Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2009, 20:02:12
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Iar din punctul nostru de vedere, mateitii sint cel mult schismatici.
Si ei cum va vad pe voi? Din cate stiu ei se considera pe ei insisi singura Biserica cu har ramasa pe Pamant.

Citat:
De ce tot insisti cu faptul ca Ioan de San Francisco si Shanghai le-a permis in Franta sa slujeasca pe calendarul nou? Ti-am mai aratat odata ca a fost o concesie temporara facuta cu acordul Sfintului Sinod pentru a atrage si alte parohii.
Din cauza ca e o dovada foarte buna ca schimbarea calendarului nu e o erezie, asa cum spun unii. Daca ar fi fost o erezie cred ca Sfantul Ioan Maximovici nu ar fi tolerat-o sub nici o forma, nici nici macar pentru un singur minut.

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 20:14:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, nu sint de acord ca poti folosi Lumina Sfinta ca dovada a existentei Harului in Patriarhia Ierusalimului sau ca sa probezi ortodoxia acesteia. In Credinta Ortodoxa lucrurile sfinte ramin sfinte indiferent ca sint in mina ortodocsilor sau a necredinciosilor. Stim cu siguranta acest lucru pentru ca moastele sfintilor continua sa faca minuni indiferent in posesia cui se afla. La fel si cu lucrurile pe care sfintii le-au purtat sau le-au sfintit prin jertfa lor, ca sa nu mai spun de locurile pe care Mintuitorul le-a sfintit prin prezenta Sa.
Nu sunt de acord cu ce ai spus mai sus. Din cate stiu moastele Sf. Nicolae au incetat sa mai izvorasca mir atunci cand au ajuns in mainile catolicilor. Din istorie stim ca Sfanta Lumina nu coboara cand in acel loc sunt catolici sau armeni, ci numai la ortodocsi. Iar cand ortodocsii se afla in afara cladirii bisericii, Sfanta Lumina vine acolo, in afara cladirii, si nu la ereticii dinauntru. Daca respectivii ortodocsi nu ar mai avea har, nu ar mai cobori nici la ei, dupa cum nu coboara la eretici.

Cu vreo 2 ani in urma discutam cu altii pe stil vechi (cred ca din BOSV)care dadeau Sf. Lumina si intoarcerea apelor Iordanului drept dovada a veridicitatii calendarului vechi. Daca la voi e adevarul, de ce nu sunteti uniti, de ce aveti pareri atat de diferite despre aceasta minune Dumnezeiasca?

Ma intreb de ce oare s-au fragmentat cei pe stil vechi in atatea biserici fara comuniune intre ele? Si prin America si Canada exista mini-bisericute de astea (HOCNA de exemplu)...

Bogdan.

Last edited by BogdanF2; 05.10.2009 at 20:27:40.
Vechi 05.10.2009, 20:28:19
Senior Member

Implicit

orthodoxia.i.thanatos - de curiozitate, din ce biserica faci parte?

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 20:30:56
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Nu sunt de acord cu ce ai spus mai sus. Din cate stiu moastele Sf. Nicolae au incetat sa mai izvorasca mir atunci cand au ajuns in mainile catolicilor. Din istorie stim ca Sfanta Lumina nu coboara cand in acel loc sunt catolici sau armeni, ci numai la ortodocsi. Iar cand ortodocsii se afla in afara cladirii bisericii, Sfanta Lumina vine acolo, in afara cladirii, si nu la ereticii dinauntru. Daca respectivii ortodocsi nu ar mai avea har, nu ar mai cobori nici la ei, dupa cum nu coboara la eretici.

Cu vreo 2 ani in urma discutam cu altii pe stil vechi (cred ca din BOSV)care dadeau Sf. Lumina si intoarcerea apelor Iordanului drept dovada a veridicitatii calendarului vechi. Daca la voi e adevarul, de ce nu sunteti uniti, de ce aveti pareri atat de diferite despre aceasta minune Dumnezeiasca?

