![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
crezind ca El face totul prin minuni la fel ca la inceputul timpului din VT. Noi protestantii intelegem ca prin credinta ne educam spiritual pentru ca sa dominam firea paminteasca care este inclinata spre rau din nastere. Aceasta educatie trebuie facuta cu putere de sus ,prin Duhul Sfint ,Mingiietorul pe care n-i la lasat Isus Hristos cind s-a inaltat la cer ,ca sa fie cu noi pina la a doua venire . Dupa cum observi nu ne-a lasat trupul si singele cu noi .Ci doar credinta ca si noi putem nazui sa avem trupul de slava neprihanit si viata vesnica pe care El ne-a promis-o . Dar acest lucru are loc la a doua venire ,nu acum . Si doar daca avem o comuniune cu El si ne purtam cu semenii la fel cum El ne-a aratat. Impartasirea cu Isus Hristos este prin credinta in El.Eu cred si inteleg ca mintuirea vine prin credinta ,nu prin faptul ca maninci piine si vin si te transformi in neprihanit ca dupa o doctorie miraculoasa.Dupa cum se vede in lume ,multi dupa ce ies din biserica se comporta de parca nimic nu s-a schimbat . Vorbesc si se comporta la fel de urit ca si cind au intrat. Apoi la noi piinea si vinul se binecuvinteaza .Se parctica si punerea miinilor ,dar au dreptul doar cei care sint hrotonisiti ca pastori . Nu are voie oricine. Nici prezbiterii ,nici diaconii. La fel ca in Scriptura. Legat de Sf. Apostoli . Ei au devenit apostoli dupa de Domnul nu a mai fost cu ei. Ei au fost oameni normali ca si noi cu probleme ca si noi.Cit au fost linga Domnul Isus ,au facut multe greseli ,pe care Domnul le-a corectat verbal. Dupa ce Domnul nu a mai fost cu ei ,a trebuit sa-si dovedeasca cu adevarat credinta ,pt ca nu mai puteau sa arate oamenilor pe nimeni.Doar marturia lor ,ca au fost partasi la evenimente cu Dumnezeu intrupat pe pamint. Nu stiu daca stii . Ca sa spui Dumnezeu sau ceva din El se afla intr-un obiect sau material ,inseamna panteism. Ceea ce ortodoxia condamna.Nu stiu cum se impaca asta cu ce ai spus. Ca sa nu fiu gresit inteles gresit .Noi credem ca ne impartasim cu trupul si singele ,dar nu ca mincam din trupul si singele Mituitorului in mod real. Si credem ca tot ritualul e mijlocit de Duhul Sfint . |
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Deci, in loc sa va suparati pe oameni, mai bine cercetati aceste hotarari ale Sfintelor Sinoade si vedeti unde gresiti. Un crestin trebuie in primul rand sa fie iubitor de Dumnezeu, apoi iubitor de semeni. A fi liber inseamna a fi liber de pacate. Cat timp ai pacate, nu poti fi liber. Asa ne invata Biserica. Citat:
Citat:
Citat:
Fara credinta nimic nu se face, dar credinta singura nu ajunge. De ex: Poti avea credinta, dar daca dragoste nu ai... Arata-mi credinta ta si eu iti arat faptele mele, etc. Citat:
Confunzi deasemeni pe cei care se impartasesc, cu cei care merg la biserica, sau chiar cu cei care nici nu calca prin biserica. Cine se impartaseste NU se duce dupa aceea la baut. Pe acestia NU ii vei vedea in restaurant dupa impartasanie, caci nimeni din cei care se impartasesc cu Trupul si Sangele Domnului nu ramane neatins de acest lucru, ci este profund schimbat in interior. Citat:
Citat:
"In credinta poporului ortodox icoana este un loc in care Hristos se afla prezent in chip haric sau ideal, este locul unei aparitii, al unei pre*zente tainice a lui Hristos, a Sfintei Fecioare sau a celorlalti sfinti pe care icoana ii infatiseaza. Crestinul se roaga dinaintea icoanei lui Hristos ca inaintea lui Hristos, insusi, fara ca totusi sa considere icoana ca fetis sau idol. " Poti citi mai mult pe: http://www.crestinortodox.ro/Pictura/Doctrina_Bisericii_Ortodoxe_despre_sfintele_icoane-232-7418.html Acum hotaraste-te: ori este simbol, ori este mijlocit de Duhul Sfant. Simbolul nu are nevoie de nici o mijlocire. |
