![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Și semnul la oamenii ăștia e că ei merg din rău în mai rău, deci dacă ar fi fost să fie cu binecuvântare se lăsau, de păcate, de înșelare. Citat:
Acum mi-e mai clar și legat de spaima de câini și de faptul că ai momente când ești ca o oală care dă în clocot, chiar mă miram ce a putut face un băiat tânăr să ajungă așa. Citat:
Și se postește, unii postesc negru, mă refer la enoriași, nimeni nu e tâmpit să meargă cu burta plină de carne și de nesimțire la lupta cu vrăjmașul. Există enoriași la care li s-a și interzis să participe la slujbe de dezlegare de către duhovnicii lor. Și problema e că fără post, rugăciune, maslu, spovedanie, împărtășanie să apelezi numai la slujbele astea e ca și cum ai suna în gol. Fără smerenie desăvârșită te poți îndrăci și ajunge la forme de înșelare. O dovadă că ești înșelat e că nu ai curajul să te duci la adevărații preoți care slujesc molitfele să te spovedești, să le spui ce faci și să urmezi sfatul lor chiar dacă ți se dă o interdicție totală la a mai citi moliftele. Dacă tu faci doar urechism, și aplici ce vrei tu în lupta cu diavolul ești perdant și dracul râde de tine. Doamne ferește-ne să nu ajungem în nicio formă de înșelare!
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 17.04.2026 at 21:42:26. |
|
|