![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am dreptate Elesya ? ( parca asa era id.-ul tau inainte de banare ?
|
|||
|
|||
![]()
Sunt perfect de acord, numai ca sa nu se faca in mod discretionar, sa se ingradeasca aceia care tulbura linistea forumului, sper ca nu am zis altceva; stii, exista un concept care mie imi place foarte mult, acela de "corectitudine" in lumea musulmana "inkhlas", adica indiferent daca il iubesc sau nu pe omul de langa mine, eu ca judecator (in cazul Adminului aici) sunt corect si nu ma abat de la principiul acesta de a judeca corect, adica a osandi prin banare si a ierta eventual prin mustrare. Cine are aceasta corectitudine in viziunea asupra vietii si in raport cu semenii, acela este un om mare si este bineplacut Lui Dumnezeu care este El insusi corect, loial si sincer, El nu se uita la fata omului si nu este partinitor. Aici e o mare cheie a principiilor dupa care ne ghidam in viata. Este exact ca si la scoala: daca de ex. mie ca femeie nu imi place de o fata care este mai frumoasa si mai desteapta decat mine, in momentul in care o notez pentru munca ei de peste anul academic, ii voi atribui atat cat merita, evaluand activitatea si examenul ei, netinand cont de faptul ca o urasc sau o iubesc, adica fiind nepartinitoare, cat mai putin subiectiva cu putinta, si deci nerazbunatoare. Asa este placut Lui Dumnezeu si asa este un om corect si drept. Iar cine este corect in cele marunte este si in cele mari si invers cine e nedrept in putin si in mare va fi nedrept.
Last edited by Monalisa; 23.10.2010 at 22:34:42. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
De acord. Cred ca, totusi, consecintele ecumenismului nu pot sa fie altele mai mari si mai urate decat aplatizarea acestei lumi si definitivarea societatii globale, global village, in care toti vom avea o singura religie, nu se va mai distinge care sunt masoni, catolici, ortodocsi, etc. aici este pericolul cel mai mare; pe de alta parte daca nu dialogam cu religiile, noi ca ortodocsi, riscam sa nu mai castigam suflete de partea noastra si sa ne izolam intr-un turn de fildes; pe langa asta, sociologii estimeaza ca ecologia tinde sa se transforme intr-o adevarata religie a viitorului, dat fiind faptul ca omul trebuie sa-si umple golul spiritual cu ceva.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Da , dar nu cu orice , si nu cu orice zboara ! ! !
|
|||
|
|||
![]()
ecumenismul e religia oamenilor de bun simt !
|
|
|||
|
|||
![]()
Ecumenismul nu este o religie. ;-)
Este o atitudine - sanatoasa, buna in principiu, zic eu. Singura chstie care nu imi place este -ismul de la coada. mai bine ii zicem ecumenie, cum ziceam mai sus.
|
||||
|
||||
![]()
Tare mult imi place ca oamenii isi pot zambi unii altora chiar daca sunt de alta credinta. Dar tare ma doare cand incearca sa spuna ca lupta pentru unire, in conditiile in care vin din alta locuinta si se intorc intr-o locuinta straina noua. Adevarata unire va fi cand vom locui toti in aceeasi locuinta si ne vom impartasi din aceeasi hrana.
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul si in primul rand acest individ ar trebui sa se mai informeze , sa se cultive si sa fie mai altruist si plin de compasiune inainte sa se erijeze intr-un eminent crestin....pana atunci ar trebui sa dea sonorul mai incet.
Iar ortodoxia, cea din aceasta tara ar trebui sa se repozitioneze si sa isi recunoasca neputinta si spiritul arhaic demult depasit de vreme, este nevoie de adevar, oameni informati, inteligenti si cu mintea clara, nu de oameni cu credinta oarba, frica de mania lui Dumnezeu si alte asemenea '''atentionari'' emise de preoti. Last edited by buratino; 30.10.2010 at 01:02:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|