Ma intreb de ce oare s-au fragmentat cei pe stil vechi in atatea biserici fara comuniune intre ele? Si prin America si Canada exista mini-bisericute de astea (HOCNA de exemplu)...

Bogdan.
OT:

Frate Bogdan, esti de acord cu mine ca vrajmasii Ortodoxiei au jucat foarte bine, rupand Ortodoxia in doua prin introducerea calendarului papistas? Vedem bine efectele introducerii noului calendar; numa' rau a adus.
Vechi 05.10.2009, 20:33:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
OT:

Frate Bogdan, esti de acord cu mine ca vrajmasii Ortodoxiei au jucat foarte bine, rupand Ortodoxia in doua prin introducerea calendarului papistas? Vedem bine efectele introducerii noului calendar; numa' rau a adus.
Da, sunt perfect de acord, schimbarea calendarului a fost o mare greseala... Totusi, cred ca nu trebuia rupta comuniunea. Chiar si in Grecia din cate stiu, exista exemple de Biserici pe Stil Vechi care sunt in comuniun cu cea pe Stil Nou.

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 20:40:41
Senior Member

Implicit Teme de investigatie

Pentru orthodoxia.i.thanatos si altii care cunosc bine canoanele:

Ce parere aveti de Biserica Ortodoxa Finlandeza, care sarbatoreste Pastele dupa calendarul Gregorian, ceea ce incalca flagrant o decizie a primului Sinod Ecumenic (cel de la Nicea)?

Intrebarile mele ar fi:
- De cat timp sunt Bisericile Ortodoxe in comuniune cu cea Finlandeza?
- De cat timp sarbatoresc finlandezii Sfintele Paste pe stil nou?

Nu, nu vreau sa acuz in nici un fel pe nimeni, pur doar niste intrebari sincere la care sper sa aflu raspunsuri. Personal cred cu tarie in prezenta Harului atat in bisericile pe Stil Nou cat si in cele pe Stil Vechi.

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 20:45:19
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, sunt perfect de acord, schimbarea calendarului a fost o mare greseala... Totusi, cred ca nu trebuia rupta comuniunea. Chiar si in Grecia din cate stiu, exista exemple de Biserici pe Stil Vechi care sunt in comuniun cu cea pe Stil Nou.

Bogdan.
Dar vazand ca acest calendar blestemat a adus numa' suferinta si prigoane, de ce ortodocsii de pe nou nu se intorc la calendarul iulian?

Din ce am citit pana acum, practic toti asteapta ca astia de pe vechi sa treaca la ... calendarul papistas!
Vechi 05.10.2009, 20:55:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar vazand ca acest calendar blestemat a adus numa' suferinta si prigoane, de ce ortodocsii de pe nou nu se intorc la calendarul iulian?

Din ce am citit pana acum, practic toti asteapta ca astia de pe vechi sa treaca la ... calendarul papistas!
Eu m-as intoarce la calendarul vechi, dar numai odata cu Biserica Mama, nu de capul meu.

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 20:59:13
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu m-as intoarce la calendarul vechi, dar numai odata cu Biserica Mama, nu de capul meu.

Bogdan.
Dar daca observi, Biserica Mama nu e cu gandul la intoarcere ci gandul ei, e la ecumenism. Deci in loc de o intoarcere la Adevar, Biserica Mama se indreapta cat mai mult spre erezia ereziilor. Si atunci, tu ca credincios, ce faci? Accepti erezia?
Vechi 05.10.2009, 22:52:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar daca observi, Biserica Mama nu e cu gandul la intoarcere ci gandul ei, e la ecumenism. Deci in loc de o intoarcere la Adevar, Biserica Mama se indreapta cat mai mult spre erezia ereziilor. Si atunci, tu ca credincios, ce faci? Accepti erezia?
Biserica Mama e UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA. Cei care se indreapta spre ecumensim sfarsesc prin a se rupe de ea. E problema lor, nu a noastra, ei se indeparteaza de Adevar, nu noi. Noi ramanem in continuare in Biserica Mama, chiar daca numarul membrilor ei va scadea prin caderea unora.

Bogdan.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00