Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2009, 21:14:46
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Nu, nu sint de acord ca poti folosi Lumina Sfinta ca dovada a existentei Harului in Patriarhia Ierusalimului sau ca sa probezi ortodoxia acesteia. In Credinta Ortodoxa lucrurile sfinte ramin sfinte indiferent ca sint in mina ortodocsilor sau a necredinciosilor. Stim cu siguranta acest lucru pentru ca moastele sfintilor continua sa faca minuni indiferent in posesia cui se afla. La fel si cu lucrurile pe care sfintii le-au purtat sau le-au sfintit prin jertfa lor, ca sa nu mai spun de locurile pe care Mintuitorul le-a sfintit prin prezenta Sa.
Nu sunt de acord cu ce ai spus mai sus. Din cate stiu moastele Sf. Nicolae au incetat sa mai izvorasca mir atunci cand au ajuns in mainile catolicilor. Din istorie stim ca Sfanta Lumina nu coboara cand in acel loc sunt catolici sau armeni, ci numai la ortodocsi. Iar cand ortodocsii se afla in afara cladirii bisericii, Sfanta Lumina vine acolo, in afara cladirii, si nu la ereticii dinauntru. Daca respectivii ortodocsi nu ar mai avea har, nu ar mai cobori nici la ei, dupa cum nu coboara la eretici.

Cu vreo 2 ani in urma discutam cu altii pe stil vechi (cred ca din BOSV)care dadeau Sf. Lumina si intoarcerea apelor Iordanului drept dovada a veridicitatii calendarului vechi. Daca la voi e adevarul, de ce nu sunteti uniti, de ce aveti pareri atat de diferite despre aceasta minune Dumnezeiasca?

Ma intreb de ce oare s-au fragmentat cei pe stil vechi in atatea biserici fara comuniune intre ele? Si prin America si Canada exista mini-bisericute de astea (HOCNA de exemplu)...

Bogdan.

Last edited by BogdanF2; 05.10.2009 at 21:27:40.
Vechi 05.10.2009, 21:28:19
Senior Member

Implicit

orthodoxia.i.thanatos - de curiozitate, din ce biserica faci parte?

Bogdan.
Vechi 06.10.2009, 02:41:00
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
orthodoxia.i.thanatos - de curiozitate, din ce biserica faci parte?

Bogdan.
Din Biserica Ortodoxa. Episcopul meu marturiseste ortodoxia si are succesiune apostolica valida.
Vechi 12.10.2009, 23:15:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Din Biserica Ortodoxa. Episcopul meu marturiseste ortodoxia si are succesiune apostolica valida.
Nu la asta m-am referit. Deci de care apartii? BOSV? HOCNA? Mateiti? Ciprianiti? Floriniti? Alta? E secret :) ?

Legat de BOSV si de canonicitate, parca citisem undeva ca si PS Glicherie hirotonise de unul singur un episcop. E adevarat?

Bogdan.
Vechi 13.10.2009, 21:15:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu la asta m-am referit. Deci de care apartii? BOSV? HOCNA? Mateiti? Ciprianiti? Floriniti? Alta? E secret :) ?

Legat de BOSV si de canonicitate, parca citisem undeva ca si PS Glicherie hirotonise de unul singur un episcop. E adevarat?

Bogdan.
Si inca ceva, de curiozitate. Ce inseamna numele tau? Stii ce inseamna Thanatos? http://en.wikipedia.org/wiki/Thanatos

Bogdan.
Vechi 14.10.2009, 00:29:40
monica.miholca
Guest

Implicit

Orthodoxia i thanatos inseamna ortodoxie sau moarte (ortodoxia sau moartea).
Vechi 14.10.2009, 04:42:17
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Si inca ceva, de curiozitate. Ce inseamna numele tau? Stii ce inseamna Thanatos? http://en.wikipedia.org/wiki/Thanatos

Bogdan.
Nu cred ca are vreo relevanta pentru subiectul pe care il discutam detaliile legate de credinta mea si, in plus, vreau sa ramin un anonim pe acest forum. Dar daca n-am spus ce sint, cu siguranta am subliniat nu odata ceea ce nu sint. Totusi, ca sa-ti satisfac curiozitatea pot sa-ti fac urmatoarea marturisire: apartin unui sinod florinit american.

Ortodoxie sau moarte! este deviza parintilor de la Esphigmenou (Athos), singura manastire care nu comemoreaza patriarhul eretic al Constantinopolului. Manastirea se afla sub asediul fortelor de politie grecesti si a detasamentelor monahale de atac si diversiune trimise de Sfintul Parinte de la Constantinopol. Esphigmenou, manastire la care au vietuit sfinti ca Atanasie si Grigore Palama nu se afla pe traseul turistic al muzeelor ortodoxiei (celelalte manastiri atonite).
Vechi 14.10.2009, 20:46:03
Senior Member

Implicit

Citat:
apartin unui sinod florinit american.
De curiozitate, ce faceti voi acolo in America cu chip-urile? Ce atitudine are sinodul vostru despre actele biometrice?

Bogdan.

Last edited by BogdanF2; 14.10.2009 at 21:32:25.
Vechi 05.10.2009, 21:30:56
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Nu sunt de acord cu ce ai spus mai sus. Din cate stiu moastele Sf. Nicolae au incetat sa mai izvorasca mir atunci cand au ajuns in mainile catolicilor. Din istorie stim ca Sfanta Lumina nu coboara cand in acel loc sunt catolici sau armeni, ci numai la ortodocsi. Iar cand ortodocsii se afla in afara cladirii bisericii, Sfanta Lumina vine acolo, in afara cladirii, si nu la ereticii dinauntru. Daca respectivii ortodocsi nu ar mai avea har, nu ar mai cobori nici la ei, dupa cum nu coboara la eretici.

Cu vreo 2 ani in urma discutam cu altii pe stil vechi (cred ca din BOSV)care dadeau Sf. Lumina si intoarcerea apelor Iordanului drept dovada a veridicitatii calendarului vechi. Daca la voi e adevarul, de ce nu sunteti uniti, de ce aveti pareri atat de diferite despre aceasta minune Dumnezeiasca?

Ma intreb de ce oare s-au fragmentat cei pe stil vechi in atatea biserici fara comuniune intre ele? Si prin America si Canada exista mini-bisericute de astea (HOCNA de exemplu)...

Bogdan.
OT:

Frate Bogdan, esti de acord cu mine ca vrajmasii Ortodoxiei au jucat foarte bine, rupand Ortodoxia in doua prin introducerea calendarului papistas? Vedem bine efectele introducerii noului calendar; numa' rau a adus.
Vechi 05.10.2009, 21:33:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
OT:

Frate Bogdan, esti de acord cu mine ca vrajmasii Ortodoxiei au jucat foarte bine, rupand Ortodoxia in doua prin introducerea calendarului papistas? Vedem bine efectele introducerii noului calendar; numa' rau a adus.
Da, sunt perfect de acord, schimbarea calendarului a fost o mare greseala... Totusi, cred ca nu trebuia rupta comuniunea. Chiar si in Grecia din cate stiu, exista exemple de Biserici pe Stil Vechi care sunt in comuniun cu cea pe Stil Nou.

Bogdan.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 14:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 11:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 13:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 02:10:00