![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru toti cei care spun ca era antiecumenist citit in cartea 'Ne vorbeste parintele Staniloae' la p. 144-145 ce bine vorbeste despre miscarea ecumenica si cum spera 'apropierea dintre Biserici'. http://www.scribd.com/doc/2160089/Ne...tru-Staniloae- El zice acolo ca aceasta apropiere o sa se faca mai intai cu catolicii de care nu suntem despratiti prin deosebiri atat de mari. Face pe urma niste comentarii foarte pozitive despre o intalnire la care a participat la München. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca nu reusesti, o sa le copiez... Sa nu zica insa cineva ca le-am inventat eu ;-) |
|
|||
|
|||
![]()
Are dreptate Fani, Parintele vorbeste despre catolici ca despre frati si chiar despre primatul si infailibilitatea papala ca ceva ce este convins ca nu va fi judecat foarte aspru si sa va "da o formulare care sa le modereze incadrindu-l si pe el(pe Papa) in comuniunea Bisericii al carui cap este Hristos"
Deci Parintele accepta ca fiecare ne-am format diferit est-vest insa diferentele sunt minore "Cunoasterea la care s-a progresat in taina... va ajuta la GASIREA UNEI FORMULE A PRIMATULUI ACCEPTATE DE TOTI" Deci intradevar acest citat este o contradictie cu ce spune aici: “Ecumenismul, cea mai mare erezie a timpurilor noastre” – Pr. Prof. Dumitru Staniloae ...si uite asa iar devenim manipulati de tot felul de indivizi care-si urmaresc agenda lor dubioasa de invrajbire si ura |
|
|||
|
|||
![]()
As mai adauga ca aici nu poate fi forba de trucaje, pt ca este scanarea unei carti publicate pe care o poate verifica oricine.
Cat despre primatul pe care il putem accepta toti: cred este vorba despre primatul care s-a pastrat in ortodoxie ca idee, ca unul intre patriarhi sa fie primul dintre egali. Acum acest loc este detinut de 'a doua Roma', Constantinopolul, inainte de schisma era detinut de Roma, care a si jucat un rol important la oprirea multor erezii la inceput si la care se facea apel in situatii de neintelegri intre altii. Deci nu este vorba de a accepta noi papalitatea in forma ei actuala. Bineinteles ca mai este mult pana acolo dar de ce sa nu speram? Daca vrea Dumnezeu.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
OK am sa-l citesc ca am uitat despre ce era vorba, s-au intamplat prea multe in viata mea de atunci si am uitat. Mai vorbim.
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta ce ciatat mai e, Andrei? Sau e doar o emanatie a dragostei tale neconditionate?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Decit sa ma ataci direct mai bine lamureste ce s-a intrebat, nu crezi ca este mai simplu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anul acesta are loc intalnirea din Cipru unde se vor lua niste decizii importante. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|