![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu vreau să intru în acest nou subiect până nu s-a lămurit chestiunea dogmatică mult mai ontopic de care amintea rădăcinoasa digitală: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine ți-a spus acest lucru? Propriul tău subconștient, ori dogma acceptată fără filtrul "deschiderii cugetului" - de care vorbește Biblia?
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu l-am evitat, dar am realizat ca nu va agreea niciun raspuns venit din partea ortodocsilor, intentia sa e doar de a ne contra. Cu oamenii care nu arata deschidere spre cunoasterea celuilalt, ci intra pe forum doar pentru a face prozelitism adventist, nu are sens sa discuti. Daca eu as intra pe un forum adventist, as face-o sa le cunosc mai bine modul de gandire, din ce perspective vad ei, nu sa "fac ordine" in casa lor, ca nu urc mai sus daca le arat cat de cazuti sunt. In mod evident, patrunjeluldigital era mai preocupat de prozelitism.
Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 11:22:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru asta nu trebuie sa intre pe forum, ci sa consulte catehismul ortodox si lucrarile dogmatice. Insa, asa cum am spus, dansul a aratat ca intentia sa e prozelitismul adventist,nu o dorinta sincera de a cunoaste un punct de vedere diferit de al sau. N-are sens sa-ti pierzi timpul il polemici inutile, din moment ce lipseste deschiderea celuilalt.
Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 11:27:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În catehism de pildă nu scrie nimic de mâna rămasă afară din apa botezului. Chiar circulă o glumă pe tema asta printre adventiști (fără legătură cu botezul ortodox). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce scrie in acel pasaj, din Faptele Apostolilor, cap. 2? Cui se adresa Sfantul Petru? "5. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. 14. Și stând Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul și le-a vorbit: Bărbați iudei, și toți care locuiți în Ierusalim, aceasta să vă fie cunoscută și luați în urechi cuvintele mele; 41. ...în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete. " Erau doar barbati acolo? Femeile ce au facut, si-au astupat urechile? De ce scrie atunci doar despre barbati? Pentru ca in acele timpuri si inainte erau trecuti doar barbatii, vedem si in Vechiul Testament sau la inmultirea painilor: "21. Iar cei ce mâncaseră erau ca la cinci mii de bărbați, afară de femei și de copii. " Asadar oricum nu erau trecuti copiii si femeile de obicei. Cele trei mii de suflete se putea referi doar la barbati sau la toti, barbati si femei, eventual copii. Nu spune nici ca s-au botezat copii, dar nici ca nu s-au botezat. Asadar tot timpul se va scrie de barbati, femeile erau considerate impreuna cu copiii. |
|
|||
|
|||
![]()
Din ce stiu eu apropae nimeni nu va accepta ceva diferit de ce crede, nu doar adventistii, ci chiar ortodox daca ar fi. Doar cel ce cauta adevarul sau poate vedea intelege, de aceea s-a si scris ca au ochi dar nu vad si au urechi dar nu aud, trebuie sa iubeasca adevarul. E si un argument pentru care nu toti pot veni in BO chiar daca ar vedea orice argument sau minune, depinde pe ce sol cade samanta.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 02.03.2013 at 12:14:41. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|