigur că eu menționez aici așa pe scurt aceste aspecte,ele sunt tratate destul de bine de BISERICA, pentru cine dorește să aprofundeze, resurse sunt destule. Eu doar atrag atenția asupra a ceea ce am considerat eu greșit cu privire la interpretările mele asupra Creștinismului. Aceste opinii sunt strict despre creștinism! 4.LEGEA VECHILULUI TESTAMENT! Nu este necesar să fie ținută ABSOLUT NICIO IOTĂ/SLOVĂ ! Deci pentru creștini nada/ZERO! Nici măcar cele 10 porunci nu sunt obligatorii pentru creștini! NIMIC PS Ar fi culmea acum să vin tot cu citate din Biblie ca să-mi susțin argumentele, însă nu am nevoie să o acum, fiindcă m-am pliat pe învățătura BISERICII,deci nu mai trebuie să LUPT, trebuie doar să APLIC! Însă așa cum am spus,acest “ghid” este pentru cei “luptați” , pentru cei ce caută,care pare că nu găsesc liniștea,care nu-și găsesc locul … Mă refer în primul rând din punct de vedere spiritual,iar majoritatea avem la baza creștinismului,deci clar în conștiința noastră aceste valori se luptă cu idei,cu ispite,cu tentații, filosofie, erezie etc. Cu cât aprofundăm și studiem și experimentăm,cu atât mai multe acest amestec devine din ce în ce am turbulent și confuz și tindem să pierdem imaginea de ansamblu unde vedem fiecare aspect atât împreună cât și separat. PS 2 Cât despre celelalte postări în care am scris așa cum considerat atunci despre aceste aspecte… Nu le reneg, retrag sau mă dezic de ele! Sunt așa ca un parcurs al unei “boli” în care poți vedea cum se instalează,cum evoluează și în cele din urmă cum este vindecată. Deci și acelea atât la mime cât și la orice om care cade în anumite ispite, greșeli,erori etc. Nu trebuie să fugim de noi,de omul vechi, trebuie să ne acceptăm așa cum suntem și faptul că ne schimbăm sau îndreptăm sau urmăm Calea cea Sănătoasă, tocmai în raport cu Omul cel Vechi,ne scrie tabloul complet al vieții. Întrucât viața unui Om asta înseamnă,și fiecare urmează acest traseu într-un mod sau altul. Dacă am fi perfecți n-am avea cum să evoluăm. Fiindcă tocmai despre asta este viața, să pleci dintr-un punct,și să ajungi în altul. Iar tot acest traseu implică schimbări, greșeli,erori etc… PS 3 Vreau deasemenea să atrag atenția asupra unei mari capcane în care am cazut extrem de multe ori și pe care un coleg de forum,a menționat-o (CristianR) ,și deasemenea alt coleg de forum o știe extrem de bine(Iorest). Tocmai aceste “întoarceri” ale celor tulburați, instabili, luptați etc. Eu știu foarte bine ce înseamnă să-ți schimbi opiniile instant, adică a fost chiar acesta perioada a mea destul de lungă, mă refer de la a reveni din satanism/ocultism/ateism,la credința în Dumnezeu,la a relua din nou studiul Creștinismului,și chiar inclusiv al Islamului și în mod special al Iudaismului până la urmă la a accepta adevărul Bisericii Istorice Creștine (Ortodoxă/Catolică). Însă doar pentru că noi că oamenii ne schimbăm percepțiile, orientările, credințele etc. Asta nu înseamnă că ADEVĂRUL se schimbă! NUNU! ADEVĂRUL rămâne același,doar noi ne schimbăm! Așa că dacă tu crezi azi că Pocăiți sunt buni,iar mâine că Biserica Ortodoxă este Singura Adevărată…. Atât Pocăiți cât și ORTODOXIA vor rămâne la fel. Doar tu vei avea o altă perspectivă! SĂ NU CĂDEM IN EXTREMISM! Mai ales noi cei schimbări care azi lăudăm pe unul și mâine îl scuipăm! Va urma….
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 27.02.2026 at 17:26:01. |
|
|