|
|
|||
|
|||
|
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=6
... 41.Deci iudeii( adventistii ) murmurau impotriva Lui, fiindca zisese: Eu sunt piinea ce s-a coborit din cer. 42. si ziceau: Au nu este Acesta Iisus, fiul lui Iosif, si nu stim noi pe tatal Sau si pe mama Sa? Cum spune El acum: M-am coborit din cer? ( au nu este Iisus Hristos de fata ?...cum sa fie piinea sfint Trupul Lui si vinul sfint Singele lui ? ) ....este Taina,minune precum inmultirea piinilor si pestilor putin mai sus,in link ... 51. Eu sunt piinea cea vie, care s-a pogorit din cer. Cine maninca din piinea aceasta viu va fi in veci. Iar piinea pe care Eu o voi da pentru viata lumii este trupul Meu. 52. Deci iudeii( adventistii ) se certau intre ei, zicind: Cum poate Acesta sa ne dea trupul Lui sa-l mincam? 53. si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat zic voua, daca nu veti minca trupul Fiului Omului si nu veti bea singele Lui, nu veti avea viata in voi. 54. Cel ce maninca trupul Meu si bea singele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi. 55. Trupul este adevarata mincare si singele Meu, adevarata bautura. 56. Cel ce maninca trupul Meu si bea singele Meu ramine intru Mine si Eu intru el...(devine nemuritor,mintuit in Imparatia Cerurilor ) ... 60. Deci multi din ucenicii Lui, auzind, au zis: Greu este cuvintul acesta! Cine poate sa-l asculte? 61. Iar Iisus, stiind in Sine ca ucenicii Lui murmura impotriva Lui, le-a zis: Va sminteste aceasta? 62. Daca veti vedea pe Fiul Omului, suindu-Se acolo unde era mai inainte? 63. Duhul este cel ce da viata; trupul nu foloseste la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh si sunt viata. 64. Dar sunt unii dintre voi care nu cred. Caci Iisus stia de la inceput cine sunt cei ce nu cred si cine este cel care il va vinde. 65. si zicea: De aceea am spus voua ca nimeni nu poate sa vina la Mine, daca nu-i este dat de la Tatal. 66. si de atunci multi dintre ucenicii Sai( adventistii ) s-au dus inapoi si nu mai umblau cu El. 67. Deci a zis Iisus celor doisprezece: Nu vreti si voi sa va duceti? 68. Simon Petru I-a raspuns: Doamne, la cine ne vom duce? Tu ai cuvintele vietii celei vesnice. 69. si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului Celui viu. ... Poate o sa scriu din Sfintul Simeon Noul Teolog ce se savirseste prin Taina Sfintei Impartasanii...concret adica. |
|
|
|||
|
|||
|
Sherlock draga, ai uitat cumva ca textului biblic nu ai voie sa-i adaugi nici un cuvintel?
Cat priveste Taina Sfintei Impartasanii, chiar te rugam sa ne luminezi in acast sens. |
|
|
|||
|
|||
|
nici pe forum ?
Ah,memoria,la osuta48 de ani draga Anca...rog admin sa stearga adventistii (din text...) Legat de luminare,este cam mult de scris ( zice lenea din mine ),se gaseste in Filocalia nr 6 la Sfintul Simeon Noul Teolog,Cuvintarea morala nr 10: "Toti sfintii zamislesc in ei pe Cuvintul lui Dumnezeu in chip apropiat cu Nascatoarea de Dumnezeu si il nasc pe El,si El se naste in ei,si ei se nasc in El.In ce fel sint fii si frati,si mame ale Lui." Daca nu ma salveaza nimeni,am sa incerc sa scriu eu cite ceva,dar nu acum,tocmai sint pe punctul sa rezolv un caz important...sper sa nu ploua si sa se stearga urmele.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 01:36:38 |
| Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 10:41:27 |
| Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 10:01:17 |
| Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 22:37:50 |
|
|