Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2009, 20:45:19
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Da, sunt perfect de acord, schimbarea calendarului a fost o mare greseala... Totusi, cred ca nu trebuia rupta comuniunea. Chiar si in Grecia din cate stiu, exista exemple de Biserici pe Stil Vechi care sunt in comuniun cu cea pe Stil Nou.

Bogdan.
Dar vazand ca acest calendar blestemat a adus numa' suferinta si prigoane, de ce ortodocsii de pe nou nu se intorc la calendarul iulian?

Din ce am citit pana acum, practic toti asteapta ca astia de pe vechi sa treaca la ... calendarul papistas!
Vechi 05.10.2009, 20:55:25
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Dar vazand ca acest calendar blestemat a adus numa' suferinta si prigoane, de ce ortodocsii de pe nou nu se intorc la calendarul iulian?

Din ce am citit pana acum, practic toti asteapta ca astia de pe vechi sa treaca la ... calendarul papistas!
Eu m-as intoarce la calendarul vechi, dar numai odata cu Biserica Mama, nu de capul meu.

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 20:59:13
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu m-as intoarce la calendarul vechi, dar numai odata cu Biserica Mama, nu de capul meu.

Bogdan.
Dar daca observi, Biserica Mama nu e cu gandul la intoarcere ci gandul ei, e la ecumenism. Deci in loc de o intoarcere la Adevar, Biserica Mama se indreapta cat mai mult spre erezia ereziilor. Si atunci, tu ca credincios, ce faci? Accepti erezia?
Vechi 05.10.2009, 22:52:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar daca observi, Biserica Mama nu e cu gandul la intoarcere ci gandul ei, e la ecumenism. Deci in loc de o intoarcere la Adevar, Biserica Mama se indreapta cat mai mult spre erezia ereziilor. Si atunci, tu ca credincios, ce faci? Accepti erezia?
Biserica Mama e UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA. Cei care se indreapta spre ecumensim sfarsesc prin a se rupe de ea. E problema lor, nu a noastra, ei se indeparteaza de Adevar, nu noi. Noi ramanem in continuare in Biserica Mama, chiar daca numarul membrilor ei va scadea prin caderea unora.

Bogdan.
Vechi 05.10.2009, 23:06:43
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Biserica Mama e UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA. Cei care se indreapta spre ecumensim sfarsesc prin a se rupe de ea. E problema lor, nu a noastra, ei se indeparteaza de Adevar, nu noi. Noi ramanem in continuare in Biserica Mama, chiar daca numarul membrilor ei va scadea prin caderea unora.

Bogdan.
Nu vreau sa intru in polemici despre asa-zisa "Biserica Mama". Insa din 1924 ceva s'a rupt. Dusmanul acum rade si e bucuros, noi plangem din cauza ereziilor si "Biserica mama" e in mana masonilor. Insa Adevarata Biserica, inca asteapta intoarcerea. Si'n trecut au fost erezii, si acum sunt. Conteaza intoarcerea, insa, e greu de crezut ca se va intampla asa ceva.

Sa avem nadejde in Dumnezeu! Doamne ajuta!
Vechi 05.10.2009, 23:54:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Insa Adevarata Biserica, inca asteapta intoarcerea.
Si cam care anume ar fi acea "Adevarata Biserica" :) ? Si ce anume te face pe tine sa crezi ca restul nu ar fi tot Biserica, la fel de Adevarata?

Bogdan.
Vechi 06.10.2009, 00:02:06
Antoni0's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si cam care anume ar fi acea "Adevarata Biserica" :) ? Si ce anume te face pe tine sa crezi ca restul nu ar fi tot Biserica, la fel de Adevarata?

Bogdan.
Adevarata Biserica e Biserica care respecta Sfintele Scripturi, Sfanta Traditie si Canoanele lasate de Sfintii Parinti de la Duhul Sfant, s.a.m.d. Este evident ca din 1924, actuala BOR a cam deviat de pe "strada principala" si actualmente umbla pe "aratura".

Insa ti-am spus ca nu vreau sa intru in discursuri de genul asta. Doamne ajuta!
Vechi 06.10.2009, 02:09:21
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:

Bogdan.
Adevarul e unul, Biserica e una. In Biserica Ortodoxa, care este trupul lui Cristos nu exista erezie. Restul de care vorbesti este in afara Bisericii. (Daca nu esti de acord, atunci si romano-catolicii si protestantii sint in Biserica - o chestie de logica elementara.)
Vechi 06.10.2009, 02:04:05
Banned

Implicit

Citat:

Bogdan.
Din pacate pentru tine ortodoxia nu functioneaza chiar asa. Impartasindu-te cu ereticii, esti eretic. Aici nu exista dubiu.
Vechi 06.10.2009, 02:01:42
Banned

Implicit

Citat:

Bogdan.
Din pacate nu prea ai motive sa fii optimist. Istoria dovedeste ca apostazia merge de la rau la ingrozitor si la satanic. Dupa cum eu vad lucrurile, tu-ti asumi riscuri enorme acolo unde miza este viata.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00