![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Eu personal consider inventarea tranzistorului o mare minune deloc intamplatoare. Vorbesc din perspectiva unui absolvent de Electronica si Telecomunicatii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Normal ca Dumnezeu ne-a creat pentru acest dialog sau capabili de dialog-sau cum spunea Parintele Staniloae- "suntem agraiti". |
|
||||
|
||||
![]()
Despre varietatea credintelor si religiilor, frumos, explica Eliade in Nostalgia originilor. Pentru ca in majoritatea religiilor intalnim o reminiscenta din revelatia primordiala ne determina sa concluzionam ca exista o nostalgie a originilor. Anumite popoare au ramas fidele fata de acest adevar revelat, iar alte popoare au transmis intr-un mod alterat adevarul revelat- de aceea avem mai multe religii.
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ca bine zici. Atunci cand iti formezi credinta dupa capul tau sau asa cum ti se pare de obicei dai in altceva, erezii, secte etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Religiile au o sursa comuna dar nu e nicidecum una divina. Sursa e in creier. Si depinzand de dorintele si imaginatia celor ce au inventat zeii dupa chipul si asemanarea lor, zeii sunt extrem de variati. |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai de aia trebuie sa nu existe Zeu, ca altfel n-am fi descoperit nimic. Existenta nu ar fi fost posibila cu o Ratiune cauzatoare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda...daca te nasteai in Africa, credeai in Brekyirihunuade...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Acum ghiceste cine a avut grija de mine.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sociologia credintei | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 92 | 03.02.2016 17:17:28 |
Marturisirea credintei | antoniap | Biserica Ortodoxa Romana | 72 | 27.12.2013 19:30:21 |
Inceputul credintei... | Man Teo | Generalitati | 143 | 10.09.2011 09:52:42 |
Nevoia credintei | Kronos | Generalitati | 16 | 26.06.2011 17:17:25 |
Universul Credintei TVR | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 27.03.2008 23:56:48 |
|