![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De cand s-a scris aceasta carte, au fost multe epoci in care oamenii asteptau sa vina sfarsitul chiar in epoca lor. Am aflat de inca cateva citind de curand despre istoria Bisreicii din Rusia. Uneori oamenii nici nu mai faceau pascaliile de la un an in sus, ca ziceau ca ala e anul Apocalipsei.. Antehristul a fost 'identificat cu X persoane istorice... In general, oamenii induhovniciti ne atrag atentia sa fim treji mereu, nu ne dau date concrete. Eventual ne spun, in zilele noastre, ca s-ar putea s anu fie departe. Dar cum o sa fie, nici ei nu stiu. Sa facem ca fecioarele intelepte din pilda! Iar despre ecumenie, si din ce scrii aici se vede ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. :-( 1° Ce inseamna 'vestul Europei e deja apostaziat'? Cum o sa fie apostazia(n)ta o societate intreaga? Si noi doua traim aici, deci si noi suntem apostazia(n)te? Si toti ceilalti crestini, nu numai ortodocsi, care cred intr-adevar si incearca sa-I urmeze lui Hristos? Si Romania comunista, sau alkte tari comuniste, se putea spune ca este apostaziata in totalitatea ei? Si uite ca a trecut si comunismlul (cel putin cel exterior)... Iar Romania actuala, cu toate bisericile ei deschise, cata apostazie cuprinde? Ce zici de cele 20 de milioane de copii avortati de la 89 incoace? Astfel de generalizari nu folosesc la nimic dupa parerea mea. 2° NU am vorbit de o unire a religiilor nici un moment si nici miscarea ecumenica nu vorbeste de asta. Miscarea ecumenica incearca in PRINCIPIU, mai bine zis spera, unirea CRESTINILOR (filmuletele cu rugaciuni comune cu alte religii nu dovedesc nimic, sunt niste manifestari de pace, bune sau rele nu stiu - dupa cata sminteala au adus poate mai degraba rele - , dar NU sunt de vazut ca un program de actiune). Este insa DEPARTE aceasta unire si dupa parerea mea si a altora mai stiutori ca mine, ar fi o minune de la Dumnezeu sa se realizeze, numai EL ar putea sa sparga ura, prostia si mandria care ne invrajbeste si sa ne aduca la unirea bazata pe primul mileniu comun (sau primele secole mai degraba). Poate doar in fata prigoanei finale, si atunci va fi in duhul lui Steinhardt si a altora ca el, nu in duhul 'mason' si 'new age', cred. Va fi o consecinta a prigoanei, nu va fi cauza prigoanei... Eu asa vad lucrurile. 3° Nu stiu ce cauta religiile asiatice aici si nu ma mai bag si in aceasta discutie; cum zice andrei, sa ne uitam in ograda noastra mai intai. 4° Tot cum zicea andreicozia, faptul ca vecinul ne zambeste in loc sa ne puna pe rug la propriu sau la figurat, este deja o mare realizare. Nu inseamna ca de aici se va face si unirea si intercomuniunea. Si pe mine m-au deranjat, cand am venit in occident, o anume superficialitate in cercurile catolice si protestante, o anume credinta edulcorata. Nu este asta adevarata ecumenie, si eu nu despre ea vorbesc. Nici cei in care ma incred.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are sens, din punctulmeu de vedere sa tot aduc argumente, care si asa nu sunt luate in seam. Tot ce am citit exista si pe net. Mai intai citeste si vezi ce e pe net despre ecumenism, nu ecumenie (!), si apoi vorbim. Timpul e scurt, nu trebuie irosit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricine e liber sa se scalde in mocirla ecumenismului. Eu unul nu vreau si nici nu o voi face. Ortodoxii rataciti care doar participa la slujbe in biserici catolice, greco catolice sau de orice alta natura, nu sunt si nici nu vor fi acceptati de acestia pana nu se vor converti. Sa nu ne amagim: intre noi si celelalte biserici exista un razboi. El se poarta incepand de la micile pliante distribuite pe strada de batranei, cu invitatiile nevinovate la "biserica" strecurate de amici sau cunostinte, cu indemnuri aparent simple de genul haideti sa ne rugam impreuna si pana la zecile de spamuri trimise prin e-mail zi de zi... Noi rezistam destul de bine la astfel de atacuri, dar nu stiu cat de bine te simti cand ei iti abordeaza copilul pe strada, il iau de manutza, il duc in "bisericile" lor si te trezesti ca ai in propria casa un eretic cu creierul spalat care se roaga zilnic pentru sufletul tau in ideea de a te converti la secta lui. Fiti tari si cu ochii deschisi ca e razboi. Preotul Pupaza, din comuna Branistea, jud. Mehedinti a inteles bine acest lucru asa ca in momentul in care baptistii tineau predici in caminul cultural a mers ca un adevarat pastor si i-a alungat cu bata pe acesti lupi veniti in mijlocul turmei. A zadarnicit astfel crearea unei "biserici" baptiste in comuna. Poate parea o metoda dura, dar prin ea, preotul a salvat multe suflete de rataciri eretice. Nu spun nu, turma Domnului trebuie condusa cu fluierul si nu cu batul, dar batul este rezervat lupilor, nu-i asa? Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Ai invatat si tu ceva, Cristian: "scoaterea din context" ca argument forte... E si acesta un argument, dar numai cand se potriveste.
Ma sufoci cu atata dragoste... Doar cu idolatria fata de unele inalte functii nu ma prea impac. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este vorba de "Antehristul", adica "inainte de Hristos", ci de Antihristul "impotriva lui Hristos". Va fi o persoana istorica, caci va fi om.
|
|
||||
|
||||
![]()
Toate le înțeleg, dar mica răutate și obrăznicia de cartier , nu le-am învățat și nici nu le-am înțeles vreodată. Deci scoaterea din context , este ceva real și este specific atitudinii parșive din noi . Ai stilul ăsta de a da în cap și să ai ca rezervă, în caz de nevoie, cuvântul iertare. Deci , mult mai simplu, dragă Anca, e dreapta chibzuință , dacă de iubire nu poate fi vorba. Cât despre sufocarea ta, sunt simple gânduri în a ta minte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu stiu ca se spune ca va fi o persoana, dar vroiam sa spun ca n-are sens sa ne pierdem timpul sa vorbim atata concret despre el cand nu se stie cum va fi, si cand deja in mulmte epici au fost febre apocaliptice, poate si asta de acum cu cipurile, ecumenismul sincretist et co sa fie tot asa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce argumente? Eu te-am intrebat CINE a facut aceste profetii precise despre venirea Antihristului si legatura acestuia cu miscarea ecumenica. N-am citit pana acum argumente despre aceasta legatura, ci numai afirmatii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|